Ο καιρός στην Πορτογαλία τον Μάρτιο

Η Πορτογαλία έχει ήπιες θερμοκρασίες όλο το χρόνο, ιδιαίτερα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ενώ ο Μάρτιος είναι πιο υγρός και πιο δροσερός από το καλοκαίρι, τα επίπεδα βροχής τείνουν να μειώνονται καθώς αναδύεται η άνοιξη. Αυτή η αλλαγή στον καιρό μπορεί να αποτελέσει μια χρυσή ευκαιρία να χάσετε τα πλήθη και τις υψηλές τιμές των θερμότερων μηνών και να επισκεφθείτε την Πορτογαλία για κάποια απαιτούμενη ηλιοφάνεια.

Λισαβόνα: Ιδανική για περιηγήσεις

Τα επίπεδα βροχής πέφτουν το Μάρτιο από τον χειμώνα και οι θερμοκρασίες είναι ήπιες, καθιστώντας το αξιοπρεπές καιρό να βλέπει κανείς, ενώ δεν ασχολείται με ορδές των ανθρώπων.

Επειδή η πόλη δεν θα είναι γεμάτη τουρίστες, ημερήσιες εκδρομές θα είναι πολύ λιγότερο έντονες από ό, τι συνήθως. Επίσης, δεν θα πρέπει να έχετε πρόβλημα να κλείσετε ένα κεντρικό ξενοδοχείο σε λογικές τιμές.

Το τέλος Μαρτίου βλέπει επίσης το κοντινό Διεθνές Φεστιβάλ Σοκολάτας Obidos, οπότε δεν θα χρειαστείτε άλλο λόγο να επισκεφθείτε την περιοχή!

Πόρτο: Φέρτε μια ομπρέλα

Το Πόρτο και η βόρεια Πορτογαλία είναι πιο υγρές από τη Λισαβόνα, αλλά τα επίπεδα βροχής μειώνονται όσο προσεγγίζει το καλοκαίρι. Οι θερμοκρασίες είναι ήπιες και τα πλήθη είναι χαμηλά. Επωφεληθείτε από τις πιο ήσυχες στιγμές της πόλης και απολαύστε μια περιήγηση με μια γευστική δοκιμή στο λιμάνι - τελικά, το λιμάνι δεν είναι μόνο Πόρτο χωρίς λιμάνι!

Εάν χρειάζεστε διαμονή, εδώ είναι μια λίστα με ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας στο Πόρτο μέσω του TripAdvisor.

Αλγκάρβε: Όχι αρκετά καλοκαίρι ακόμα

Η νότια ακτή της Πορτογαλίας , το Αλγκάρβε , έχει μερικές από τις θερμότερες και ξηρότερες συνθήκες στο χρόνο. Οι θερμοκρασίες είναι άνετες, αν και δεν θα μπορείτε να κολυμπήσετε στον ωκεανό. Αλλά θα έχετε περισσότερο από την παραλία για τον εαυτό σας, καθώς οι τουρίστες δεν έχουν φθάσει ακόμη.

Εάν θέλετε να κάνετε κάτι πραγματικά από το πεπατημένο μονοπάτι κατά την επίσκεψη στην ακτή του Αλγκάρβε, μπορείτε να δείτε πού φελλοί της περιοχής γίνονται στα διάσημα οινοποιεία τους (Είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα δραστηριότητα από ό, τι ακούγεται!).

Douro Valley: Γη του καταπληκτικού κρασιού

Η κοιλάδα Douro βρίσκεται κοντά στο Πόρτο, και όπως πολλή ημι-αγροτική Πορτογαλία, είναι γνωστή για τα απίστευτα κρασιά της . Τόσο οι εμπειρογνώμονες όσο και οι τουρίστες συρρέουν στην περιοχή κάθε χρόνο για να δοκιμάσουν τι πρέπει να προσφέρουν τα οινοποιεία της κοιλάδας, γι 'αυτό και πάλι θα χαρείτε να τα βρείτε κάπως λιγότερο γεμάτα κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Μπορείτε να εξερευνήσετε τον εαυτό σας την Πορτογαλία με μια ιδιωτική περιήγηση. Όσο για τις καιρικές συνθήκες, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν γύρω από ένα εύκρατο 53 ° F, έτσι φέρτε ένα ελαφρύ μπουφάν.