Καιρός και εκδηλώσεις στην Ισπανία τον Μάρτιο

Άνοιξη στην Ισπανία: Τι να κάνετε και τι θερμοκρασίες να περιμένετε

Η Springtime είναι εδώ! Το Μάρτιο βλέπει ότι οι θερμοκρασίες αρχίζουν να σέρνουν πριν το χτύπημα των νιπτήρων - η ιδανική στιγμή για να επισκεφτείτε εάν σας αρέσει ο καιρός δροσερός (αλλά όχι κρύος) και ξηρός.

Θυμηθείτε ότι μιλάμε για μέσο όρο εδώ. Ο καιρός είναι απρόβλεπτος, οπότε μην πάρετε αυτό που διαβάζετε σε αυτή τη σελίδα ως ευαγγέλιο.

Περαιτέρω ανάγνωση: Ο καιρός στην Πορτογαλία τον Μάρτιο

Καλύτερο συμβάν τον Μάρτιο

Το φεστιβάλ Fallas στη Βαλένθια . Διαβάστε περισσότερα για τα γεγονότα στην Ισπανία τον Μάρτιο παρακάτω.

Ο καιρός στη Μαδρίτη τον Μάρτιο

Θερμοκρασίες πηδούν σε μια εγκοπή στη Μαδρίτη τον Μάρτιο. Είστε επίσης αρκετά νωρίς για να αποφύγετε τα ντους που θα έρθουν τους επόμενους δύο μήνες.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη Μαδρίτη τον Μάρτιο είναι 61 ° F / 16 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 37 ° F / 3 ° C.

Διαβάστε περισσότερα για τη Μαδρίτη ή μάθετε για τις εκδηλώσεις της Μαδρίτης το 2014 .

Ο καιρός στη Βαρκελώνη τον Μάρτιο

Κύριο άρθρο: Βαρκελώνη Καιρός τον Μάρτιο

Αργά θέρμανση, η Βαρκελώνη αναδύεται από τον κρύο χειμώνα της, αλλά μην περιμένετε τον καλύτερο καιρό ακόμα. Όσο αργότερα τον μήνα πηγαίνετε, τόσο πιο πιθανό θα είναι ότι θα πάρετε καλό καιρό . Παραμένει εύλογα ξηρό το Μάρτιο, αλλά οι βαριές, συννεφιασμένες μέρες είναι αρκετά συχνές.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη Βαρκελώνη τον Μάρτιο είναι 61 ° F / 16 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 45 ° F / 7 ° C.

Διαβάστε περισσότερα για τη Βαρκελώνη .

Καιρός στην Ανδαλουσία τον Μάρτιο

Δεδομένου ότι η Ανδαλουσία είναι η πιο ζεστή περιοχή της Ισπανίας, ο Μάρτιος θα πρέπει να δει μερικές ευχάριστες και ζεστές μέρες - αλλά τίποτα δεν είναι εγγυημένο.

Αναμείνετε κυρίως ηλιόλουστες, ξηρές ημέρες, με τον καιρό να βελτιώνεται προς το τέλος της εβδομάδας.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη Μάλαγα το Μάρτιο είναι 66 ° F / 19 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 48 ° F / 9 ° C.

Διαβάστε περισσότερα για την Ανδαλουσία ή διαβάστε για τα γεγονότα της Ανδαλουσίας το 2014 .

Ο καιρός στη Βόρεια Ισπανία τον Μάρτιο

Η ώρα της άνοιξης έρχεται βορειότερα αργότερα από ό, τι στο νότο και δεν πρέπει να περιμένετε ακόμα θαύματα.

Βαίνει τακτικά στη Χώρα των Βάσκων τον Μάρτιο και ο καιρός είναι λίγο πιο ζεστός από ό, τι τον Φεβρουάριο, αλλά όχι πολύ.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στο Μπιλμπάο το Μάρτιο είναι 61 ° F / 16 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 45 ° F / 7 ° C.

Ο καιρός στην βορειοδυτική Ισπανία τον Μάρτιο

Η βορειοδυτική Ισπανία δεν έχει μεγάλη τύχη με τον καιρό. Αναμένουμε τις συνθήκες το Μάρτιο στη Γαλικία και τις Αστούριας να μοιάζουν πολύ με το υπόλοιπο χειμώνα και την άνοιξη - ήπια αλλά υγρή. Πολύ υγρό.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στο Santiago de Compostela το Μάρτιο είναι 57 ° F / 14 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 48 ° F / 9 ° C.

Διαβάστε περισσότερα για τη Βορειοδυτική Ισπανία

Πού να πάτε στην Ισπανία τον Μάρτιο

1. Βαλένθια

Η Βαλένθια φιλοξενεί το φεστιβάλ Fallas , το οποίο λαμβάνει χώρα από τις 15 έως τις 19 Μαρτίου κάθε χρόνο. Οι φιέστες στην Ισπανία συχνά αναλαμβάνουν μια ολόκληρη πόλη, αλλά ποτέ δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η Βαλένθια, η τρίτη μεγαλύτερη χώρα της Ισπανίας (ποτέ δεν θα δείτε όλη τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη να αναληφθούν από ένα μόνο γεγονός).

Άλλα γεγονότα μέσα και γύρω από τη Βαλένθια το Μάρτιο περιλαμβάνουν το Fiesta de la Magdalena στο Castellon de la Plana και την Κυριακή των Φακών, σε όλη την Ισπανία, αλλά με τους πιο διάσημους εορτασμούς στο Elche, κοντά στη Βαλένθια.

2. Βαρκελώνη και Sitges

Κοντά στη Βαρκελώνη είναι η πόλη Sitges, όπου οι ομοφυλόφιλοι και οι ευθεία ενώνουν για ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλι στην Ισπανία.

Διαβάστε περισσότερα για το Καρναβάλι στο Sitges . Το καρναβάλι εμφανίζεται στον κατάλογό μου για τα Καλύτερα Μέρη στην Ισπανία .

Η Βαρκελώνη είναι επίσης ένα καλό μέρος για να ξεφύγετε από το Semana Santa, καθώς η πόλη δεν γιορτάζει τόσο πολύ όσο άλλες πόλεις.

Άλλα γεγονότα μέσα και γύρω από τη Βαρκελώνη που πραγματοποιούνται συνήθως αυτό το μήνα περιλαμβάνουν το Φεστιβάλ Μπύρας της Βαρκελώνης , το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Amimac Mostra, το Φεστιβάλ Sant Medir και το Φεστιβάλ Fec .

Διαβάστε περισσότερα για το πώς να σχεδιάσετε τις διακοπές Perfect Βαρκελώνη

3. Jerez και Cadiz

Το Φεστιβάλ Jerez Flamenco τελειώνει στις 9 Μαρτίου 2014 (ημερομηνία TBC), οπότε ελέγξτε έξω μερικά από τα shows στην πόλη που γέννησε τον Sherry .

Εκδηλώσεις στην Ισπανία στις αρχές Μαρτίου (και σε όλο το μήνα)

Φεστιβάλ μπύρας της Βαρκελώνης
Που? Στο Museu Marítim de Barcelona
Τι? Craft beer festival.

Φεστιβάλ Τραγουδιού .
Που? Βαρκελώνη.


Τι? Παραδοσιακό μουσικό φεστιβάλ στη Βαρκελώνη. Συνήθως τρέχει από τον Ιανουάριο μέχρι τα μέσα Μαρτίου: ελέγξτε τη σύνδεση για ημερομηνίες συναυλιών.

Εκδήλωση: Fiesta de la Magdalena
Που? Castellon de la Plana , κοντά στη Βαλένθια
Τι? Παραδοσιακό φεστιβάλ για τον εορτασμό της ιστορικής νίκης των χριστιανών πάνω από τους Μαυρούς.

Φεστιβάλ Jerez Flamenco
Που? Jerez , στην Ανδαλουσία.
Τι? Ένα από τα μεγαλύτερα φλαμένκο φεστιβάλ της Ισπανίας . Ξεκινά στα τέλη Φεβρουαρίου.

Φεστιβάλ Sant Medir
Που? Βαρκελώνη.
Τι? Κοστούμια πομπές στην περιοχή Gracia της Βαρκελώνης. 3 Μαρτίου κάθε χρόνο.

Καρναβάλι
Που? Σε όλη την Ισπανία. Κάντε κλικ στον παραπάνω σύνδεσμο για περισσότερες λεπτομέρειες.
Τι? Είναι ώρα καρναβαλιού ! Οι δύο κύριες γκέι κοινότητες της Ισπανίας, η Chueca στη Μαδρίτη και η Sitges κοντά στη Βαρκελώνη , είναι τα αστέρια των παραστάσεων εδώ. Το Κάντιθ και η Τενερίφη φιλοξενούν επίσης διάσημες πομπές. Συνήθως το Φεβρουάριο, αλλά αργά το Πάσχα και η Σαρακοστή μπορεί να τον ωθήσει πίσω στο Μάρτιο.

La Passio
Που? Esparraguera, Καταλονία.
Τι? Διάσημες επιδόσεις του Πάθους του Χριστού. Κάθε Κυριακή του Μαρτίου.

Εκδήλωση: Φεστιβάλ παλιάς μουσικής
Που? Σεβίλλη
Τι? Φεστιβάλ μπαρόκ και κλασικής μουσικής. Συνήθως τρέχει για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα.

Μέσα Μαρτίου

Fec Φεστιβάλ
Που? Reus, κοντά στη Βαρκελώνη.
Τι? Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.

Λας Φάλλας
Που? Βαλένθια
Τι? Το μεγαλύτερο κόμμα στην Ισπανία: η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας κλείνει για μια εβδομάδα για ένα από τα μεγαλύτερα οδικά πάρτι που θα δείτε ποτέ. Η Χάτιβα, το Μπενιντόρμ και η Νένια έχουν επίσης εκδηλώσεις μίνι-Fallas. Κάθε χρόνο από τις 15 Μαρτίου έως τις 19 Μαρτίου .

Οι κοινότητες της Βαλένθια κατασκευάζουν γλυπτά μαρκαδόρου υψηλής τεχνολογίας - μερικές φορές με τη μορφή παραδοσιακών μορφών, μερικές φορές με τη μορφή διάσημων ανθρώπων όπως ο Shrek ή ο George W. Bush. Οι δημιουργίες εμφανίζονται σε ολόκληρο τον κώλο πριν καούν σε μία από τις πολλές φωτιές. Αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια πολλών πάρτι! Δεν έχετε δει πυρκαγιά μέχρι να δείτε τα φώτα των Βαλενκιών την τελευταία νύχτα του Las Fallas. Διαβάστε περισσότερα για το Las Fallas εδώ: Τι να κάνετε στο Las Fallas .

Motortec 404
Που? Εκθεσιακός χώρος Ifema στη Μαδρίτη.
Τι? Έκθεση αυτοκινήτων.

Κλασικό Ράλι της Αυτοκινήτου της Μαγιόρκα
Που? Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες Νήσους .
Τι; Κλασικό ράλι αυτοκινήτου.

Spannabis
Που? Βαρκελώνη
Τι? Έκθεση κάνναβης! Προωθεί τη νόμιμη χρήση κάνναβης στην Ισπανία. Δείτε επίσης: Είναι η Νομική Καναδική στην Ισπανία

Τέλη Μαρτίου

Σέμανα Σάντα
Που? Σε ολη τη χωρα.
Τι? Οι εορτασμοί του Πάσχα στην Ισπανία. Κάπως μια μεγάλη υπόθεση. Τέλη Μαρτίου ή Απριλίου. Διαβάστε περισσότερα για τις ημερομηνίες του Semana Santa .

Η περίοδος των ταυρομαχιών ξεκινάει.
Που? Μαδρίτη. Άλλες πόλεις θα έχουν επίσης την πρώτη τους ταυρομαχία της σεζόν γύρω από αυτή την ημερομηνία.
Τι? Η αρχή των ταυρομαχιών του έτους. Οι αγώνες τρέχουν κάθε Κυριακή μέχρι τον Οκτώβριο, με επιπλέον εκδηλώσεις όλο το χρόνο. Κάντε κράτηση εισιτηρίων για ταυρομαχίες στη Μαδρίτη ή δείτε το πλήρες πρόγραμμα ταυρομαχιών για τη Μαδρίτη .

Gaucin τρέχει ταύρος .
Που? Gaucin, κοντά στη Μάλαγα.
Τι? Ένα μίνι ταύρο, παρόμοιο με εκείνο της Παμπλόνα.