Καταπληκτική κούρσα 7 - Πρώτη στάση: Περού

Το Amazing Race 7 ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή στην τηλεοπτική σειρά πραγματικότητας με φανταστικούς διαγωνιζόμενους. Για άλλη μια φορά, πρόθυμοι διαγωνιζόμενοι, συγκεντρώθηκαν σε έντεκα ομάδες που συγκεντρώθηκαν στο Long Beach της Καλιφόρνιας για την Amazing Race 7 .

Η πρώτη στάση τους στον εκπληκτικό αγώνα ήταν η Λίμα, η οποία είναι η πρωτεύουσα του Περού και είναι γνωστή ως η πόλη των βασιλέων. Εδώ οι ομάδες έπρεπε να φτάσουν στην Plaza de Armas για να βρουν την πρώτη τους ένδειξη.

Η Plaza de Armas είναι επίσης γνωστή ως Plaza Mayor και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στην ιστορική συνοικία. Η κρήνη που βρίσκεται στην καρδιά της πλατείας ανατέθηκε το 1651 από τον αντιβασιλέα Garcia Sarmiento de Sotomayor. Σήμερα παραμένει και είναι ένας δημοφιλής τόπος συνάντησης για τους ντόπιους.

Μόλις οι ομάδες έφτασαν στην Plaza de Armas, είχαν καλέσει να πάρουν ένα λεωφορείο στην επόμενη τους ένδειξη, στο Ancon, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο βόρεια της Λίμα.

Στο Amazing Race 7 μία ομάδα είχε ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Αυτή η ομάδα μιλούσε άπταιστα στην ισπανική γλώσσα και όταν έψαχνε την ιδέα, οδήγησαν αμέσως αρκετές ομάδες στο σωστό λεωφορείο. Μια άλλη ομάδα, το δημοφιλές ζευγάρι Rob και Amber of Survivor 8: All-Stars βοήθησε ένας ανεμιστήρας που τους αναγνώρισε.

Μόλις στο Ανκόν, οι ομάδες έπρεπε να κάνουν το δρόμο τους με το rickshaw στην παραλία που είναι γνωστή ως Playa Hermosa και να σκάψουν από έναν από τους τρεις πυλώνες άμμου για τα αεροπορικά εισιτήρια στον επόμενο προορισμό τους, την αρχαία πόλη Inca του Cuzco.

Αφού πέρασε τη νύχτα στο Ancon, οι αντίπαλες ομάδες πέταξαν στο Cuzco . Αυτή η αρχαία πόλη έχει πολλές ορθογραφίες, θα τις βλέπετε συχνά ως Cusco ή Cuzco, αλλά και μερικές φορές Qosqo ή Qozqo.

Αυτή η πόλη, η οποία θεωρείται πύλη για το Μάτσου Πίτσου ήταν κάποτε η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας Inca. Αν ψάχνετε για να επισκεφθείτε το Machu Picchu είναι μια καλή ιδέα να περάσετε λίγες μέρες πρώτα στο Cuzco για να εγκλιματιστείτε στο υψόμετρο.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι έχουν ασθένεια σε υψόμετρο όταν κάνουν πεζοπορία στο Machu Picchu, αλλά πίνοντας τσάι κόκας και ξεκουράζοντας στο Cuzco βοηθάει πολύ όταν προετοιμάζεται για αυτή την επική πεζοπορία.

Εδώ η επόμενη ένδειξη τους έδωσε εντολή να πάρουν ένα χαρακτηρισμένο ταξί 22 μίλια από τη μικρή πόλη Huambutio , περίπου 40 λεπτά ανατολικά του Cuzco.

Βρίσκεται στο στόμα του Huatanay, Huambutio είναι ένας δημοφιλής ποταμός ράφτινγκ προορισμό. Στο Huambutio, οι ομάδες έπρεπε να βρουν ένα περίπτερο όπου ο ιδιοκτήτης τους θα τους έδινε την επόμενη ένδειξη, κατευθύνοντάς τους δύο μίλια στην κορυφή ενός φαραγγιού, να πάρει μια zipline πέρα ​​από αυτό, στη συνέχεια να λάβει μια δεύτερη zipline για να φτάσει στο κάτω μέρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Extreme Sports στη Νότια Αμερική

Ορισμένες από τις ομάδες ανακάλυψαν την πρώτη παράκαμψη της φυλής. Σε αυτή την παράκαμψη, έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ του σχοινιού ένα λάμα και ενός σχοινιού ενός καλαθιού. Για το σχοινί A Llama, κάθε ομάδα έπρεπε να στείλει δύο λάμες και να τις πάρει σε ένα στυλό. Η περιστροφή των λαμάδων δεν απαιτούσε δύναμη, αλλά η προσπάθεια τους να συνεργαστούν και να περπατήσουν στα στυλό μπορεί να είναι απογοητευτική και χρονοβόρα. Σχοινάκι Ένα καλαθάκι απαιτούσε από κάθε μέλος της ομάδας να χρησιμοποιεί ένα σχοινί για να δέσει ένα καλάθι που περιέχει 35 κιλά αλφάλφα στην πλάτη και να το μεταφέρει στα δύο τρίτα ενός μιλίου σε ένα κατάστημα. Η μεταφορά των βαρών καλαθιών απαιτούσε δύναμη, αλλά οι ομάδες με αντοχή θα μπορούσαν να τερματίσουν γρήγορα.

Η επόμενη στάση ήταν το Pisac , στην κοιλάδα Urubamba, γνωστή και ως Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας. Ο Pisac είναι ο τόπος μιας διάσημης αγοράς και εδώ οι ομάδες έπρεπε να βρουν την επόμενη ένδειξη που τους επέστρεψε στο Cuzco , στο La Merced, ένα μοναστήρι 325 ετών και εκκλησία και το Pit Stop για αυτό το σκέλος της Φυλής.

Η Debbie και η Bianca, η ομάδα με γλωσσικές δεξιότητες, έφτασαν στην πρώτη θέση και κέρδισαν 10.000 δολάρια για τις προσπάθειές τους. Φτάνοντας τελευταία, ο Ryan και ο Chuck ήταν η πρώτη ομάδα που απομακρύνθηκε από τον αγώνα.

Επόμενη στάση:

Χιλή?