Γαλλικές λέξεις ορκωμοσίας: Σκηνή

Εισαγωγή στις γαλλικές λέξεις ορκωμοσία στο Κεμπέκ

Το "Tabernacle" είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γαλλικά ανατρεπτικά του Κεμπέκ , πιθανώς το πιο χρησιμοποιημένο γαλλικό λέξη cuss όλων στον Καναδά.

Μια λέξη πολλαπλών χρήσεων ορκωμοσία που εφαρμόζεται σε μια μεγάλη ποικιλία καταστάσεων καθημερινής ζωής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκφράσει τον ερεθισμό, την ευχαρίστηση, τον πόνο, την οργή, την οργή, τη χαρά, την αποθάρρυνση, τον ενθουσιασμό και όλα ενδιάμεσα. Ονομάστε ένα συναίσθημα και το "σκηνικό" μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κάποιο τρόπο για να το μεταβιβάσει.

Τι σημαίνει όμως ο χώρος;

Σύμφωνα με την αξιόλογη έκδοση του Oxford από το 1994, το "tabernacle" ήταν ένα "φορητό ιερό που χρησιμοποιούσαν οι Ισραηλίτες κατά τη διάρκεια της περιπλάνησης τους στην έρημο".

Σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό ορισμό της σκηνής της Οξφόρδης, ήταν πιο συγκεκριμένα "μια σκηνή που χρησίμευε ως ιερό για την Κιβωτό της Διαθήκης από τους Ισραηλίτες κατά την Εξόδου και μέχρι την ανέγερση του Ναού".

Αλλά στο πλαίσιο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία κάποτε κυριάρχησε στο θρησκευτικό τοπίο του Κεμπέκ *, το "σκηνικό" που έχω γνωρίσει από την παιδική ηλικία είναι ένα κιβώτιο τοποθετημένο κοντά σε, αν όχι ακριβώς επάνω σε δεδομένο βωμό ενός ναού. Αυτό το ευδιάκριτο, βαμμένο κιβώτιο είναι όπου τοποθετείται ο οικοδεσπότης ή το σώμα του Χριστού.

Πώς χρησιμοποιείται το σκηνικό στην καθημερινή ομιλία;

Σπάνιος είναι ο Κεμπέκ, ο οποίος εκφωνεί τη σκηνή με αναφορά στο ιερό βωμό της εκκλησίας. Αλλά ως απάντηση στο σφυρί ένα καρφί στο χέρι κάποιου;

Όλοι μας φωνάξαμε μια φορά σε αυτά τα μέρη. Ονομάστε μια κατάσταση, οποιαδήποτε κατάσταση, που συνεπάγεται μια συναισθηματική αντίδραση και να παρακολουθήσετε το Tabernacle να επεξεργάζεται την καθαρτική μαγεία του.

Ο καλύτερος σου αδερφός έτρεξε με τη γυναίκα σου; Σκηνή.

Κερδίσατε ακριβώς την κλήρωση; Σκηνή!

Ο αγαπημένος σας / πιο μισητός διαγωνιζόμενος της πραγματικότητας δείχνει μόλις εκτοξευθεί από την παράσταση;

Πείτε το μαζί μου.

Πώς αποκαλείται η σκηνή του Tabernacle;

Στο Κεμπέκ και σε άλλες περιοχές του Καναδά που διαθέτουν τσέπες γαλλόφωνων κοινοτήτων, το σκηνικό μοιάζει σαν "tah-bahr-nack" με σχεδόν σιωπηλό "r"

Ωστόσο, μια διεθνής γαλλική προφορά θα την έκρινε «ta-berrr-nakluh», με ένα καλά τυλιγμένο r και ένα άκουσμα "uh" στο τέλος.

* Γιατί όλη η εκκλησία πλανάται στο Κεμπέκ ; Μέχρι την Ήρεμη Επανάσταση του Κεμπέκ τη δεκαετία του 1960, η Καθολική Εκκλησία είχε σιδερένια λαβή στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της επαρχίας, οι οποίες ορισμένοι ιστορικοί συγκρίνουν με μια σκοτεινή εποχή όπου η επαρχία του Κεμπέκ έπεσε πίσω από την υπόλοιπη Βόρεια Αμερική σε διάφορα μέτωπα , συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής ανάπτυξης. Παραδόξως, το Μόντρεαλ συναγωνιζόταν κάποτε με τη Νέα Υόρκη για να γίνει η ηγετική μητρόπολη της Βόρειας Αμερικής. Είναι εκπληκτικό να πιστεύουμε ότι αντίθετα με την προηγούμενη επιτυχία και την κυριαρχία της στις αρχές του 19ου αιώνα, το σημερινό Μόντρεαλ έχει την αμφίβολη διάκριση ότι είναι η φτωχότερη πόλη στη Βόρεια Αμερική.