Πόσο συμβουλές για το Inca Trail

Οδηγοί αναρρίχησης, αχθοφόροι, μάγειρες και λοιπό προσωπικό

Συμβουλές δεν περιλαμβάνονται στη συνολική τιμή των εισιτηρίων του Inca Trail, αλλά οι περισσότεροι πεζοπόροι κάνουν συμβουλές στους οδηγούς, τους αχθοφόρους και τους μάγειρες στην προτελευταία ή τελευταία ημέρα της πεζοπορίας. Η ανατροπή δεν είναι υποχρεωτική, οπότε δεν θα πρέπει ποτέ να αισθανθείτε αναγκασμένος να την αναγκάσετε, αλλά είναι μια παράδοση στο μονοπάτι (για γενικές συμβουλές ανατροπής, διαβάστε έναν οδηγό για την κατάρρευση στο Περού ).

Για να σας δώσω μια ιδέα για το πόσα μετρητά θα πρέπει να έχετε για συμβουλές - και πόσο πρέπει να δώσετε σε διάφορα στελέχη υποστήριξης διαδρομών - θα ρίξουμε μια ματιά στις συμβουλές που έδωσαν κάποιοι από τους συνιστώμενους οργανωτές περιηγήσεων Inca Trail .

Αυτές οι συστάσεις είναι για το κλασικό Inca Trail 4 ημερών / 3 διανυκτερεύσεων. οι τιμές αναφέρονται σε περουβιακά πέλματα nuevos - σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να συμβουλεύουμε το προσωπικό πεζοπορίας χρησιμοποιώντας χαμηλό νόμισμα nuevo sol λογαριασμών.

Και μερικές ακόμα συστάσεις:

Να θυμάστε πάντα ότι οι συμβουλές δεν είναι υποχρεωτικές. Οι σειρές απόκλισης που ακολουθούν είναι μόνο προτάσεις και υποθέτουμε ότι η υπηρεσία που δόθηκε ήταν καλής ποιότητας. Εάν το φαγητό σας ήταν τρομερό, για παράδειγμα, δεν θα πρέπει να αισθάνεστε υποχρεωμένοι να αναποδογυρίζετε τον μάγειρα.

Ταυτόχρονα, αντισταθείτε στην ώθηση για υπερβολική άκρη. Ακόμα κι αν η εμπειρία του Inca Trail ήταν μια πλήρη επιτυχία και το προσωπικό ήταν εξαιρετικό, η υπερβολική ανατροπή μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα μετά το ταξίδι. Το Chaska Tours περιλαμβάνει τα ακόλουθα στις Συχνές Ερωτήσεις: "παρακαλώ μην κάνετε υπερβολική συμβουλή ή [οι αχθοφόροι] τείνουν να πιουν να γιορτάζουν και να παραμελούν τις οικογένειές τους." Όλοι οι αχθοφόροι δεν πίνουν φυσικά τα κέρδη τους, αλλά συμβαίνει.

Εάν αισθάνεστε ότι θέλετε να πάτε πέρα ​​από μια τυποποιημένη συμβουλή, να έχετε κατά νου ότι πολλοί αχθοφόροι θα είναι ευγνώμονες για πρόσθετες δωρεές όπως ρούχα ή σχολικό εξοπλισμό για τα παιδιά τους.