Καλύτερες χιονοστιβάδες στη Νότια Αμερική

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται πρώτα για τη Νότια Αμερική ως τόπος που έχει έναν πλούτο από θαυμάσιους προορισμούς για την παραλία και ιστορικά αξιοθέατα για να εξερευνήσετε. Ωστόσο, η ήπειρος είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για μεγάλες χειμερινές δραστηριότητες επίσης.

Μπορείτε να βρείτε μεγάλες χειμερινές δραστηριότητες στη Νότια Αμερική όπως το σκι και το snowboarding. Υπάρχουν φανταστικά θέρετρα που κυμαίνονται από οικογένεια φιλικό προς συναρπαστικό αναζητούν εμπειρογνωμόνων τρέχει.

Υπάρχουν επίσης και άλλες δραστηριότητες για να απολαύσετε επίσης, έτσι είναι εδώ μερικές από τις καλύτερες δραστηριότητες χιονιού που μπορείτε να απολαύσετε στη Νότια Αμερική, και πού να τις δοκιμάσετε.

Όπου στη Νότια Αμερική θα βρείτε χιόνι;

Ψάξτε για βουνά! Για τα περισσότερα μέρη της Νότιας Αμερικής αυτό θα σημαίνει τα βουνά των Άνδεων. Οι χώρες με τις Άνδεις έχουν χιόνι για μεγάλο μέρος του χειμώνα με ορισμένες κορυφές που έχουν χιόνι όλο το χρόνο.

Ακόμα και βόρεια από την Κολομβία και τον Ισημερινό θα βρείτε χιόνι στα ορεινά, ενώ χώρες όπως η Βολιβία, το Περού, η Αργεντινή και η Χιλή είναι γνωστές για τη χιονόπτωση το χειμώνα.

Σε γενικές γραμμές, το νότο που ταξιδεύετε στη Νότια Αμερική, τόσο μεγαλύτερη είναι η χιονόπτωση που θα συναντήσετε γενικά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές της Παταγονίας στη Χιλή και την Αργεντινή, το χιόνι είναι κοινό και στις χαμηλότερες περιοχές που βρίσκονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Best Extreme Sports στη Νότια Αμερική

Χιονοδρόμια

Όσον αφορά τα ενεργά θέρετρα σκι, η Νότια Αμερική έχει θέρετρα στη Χιλή και την Αργεντινή, ενώ η Βολιβία είχε ένα θέρετρο, δυστυχώς η πρόοδος της αύξησης των θερμοκρασιών παγκοσμίως σημαίνει ότι σπάνια είναι δυνατόν να κάνουμε σκι εκεί.

Στην Αργεντινή, η εποχή του σκι διαρκεί από τα μέσα Ιουνίου έως τον Οκτώβριο. Όπως και σε άλλες περιοχές του κόσμου, όσο πιο κοντά βρίσκεστε στο κέντρο της εποχής, τόσο καλύτερα θα βρείτε γενικά τις συνθήκες. Τα δημοφιλέστερα θέρετρα βρίσκονται στην περιοχή Mendoza, ενώ ο Las Lenas είναι γνωστός για την ύπαρξη κάποιων εξαιρετικά προκλητικών πτηνών με άφθονες πτώσεις.

Το Los Penitentes είναι ένα άλλο γειτονικό θέρετρο στα πιο δυτικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Χιλή που είναι πολύ δημοφιλές για το σκι.

Στην περιοχή της Παταγονίας της Αργεντινής, το Caviahue είναι ένα θέρετρο με μεγάλη ποικιλία διαδρομών για αρχάριους και ενδιάμεσους σκιέρ. Επίσης, το Cerro Catedral είναι το πλησιέστερο θέρετρο στην πόλη του Bariloche και είναι πολύ δημοφιλές, με μια σειρά από ενδιάμεσες και εξειδικευμένες διαδρομές για να διαλέξετε.

Η Χιλή φιλοξενεί μερικά από τα πιο διάσημα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής. Εάν η άνεση είναι σημαντική για εσάς ή είστε σύντομος χρόνος ταξιδιού, υπάρχει επίσης μια καλή επιλογή από θέρετρα με μια ώρα οδήγησης της πρωτεύουσας και το κύριο αεροδρόμιο στο Σαντιάγο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με το χαρακτηριστικό κίτρινο ξενοδοχείο στο κάτω μέρος της κοιλάδας και μερικές από τις ταχύτερες πλαγιές στον κόσμο, το θέρετρο στο Portillo είναι ο κορυφαίος χιονοδρομικός προορισμός στη Χιλή για τον ειδικευμένο σκιέρ, ενώ η ευκαιρία να ζεσταθεί την ταράτσα στον τελευταίο όροφο μετά από μια μέρα στις πλαγιές.

Η περιοχή των τριών κοιλάδων έχει τα κοντινότερα θέρετρα στο Σαντιάγο, με καλό σκι για αρχάριους και ενδιάμεσους σκιέρ στο Valle Nevado, El Colorado και La Parva. Εάν θέλετε να πάτε πιο νότια στη Χιλή, το Ski Pucon είναι ένα θέρετρο σε ένα ηφαίστειο που έχει κάποια καταπληκτική θέα στη γύρω περιοχή και καλό ενδιάμεσο τρέξιμο για να απολαύσετε πάρα πολύ.

Αναρρίχηση σε πάγο

Η αναρρίχηση με πάγο είναι μια άλλη δραστηριότητα που μπορεί να σας φέρει πολύ κοντά στα συναρπαστικά βουνά της Νότιας Αμερικής. Παρόλο που μπορεί να είναι μια δύσκολη δραστηριότητα, δεν χρειάζεται να είστε ειδικός για να έχετε μεγάλες εμπειρίες εδώ.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από σχολεία και μαθήματα αναρρίχησης στα οποία μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη δραστηριότητα. Η σειρά Cordillera Real στη Βολιβία είναι ένα καλό εκπαιδευτικό πεδίο που έχει μερικές ωραίες κορυφές και ενδιαφέρουσες αναρτήσεις όπου μπορείτε να μάθετε τις ικανότητές σας. Το Cotopaxi στο Εκουαδόρ είναι ένα άλλο καλό μέρος για να μάθετε και να δημιουργείτε τις ικανότητές σας για αναρρίχηση με τοπικούς οδηγούς. Είναι σε μικρή απόσταση από το Κίτο, την πρωτεύουσα του Ισημερινού, και είναι μία από τις πιο οικονομικές χώρες που επισκέπτονται τη Νότια Αμερική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τα δέκα υψηλότερα βουνά του Εκουαδόρ

Ωστόσο, εάν είστε λίγο πιο έμπειρος και έχετε εμπειρία αναρρίχησης στον πάγο, οι Άνδεις έχουν επίσης μερικές από τις πιο εντυπωσιακές αναρτήσεις που θα βρείτε οπουδήποτε στον κόσμο.

Η διαδρομή μέχρι τα απότομα τοιχώματα πάγου του Alpamayo στο Περού, παρέχοντας προκλητικές και ενθουσιώδεις αναρριχητικές εκδηλώσεις σε εκπληκτικό περιβάλλον. Αν ψάχνετε για μια περιοχή με μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικές αναρριχητικές διαδρομές, η σειρά των βουνών γύρω από το φαράγγι Cajon del Maipo στη Χιλή είναι μια εξαιρετική επιλογή, με κάποια μεγάλη αλπική αναρρίχηση να απολαύσετε.

Χιονοσανίδα

Ενώ πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν το σκι, υπάρχει επίσης μια ισχυρή κοινότητα που είναι εξίσου παθιασμένοι με το φερμουάρ πάνω από το χιόνι σε μία λεπίδα παρά σε δύο. Τα θέρετρα σκι και σνόουμπορντ της Νότιας Αμερικής είναι εξίσου ικανοποιημένα για να καλύψουν και τους ερασιτέχνες. Υπάρχουν μερικές εξαιρετικές τοποθεσίες για επίσκεψη, και τα μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα είναι συνήθως τόσο δημοφιλής μεταξύ αυτών των snowboard, όπως είναι και οι σκιέρ.

Εκείνοι που αντλούν τους περισσότερους snowboarders έχουν καλά freestyle πάρκα και φυσικό έδαφος, το οποίο συχνά σημαίνει φυσικούς σωλήνες που επιτρέπουν στους ερασιτέχνες να επιδείξουν τις δεξιότητές τους. Το Las Lenas είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα, με μερικές καλές περιοχές ελεύθερης ιππασίας και ένα πάρκο εδάφους. Το Nevado de Chillan είναι ένα άλλο θέρετρο που προετοιμάζει ένα αξιοπρεπές πάρκο εδάφους, καθώς και μερικές καλές οδοστρώματα και εκτός πίστας.

Ωστόσο, είναι το θέρετρο της Arpa στη Χιλή που τείνει να αποκτήσει τον καλύτερο τύπο στον τομέα του snowboarding, με ένα εκτεταμένο freestyle πάρκο εδάφους, μια μεγάλη γκάμα εδάφους και μερικά θαυμάσια χαρακτηριστικά, όπως οι σταγόνες βράχων και οι φυσικοί σωλήνες, υπέροχη εμπειρία.

Πεζοπορία

Εάν απολαμβάνετε το υπέροχο τοπίο των χιονισμένων αιχμών αλλά δεν φαντάζεστε τους άξονες του πάγου και τις αγκάθες της αναρρίχησης με πάγο, υπάρχουν επίσης πολλές πεζοπορίες ανάμεσα στα βουνά της Νότιας Αμερικής που σας επιτρέπουν να πάρετε μια μακρινή θέα αυτών των υπέροχων χιονισμένων θέα στο βουνό. Όχι όλα τα χιονισμένα μονοπάτια χρειάζονται επίσης ειδικές μπότες και πολλές από αυτές τις διαδρομές θα σας επιτρέψουν να περπατήσετε στο χιόνι χωρίς να χρειάζεστε πολύ περισσότερο από ένα ραβδί και μια λογική ισορροπία.

Το El Altar Trek στο Εκουαδόρ μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες μόνο τρεις μέρες, με μεγαλύτερες διαδρομές διαθέσιμες, που θα σας οδηγήσουν σε μια επιβλητική κοιλάδα με χιονισμένες κορυφές και γκρεμούς γύρω από το ξενοδοχείο. Το Περού είναι μια άλλη χώρα με μερικές μεγάλες διαδρομές. Ενώ το Inca Trail κλείνει το χειμώνα, το Huayhuash Trek είναι αυτό που σας μεταφέρει πάνω από επτά περάσματα πάνω από 4.500 μέτρα σε υψόμετρο και ακριβώς ανάμεσα στις υψηλές Άνδεις, μερικές εκπληκτικές απόψεις. Μια άλλη σύντομη αλλά συναρπαστική πεζοπορία είναι το Circuit Cerro Castillo, σας μεταφέρει στο βουνό και ανεβαίνετε σε μερικά εντυπωσιακά ορεινά περάσματα, ενώ ταυτόχρονα θα σας οδηγήσει σε μια μεγάλη ποικιλία επιφανειών στο δρόμο.

Χιονοστιβάδα

Ενώ το σκι και το snowboarding προσφέρουν έναν εξαιρετικό τρόπο για να απολαύσετε τις χιονισμένες πλαγιές των Άνδεων, το snowmobiling είναι ιδανικό για όσους δεν θέλουν να μάθουν ένα νέο άθλημα.

Τα περισσότερα θέρετρα για σκι θα έχουν εταιρείες που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία και τοποθεσίες όπως το Las Lenas είναι δημοφιλή μέρη για να πάρετε ένα snowmobile φερμουάρ πάνω από τη φρέσκια σκόνη. Πρόκειται για μια μεγάλη οικογενειακή δραστηριότητα και για τα μικρότερα παιδιά υπάρχουν συχνά μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα με αρκετές διαθέσιμες θέσεις ή μερικοί οδηγοί θα επιτρέψουν στα παιδιά να οδηγούν μαζί τους, επιτρέποντας στους νέους να απολαμβάνουν επίσης τη συγκίνηση του ταξιδιού.