Κόκκινα φασόλια και ρύζι: Ιστορία και συνταγές

Το υπόβαθρο του εικονικού γεύματος Δευτέρας Ορλεάνης

Κάθε Δευτέρα βράδυ, σε τραπέζια κουζίνας και μενού εστιατορίων γύρω από τη Νέα Ορλεάνη, εμφανίζεται ένα κρέονο κλασικό: κόκκινα φασόλια και ρύζι. Πώς έγινε αυτό το απλό πιάτο τόσο δημοφιλές και τι το κάνει διαφορετικό από τα φασόλια και τα πιάτα ρύζι σε όλο τον κόσμο; Ας το δούμε.

Ένα γρήγορο ιστορικό

Τα κόκκινα φασόλια είχαν αρχικά φτάσει στη Νέα Ορλεάνη με τους ιδιοκτήτες φυτειών λευκής ζάχαρης που έφυγαν από τη Saint-Dominge (Αϊτή) για τη Λουιζιάνα μετά την εξέγερση των σκλάβων στη δεκαετία του 1790.

Μια πλούσια σε πρωτεΐνες πηγή τροφής που είναι εύκολο να αναπτυχθεί και να αποθηκευτεί, εισήλθαν γρήγορα στη γαστρονομική παράδοση της κοινότητας Creole της Νέας Ορλεάνης.

Γιατί Δευτέρα Νύχτες;

Η Δευτέρα έχει μια μακρόχρονη παράδοση να πλένει την ημέρα σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Δεν είναι σαφές γιατί ακριβώς. ίσως να πάρει λεκέδες από την κυριακάτικη Κυριακή σας καλύτερα ολοκληρώθηκε το συντομότερο δυνατόν; Εν πάση περιπτώσει, τα ρούχα ήταν κάποτε μια έντονη εργασία για τις γυναίκες του σπιτιού, οι οποίες έκαναν το πλύσιμο. Το νερό έπρεπε να βράσει, τα ρούχα έπρεπε να καθαριστούν και να συσσωρευτούν και να ξεπλυθούν με το χέρι και αργότερα να κρεμαστούν να στεγνώσουν.

Επειδή αυτό χρειάστηκε τόσο πολύ χρόνο και προσπάθεια, ήταν δύσκολο να μαγειρεψετε επίσης ένα περίπλοκο γεύμα για δείπνο τη Δευτέρα. Έτσι, ένα πιάτο που θα μπορούσε να καθίσει στον οπίσθιο καυστήρα και να σιγοβράσει ήταν ιδανικό.

Μια άλλη παράδοση στη Νέα Ορλεάνη, όπως και αλλού, ήταν ένα ωραίο μεγάλο δείπνο της Κυριακής μετά την εκκλησία. Αυτό το δείπνο θα περιλαμβάνει συχνά το ζαμπόν, και στις παλιές ημέρες, το ζαμπόν είχε πάντα ένα κόκαλο.

Η τοποθέτηση του hambone σε καλή χρήση ως τμήμα του δείπνου της Δευτέρας ήταν απλά καλή κοινή λογική και μια αγαπημένη χρήση για ένα χοιμπόν είναι, φυσικά, η παρασκευή βρασμένων κόκκινων φασολιών. Ένας αμυγδάλου, μερικά φασόλια, μερικά αρωματικά και μπαχαρικά, λίγο νερό και λίγες ώρες, στο τέλος του οποίου λίγο ρύζι μαγειρεύεται γρήγορα, και έχετε τον εαυτό σας ένα πλούσιο και χαρούμενο δείπνο.

Και η παράδοση έχει κολλήσει γύρω.

Πώς είναι η έκδοση της New Orleans των κόκκινων φασολιών και του ρύζι μοναδική;

Η παράδοση των φασολιών και του ρυζιού στη Νέα Ορλεάνη είναι σχεδόν η μόνη στον κόσμο. Moros y Cristianos, Hoppin 'John, Rajma Chawal, Kuru Fasulye - πραγματικά, μπορείτε να βρείτε φασόλια και ρύζι σχεδόν παντού. Η έκδοση της Νέας Ορλεάνης είναι μαγειρεμένη με νεφρά ή μικρά κόκκινα φασόλια και σχεδόν πάντοτε περιλαμβάνει είτε χοιρινό καπνιστό είτε μαγειρεμένο χοιρινό: το χοιρομέρι είναι το πιο κοινό, αλλά είναι επίσης παραδοσιακό να χρησιμοποιείτε τη ζαμπόν, το καπνιστό λουκάνικο, το χοιρινό τουρσί, το ζαμπόν κολάρα ή οποιοδήποτε συνδυασμό.

Τα φασόλια μαγειρεύονται για ποικίλα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με την προτίμηση του μαγειρέματος, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο να μαγειρεύονται σχεδόν καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους, μέχρι να είναι μια κρεμώδης πάστα που δύσκολα μπορεί να αναγνωριστεί ως φασόλι. Συντάσσονται με την Τζαντ Τριαντά (σέλινο, πιπέρι και κρεμμύδι) και ένα δάφνινο φύλλο, καθώς και αλάτι και κρέζικο καρύκευμα: κόκκινο και μαύρο πιπέρι και ίσως λίγο θυμάρι ή μαϊντανό.

Το ρύζι μαγειρεύεται έτσι ώστε να είναι ελαφρύ και λεπτό, χωρίς οι κόκκοι να κολλούν μεταξύ τους. Συνήθως σερβίρεται στο πλάι στην ίδια πινακίδα, αφήνοντας στο φαγητό να κάνει την ανάμειξη. Μερικές φορές φασόλια σερβίρονται απευθείας πάνω από το ρύζι, καθώς και.

Πού να βρείτε κόκκινα φασόλια σε Δευτέρα νύχτα

Εάν είστε επισκέπτης στη Νέα Ορλεάνη, είναι απίθανο να καταλήξετε στο σπίτι κάποιου για παραδοσιακό δείπνο της Δευτέρας, αλλά τα μενού σε όλη την πόλη προσφέρουν κόκκινα φασόλια και ρύζι ως ειδική Δευτέρα. Δεν είναι καθολικό, αλλά είναι συντριπτικά κοινό, ειδικά σε εστιατόρια τύπου γειτονιάς. Ο Joey K's, στο περιοδικό Street στο ιρλανδικό κανάλι, σερβίρει μια άκρως κρεμώδη εκδοχή του πιάτου κάθε βράδυ της εβδομάδας. Η Μαντίνα στο Mid-City προσφέρει τα καλοκαίρια φασόλια και το ρύζι μαζί με τις μπριζόλες, το λουκάνικο ή το μοσχαρίσιο μοσχάρι τις Δευτέρες νύχτες. Εάν βρίσκεστε στη γαλλική συνοικία , το Acme Oyster House κάνει μια παχιά, γευστική έκδοση που είναι διαθέσιμη όλη την ώρα.

Κρέμα κόκκινα φασόλια Συνταγή

Στραγγίστε και ξεπλύνετε τα φασόλια καλά. Λιώνουμε το λίπος σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πιπέρι και το σέλινο. Μαγειρέψτε μέχρι το ημιδιαφανές. Προσθέστε όλα τα άλλα συστατικά. Καλύψτε και σιγοβράστε για περίπου 4 ώρες, ανακατεύοντας περιστασιακά. Ο χρόνος μαγειρέματος και το καρύκευμα μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με την προτίμηση: το μακρύτερο μαγείρεμα θα αποδώσει κρεμώδη φασόλια, περισσότερο μπαχαρικό μπορεί να προστεθεί στη γεύση, κλπ.

Σερβίρετε με μαγειρεμένο ρύζι (το λευκό είναι παραδοσιακό, το καφέ είναι μια καλή επιλογή, πάρα πολύ) και τις χοιρινές μπριζόλες ή το καπνιστό λουκάνικο στη σχάρα στο πλάι.