Επιλέξτε μια πρώτη κρουαζιέρα

Πώς να επιλέξετε μια κρουαζιέρα για πρώτη φορά

Σκέφτεστε να φτάσετε στο ηλιοβασίλεμα σε ένα μήνα του μέλιτος ή μια πρώτη κρουαζιέρα ρομαντικής απόδραση - αλλά αισθάνεστε κάπως επειδή υπάρχουν τόσα πολλά λιμάνια, γραμμές κρουαζιέρας, πλοία, δρομολόγια, καμπίνες και τιμές για να επιλέξετε;

Χαλαρώστε. Εκτός αν κάποιος σχετίζεται με ταξιδιωτικό πράκτορα, όλοι οι επιβάτες κρουαζιέρας για πρώτη φορά νιώθουν αυτόν τον τρόπο. Και είναι αλήθεια ότι η επιλογή μιας κρουαζιέρας είναι πιο περίπλοκη από την επιλογή ενός θέρετρου. Αλλά μπορεί επίσης να είναι πιο διασκεδαστικό για διακοπές σε ένα πλωτό ξενοδοχείο από αυτό που μένει στην ίδια θέση.

Βασικές ερωτήσεις

Πριν επιλέξετε την πρώτη σας κρουαζιέρα, αναρωτηθείτε:

Πλοηγηθείτε για πρώτη φορά

Δεδομένου ότι κάθε γραμμή κρουαζιέρας είναι διαφορετική, οι δυνητικοί επιβάτες κρουαζιέρας μπορούν να αισθάνονται συγκλονισμένοι από την υπερβολική επιλογή. Τα ακόλουθα είναι γραμμές κρουαζιέρας που προτείνω για ζευγάρια.

Κρουαζιέρες για κάθε προϋπολογισμό

"Οι ταξιδιώτες μπορούν να διαβεβαιώσουν την κορυφαία εξυπηρέτηση, τα τρόφιμα και την ψυχαγωγία, ανεξάρτητα από το επίπεδο επιλογών που επιλέγουν", η Bob Sharak της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων (CLIA), μια εμπορική ομάδα που εκπροσωπεί 24 κρουαζιέρες Βόρειας Αμερικής γραμμές, είπε.

"Οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με προϋπολογισμό μπορούν να επιλέξουν μια κρουαζιέρα για μόλις 75 δολάρια ανά άτομο την ημέρα", επισημαίνει, "συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, των γευμάτων, των καταλυμάτων και των περισσότερων δραστηριοτήτων, ανάλογα με την επιλογή της καμπίνας, του πλοίου και της διαδρομής - από $ 500 ανά άτομο ανά ημέρα. "

Η κρουαζιέρα είναι Μοναδική

Είτε οι διακοπές των ονείρων σας συνίστανται στην επίσκεψη σε τροπικό ή εξωτικό προορισμό, το φαγητό ή το γκουρμέ εστιατόριο, απολαμβάνοντας γεμάτες δραστηριότητες ή χαλαρωτικές μέρες, θα βρείτε ποικιλία από κρουαζιερόπλοια και πλοία για να διαλέξετε.

Στα νεότερα κρουαζιερόπλοια, οι παροχές είναι ίσες με εκείνες των εκλεπτυσμένων ξενοδοχείων: Spas που περιποιηθούν, πισίνες, ακόμα και θυρωρός και μπάτλερ. Στο λιμάνι μπορείτε να επιλέξετε να συμμετάσχετε σε χερσαία και θαλάσσια σπορ, να επισκεφθείτε ιστορικά και πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος και να ψωνίσετε για αφορολόγητα αγαθά.

Τη νύχτα σε μια κρουαζιέρα μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο κατάστρωμα κάτω από το φεγγαρόφιλο ουρανό, να επιλέξετε από ένα μενού του μαρτίνι, να χορέψετε με ζωντανή μουσική, να δείτε μια εκπομπή τύπου Broadway και να δοκιμάσετε την τύχη σας σε ένα καζίνο. Και με δορυφορική τηλεφωνική υπηρεσία και 24ωρη πρόσβαση στο Internet, οι επιβάτες κρουαζιέρας μπορούν να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τους φίλους και την οικογένειά τους ή να επιλέξουν να χαλαρώσουν εντελώς.

Κρουαζιέρα για πληροφορίες στο διαδίκτυο

Ενώ το 90% περίπου των ταξιδιωτών ταξιδεύουν με κρουαζιέρες μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα, το Διαδίκτυο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για έρευνα και σύγκριση κρουαζιερών. "Ο Ιστός έχει πληθώρα πληροφοριών όπως κριτικές κρουαζιερόπλοιων, προγράμματα κρουαζιερόπλοιων, σχέδια καταστρώματος, φωτογραφίες καμπίνων και κοινόχρηστων χώρων, λίστες εκδρομών και δραστηριοτήτων στη ξηρά, δραστηριότητες στο σκάφος όπως θεραπείες σπα και δείπνα δείπνου για να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε μια κρουαζιέρα , "εξηγεί η Linda Garrison, Cruising Expert.

Οι online ταξιδιωτικοί πράκτορες όπως το Expedia και το Travelocity, προσθέτει, "προσφέρουν δωρεάν δυνατότητες αναζήτησης από όπου μπορείτε να επιλέξετε χρονικό πλαίσιο και προορισμό και να δείτε μια λίστα με διαθέσιμες κρουαζιέρες".

Χάρη στην αυξημένη δημοτικότητα των κρουαζιερών, περισσότερα από 11 εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν με πλοίο ετησίως. Μετά από μια μικρή έρευνα, ίσως θα επιλέξετε να τους ενώσετε φέτος για πρώτη φορά.