Το Amritsar και το Golden Temple ταξιδιωτικό οδηγό

Το Αμριτσάρ ιδρύθηκε το 1577 από τον Guru Ram Das, τον τέταρτο γκουρού των Sikhs. Είναι η πνευματική πρωτεύουσα των Sikhs και κέρδισε το όνομά του, που σημαίνει "Ιερά Πισίνα του Νέκταρ", από το σώμα του νερού γύρω από το Χρυσό Ναό.

Να πάρει εκεί

Το αεροδρόμιο Rajasansi του Amritsar έχει απευθείας πτήσεις από το Δελχί, το Σριναγκάρ, το Τσαντίγκαρχ και το Βομβάη. Ωστόσο, η βόρεια Ινδία (συμπεριλαμβανομένου του Δελχί και του Αμριτσάρ) υποφέρει από ομίχλη το χειμώνα, επομένως οι πτήσεις συχνά καθυστερούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μια εναλλακτική λύση είναι να πάρετε το τρένο. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες από μεγάλες πόλεις της Ινδίας. Από το Δελχί, το Amritsar Shatabdi θα σας φτάσει εκεί μέσα σε έξι ώρες. Μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε οδικώς. Οι τακτικές δρομολόγια λεωφορείων τρέχουν από το Δελχί και τοποθετούνται στο βόρειο ινδικό. Ο χρόνος ταξιδιού από το Δελχί με το λεωφορείο είναι περίπου 10 ώρες.

Περιηγήσεις στο Αμριτσάρ

Εάν θέλετε να επισκεφθείτε Amritsar σε μια περιοδεία, ελέγξτε έξω αυτή την ιδιωτική τριήμερη εκδρομή στο Amritsar από το Δελχί. Το ταξίδι στο Αμριτσάρ είναι από το τρένο πρώτης τάξης. Η περιοδεία περιλαμβάνει μια επίσκεψη στο Wagah Border και είναι εύκολη κράτηση στο διαδίκτυο.

Πότε να πάτε

Το Αμριτσάρ έχει αρκετά ακραίο κλίμα, με πολύ ζεστά καλοκαίρια και πολύ κρύους χειμώνες. Οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε είναι ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος, και Φεβρουάριος και Μάρτιος. Εάν δεν σας πειράζει να αισθανθείτε λίγο ψυχρό, Δεκέμβριος και Ιανουάριος είναι επίσης καλές στιγμές για να επισκεφθείτε. Η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει από τον Απρίλιο και η βροχόπτωση των μουσών φθάνει τον Ιούλιο.

Τι να κάνω

Ο εξαιρετικός χρυσός ναός είναι αυτό που κάνει αυτή την κατά τα άλλα αξιοσημείωτη πόλη Πουντζάμπι ξεχωριστή.

Αυτό το ιερό ιερό Sikh προσελκύει προσκυνητές από όλο τον κόσμο που έρχονται εκεί για να πληρώσουν τα σέβη τους και να κάνουν εθελοντική υπηρεσία. Απίστευτα, ο αριθμός των επισκεπτών ανά έτος αντιπαραβάλλει το Ταζ Μαχάλ στην Αγρά. Ο κύριος ναός φαίνεται ιδιαίτερα συγκλονιστικός τη νύχτα όταν είναι όμορφα φωτισμένος, με τον επιβλητικό του καθαρό χρυσό θόλο φωτισμένο.

Το συγκρότημα του ναού είναι ανοιχτό για περίπου 20 ώρες, από τις 6 π.μ. έως τις 2 π.μ. Αξίζει αξίζει δύο επισκέψεις - κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Οι κεφαλές πρέπει να καλύπτονται και τα παπούτσια να αφαιρούνται όταν εισέρχεστε στο ναό.

Να λάβει μια περιήγηση

Πηγαίνετε σε μια περιήγηση κληρονομιάς της Amritsar συνιστάται. Θα οδηγηθείτε μέσα από τις στενές λωρίδες της Παλιάς Πόλης. Στη βόλτα θα δείτε ιστορικά αρχοντικά, παραδοσιακά επαγγέλματα και χειροτεχνίες και μαγευτική αρχιτεκτονική με περίτεχνα σκαλιστές ξύλινες προσόψεις.

Το Jagaadus Eco Hostel διοργανώνει επίσης ενδιαφέρουσες και σε λογικές τιμές περιηγήσεις μέσα και γύρω από το Amritsar. Επιλέξτε από μια ξενάγηση στο Χρυσό Ναό, μια βόλτα με φαγητό, μια περιήγηση στο χωριό και περιήγηση στα σύνορα Wagah.

Το Αμριτσάρ είναι γνωστό για την τροφή του στο δρόμο. Εάν είστε φαγητό, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Amritsar Magic.

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις

Τα περισσότερα από τα φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα στο Αμριτσάρ είναι θρησκευτικού χαρακτήρα. Το Diwali , το Holi , το Lohri (φεστιβάλ συγκομιδής φωλιών) και το Baisakhi (το νέο έτος του Πουντζάμπ τον Απρίλιο) γιορτάζονται εκεί σε μεγάλη κλίμακα. Ο Baisakhi είναι ιδιαίτερα έντονος, με πολλούς χορούς bhangra, λαϊκή μουσική και εκθέσεις. Οι μεγάλες γιορτές οργανώνονται στο Χρυσό Ναό με αυτή την ευκαιρία και γίνεται καρναβάλι σαν έξω.

Υπάρχει επίσης μια πομπή δρόμου. Άλλα φεστιβάλ στο Amritsar περιλαμβάνουν τον Guru Nanak Jayanti τον Νοέμβριο και την Έκθεση Ram Tirath, επίσης τον Νοέμβριο, δεκαπενθήμερο μετά το Diwali.

Που να μείνω

Αν προτιμάτε να μείνετε κοντά στο Golden Temple, μερικές οικονομικές επιλογές σε λογικές τιμές είναι το Hotel City Park, το Hotel City Heart, το Hotel Darbar View και το Hotel Le Golden.

Για ένα ξενοδοχείο κληρονομιάς με γοητεία, κατευθυνθείτε προς το Svaasa του WelcomHeritage Ranjit. Αυτό το boutique καταφύγιο Ayurvedic spa στεγάζεται σε ένα αρχοντικό 200 ετών, ακριβώς δίπλα στο Mall Road (περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Golden Temple). Οι τιμές των δωματίων είναι 6.000 ρουπίες προς τα πάνω για ένα διπλό. Εάν προτιμάτε να μείνετε σε ξενώνα, η κα Bhandari's Guesthouse λαμβάνει καλές κριτικές. Βρίσκεται σε μια ήσυχη περιοχή που περιβάλλεται από κήπο και διαθέτει πισίνα. Τα δίκλινα δωμάτια είναι διαθέσιμα από περίπου 2.000 ρουπίες ανά διανυκτέρευση.

Εναλλακτικά, το Amritsar έχει επίσης ένα ζευγάρι των νέων groovy ξενώνες backpacker .

Ταξιδιωτικές συμβουλές

Το Αμριτσάρ χωρίζεται σε παλιά και νέα μέρη της πόλης. Ο Χρυσός Ναός βρίσκεται στο παλιό τμήμα, το οποίο είναι γεμάτο παζάρια, μόλις 15 λεπτά από το σιδηροδρομικό σταθμό. Ένα δωρεάν λεωφορείο εκτελείται τακτικά (κάθε 45 λεπτά) από το σταθμό προς το Χρυσό Ναό. Όταν επισκέπτεστε το Χρυσό Ναό, μπορείτε να ενώσετε τους προσκυνητές για μια δωρεάν τροφή κοινής τροφής από την κουζίνα, που ονομάζεται "Guru Ka Langar".

Πλευρικές εκδρομές

Δεν πρέπει να χάσετε είναι ένα ταξίδι στο σύνορο Wagah μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, περίπου 28 χιλιόμετρα (17 μίλια) από το Amritsar. Η αλλαγή της φρουράς και της υποχώρησης των στρατευμάτων είναι μια πολύ παρακολουθούμενη τελετή που γίνεται στο σημείο ελέγχου του Wagah κάθε βράδυ κατά τη δύση του ηλίου. Μπορείτε να φτάσετε με ταξί (περίπου 500 ρουπίες), auto rickshaw (250 ρουπίες), ή κοινό τζιπ. Εναλλακτικά, πάρτε αυτή την περιοδεία της τελετής αποτυχημένης εκδίκησης στο Wagah Border συμπεριλαμβανομένου του δείπνου.