Διεθνής Αερολιμένας Αρούμπα Queen Beatrix (AUA) Οδηγός

Τι να περιμένετε όταν φτάσετε και πώς να φτάσετε από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο σας

Το διεθνές αεροδρόμιο της Αρούμπα , γνωστό ως Διεθνές Αεροδρόμιο Queen (Reina) Beatrix (AUA), βρίσκεται στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του νησιού, το Oranjestad και προσφέρει σχετικά εύκολη πρόσβαση στις κύριες τουριστικές και ξενοδοχειακές περιοχές του νησιού. Σερβίρεται από πολλές μεγάλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες με καθημερινή εξυπηρέτηση από και προς προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Μια τυπική βόλτα με ταξί από το αεροδρόμιο μέχρι την κύρια περιοχή του νησιού είναι λιγότερο από 20 λεπτά χωρίς κίνηση.

Τερματικό σταθμό και παροχές

Ο τερματικός σταθμός του αεροδρομίου είναι σύγχρονος, κλιματιζόμενος και προσβάσιμος σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι παροχές περιλαμβάνουν άφθονες επιλογές για φαγητό, αφορολόγητα και αναμνηστικά , καθώς και παροχές όπως οικογενειακά μπάνια, ιατρικό κέντρο και τράπεζα, αίθουσα διαλογισμού και παρεκκλήσι. Ένα VIP σαλόνι διατίθεται στους επιβάτες της KLM και της Avianca, επιβάτες Priority Pass και Airport Angel και άλλοι για καθημερινή χρέωση.

Όλες οι πύλες του αεροδρομίου βρίσκονται σε ένα κτίριο ενός τερματικού σταθμού .

Το Wifi διατίθεται στο τερματικό του αεροδρομίου. το δίκτυο είναι "wifiaruba". Μπορείτε να έχετε δωρεάν έως και μία ώρα πρόσβασης στο Web.

Το νέο αεροδρόμιο είναι ένας χαλαρωτικός κήπος γλυπτικής, που βρίσκεται ανάμεσα στην περιοχή check-in για τους επιβάτες των ΗΠΑ και την περιοχή μετανάστευσης της Αρούμπα.

Οι επιλογές φαγητού περιλαμβάνουν τοπικά εστιατόρια Binah καθώς και καταστήματα γρήγορου φαγητού που είναι γνωστά στους Αμερικανούς και Καναδούς ταξιδιώτες, όπως το Sbarro, τα γνωστά Hot Dogs της Nathan, το Cinnabon και το παγωτό Carvel.

Υπάρχουν επίσης δύο ράβδοι με μια νότα τοπικής γεύσης. Εκτός από τα συνήθη καταστήματα αφορολόγητων ειδών Dufry που πωλούν αλκοόλ, αρώματα, ρολόγια κ.λπ., θα βρείτε αναμνηστικά της Aruba στο Island Breeze και το Piranha Joes, καθώς και καταστήματα Aruba Aloe και Κολομβιανά σμαράγδια.

Η Αρούμπα είναι ένα από τα λίγα αεροδρόμια της Καραϊβικής όπου προ-εκκαθαρίζετε τα τελωνεία των ΗΠΑ προτού αναχωρήσετε.

Οι γραμμές μπορεί συχνά να είναι επική , οπότε παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τις συμβουλές του ξενοδοχείου σας σχετικά με την ώρα αναχώρησης και πόσο νωρίς θα πρέπει να βρίσκεστε στο αεροδρόμιο για να περάσετε από την ασφάλεια και τα έθιμα. Τρεις ώρες νωρίς ακούγονται τρελοί, αλλά σε πολυάσχολους καιρούς θα χρειαστείτε κάθε λεπτό αν θέλετε να κάνετε την πτήση σας!

Αεροπορικές εταιρείες που πετούν στην Αρούμπα

Η Αρούμπα διαθέτει μερικές από τις καλύτερες αεροπορικές μεταφορές στην Καραϊβική, με 25 αεροπορικές εταιρείες που παρέχουν υπηρεσία . Οι κύριοι μεταφορείς περιλαμβάνουν:

Aruba επίγειες μεταφορές

Τα ταξί, τα λεωφορεία λεωφορείου και τα τοπικά λεωφορεία παρέχουν μια ποικιλία επιλογών μεταφοράς εδάφους για επισκέπτες της Αρούμπα. Τα δείγματα ταξί από το αεροδρόμιο περιλαμβάνουν:

Η DePalm, η οποία διοργανώνει πολλές από τις περιηγήσεις στο νησί της Αρούμπα, προσφέρει επίσης μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο προς ξενοδοχεία της Αρούμπα, μαζί με περισσότερες από δώδεκα άλλες εταιρείες μεταφορών.

Το Arubus είναι το εξαιρετικό δημόσιο λεωφορείο του νησιού: για 4 δολάρια ΗΠΑ για δύο ταξίδια, είναι μια βιώσιμη επιλογή χαμηλού κόστους αν μένετε στο κέντρο του Oranjestad ή σε μια από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές περιοχές.

Η στάση Arubus βρίσκεται λίγο έξω από το αεροδρόμιο. ο κεντρικός τερματικός σταθμός λεωφορείων βρίσκεται στο κέντρο του Oranjestad και είναι πολύ εύκολο να βρεθεί για τους επισκέπτες.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι διαθέσιμα στο αεροδρόμιο. Προϋπολογισμός, Alamo, Avis, δολάριο, Hertz, Thrifty, Εθνικό, Econo, Amigo, και Eurocar βρίσκονται όλα στο αεροδρόμιο. Οι αμοιβές και τοπικές υπηρεσίες όπως το Jay's, το Smart Car, το More 4 Less, το Top Car και το Ruba είναι εκτός αεροδρομίου αλλά προσφέρουν υπηρεσία μεταφοράς.

Οι δρόμοι της Αρούμπα είναι γενικά ασφαλείς και εξαιρετικοί , παρόλο που μπορεί να υπάρχει κάποια κίνηση στο Oranjestad που μπορεί να επιβραδύνει το ταξίδι σας από το αεροδρόμιο σε ξενοδοχεία που βρίσκονται στο βόρειο άκρο του νησιού. Εάν θέλετε να επισκεφθείτε την τραχιά πλευρά του Ατλαντικού στην Αρούμπα και μην θέλετε να κάνετε μια περιοδεία, συνιστάται ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο - ένα τζιπ, εάν σκοπεύετε να πάτε εκτός δρόμου.