Στο σύνορο του Wagah της Ινδίας, σημαίες και πατριωτισμός

Ημέρα ηλιοβασιλέματος με την Ινδία και το Πακιστάν πρέπει να δει

Προσπαθήστε να μαντέψετε ποιος είμαι. Είμαι φυλασσόμενος από εκατοντάδες στρατιώτες και χιλιάδες άνθρωποι με επισκέπτονται καθημερινά. Στέκομαι εδώ εδώ και χρόνια στον κύριο δρόμο του μεγάλου ποταμού, βλέποντας σιωπηλά μερικές από τις σημαντικότερες πολιτικές δραστηριότητες της περιοχής.

Επιτρέψτε μου να συστηθώ. Είμαι ο Τείχος του Βερολίνου της Νότιας Ασίας. Είμαι το σύνορο του Wagah.

Ιστορία συνόρων Wagah

Γεννήθηκα όταν σχεδιάστηκε η Γραμμή Radcliffe το 1947, ως μέρος της κατανομής της Ινδίας και της Ανεξαρτησίας της Ινδίας από τη βρετανική κυριαρχία.

Αυτό διαχώρισε την Ινδία και το Πακιστάν και χώρισε το χωριό Wagah στα ανατολικά και δυτικά μέρη. Το ανατολικό μέρος πήγε στην Ινδία και το δυτικό μέρος στο νεογέννητο Πακιστάν.

Είμαι η πύλη που είδε την αιματοχυσία του Διαμερίσματος και την έξοδο εκατομμυρίων ανθρώπων απέναντί ​​μου. Ξαφνικά απέκτησα την ύψιστη σημασία, καθώς υπηρετούσα ως το διεθνές σημείο ελέγχου μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

Wagah Border Flag Τελετή

Μια τελετή υποχώρησης σημαίας συμβαίνει στο χώρο μου κάθε μέρα όλο το χρόνο κατά το ηλιοβασίλεμα. Προσελκύει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Για την τελετή, πρέπει να φτάσετε πολύ πριν το ηλιοβασίλεμα για να πάρετε μια σωστή θέση στο υπαίθριο θέατρο μου. Υπάρχουν χωριστές θέσεις για άνδρες, γυναίκες και αλλοδαπούς μόλις 300 μέτρα από μένα.

Αν έρχεστε από το Αμριτσάρ , είμαι 19 μίλια μακριά. Ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε εδώ είναι να πάρετε ένα ιδιωτικό ταξί ή ένα κοινό τζιπ.

Μόλις φτάσετε, μπορείτε να αισθανθείτε μια αύρα εορτασμού με πατριωτικά τραγούδια που έπαιξαν πριν ξεκινήσει η πραγματική τελετή.

Μπορείτε ακόμη να πορεύεστε στο δρόμο προς το μέρος μου με τη σημαία να κυματίζει στα χέρια σας. Η πομπή σημειώνεται με δυνατά φωνήματα πατριωτισμού και από τις δύο πλευρές.

Η πομπή γίνεται με κλινική στρατιωτική ακρίβεια και διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Μπορείτε να δείτε τους καλά-ντυμένους στρατιώτες ινδικής φρουράς ασφαλείας στο Khaki και στον πακιστανικό Sutlej Rangers ντυμένοι με μαύρο που συμμετέχουν στην τελετή.

Για την υποχώρηση της σημαίας, οι στρατιώτες πορεύονται προς μένα, την πύλη στα σύνορα. Η πορεία τους είναι εξαιρετικά ενεργητική και παθιασμένη, με τα πόδια των πολεμικών στρατευμάτων να ανεβαίνουν σχεδόν στα μέτωπά τους.

Καθώς οι στρατιώτες των δύο πλευρών φτάνουν στην πύλη, ανοιγοκλείνουν. Οι σημαίες και των δύο χωρών, που πετούν ψηλά στο ίδιο ύψος, πρέπει να μειωθούν με πλήρη σεβασμό και να επιστρέψουν. Οι στρατιώτες χαιρετούν ο ένας τον άλλον και ξεκινούν τη χαλάρωση της σημαίας.

Οι χορδές με τις σημαίες που είναι προσαρτημένες είναι ίσου μήκους και η μείωση των σημαδιών είναι τόσο άψογη ώστε οι σημαίες να σχηματίζουν ένα συμμετρικό «Χ» στο σημείο διέλευσης. Οι σημαίες στη συνέχεια διπλώνονται προσεκτικά και οι πύλες κλείνουν. Ένας δυνατός ήχος τρομπέτας ανακοινώνει το τέλος της τελετής και οι στρατιώτες γυρίζουν πίσω με τις αντίστοιχες σημαίες τους.

Συμβουλές για την επίσκεψη στο σύνορο του Wagah