Συμβουλές για την επίσκεψή σας στο Oktoberfest

Πώς να περάσετε πολύ χρόνο στο Oktoberfest

Το Oktoberfest στο Μόναχο είναι η μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο με 6 εκατομμύρια επισκέπτες και το κύριο σημείο της ετήσιας ημερολογιακής εκδήλωσης της Γερμανίας.

Μάθετε τι να περιμένετε στο φημισμένο φεστιβάλ μπύρας, τι να μην κάνετε, τι να φορέσετε, πώς να πάρετε ένα τραπέζι και να βρείτε απαντήσεις στις πιο συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με το Oktoberfest.

Διαβάστε τον πλήρη οδηγό μας στο Oktoberfest.

Ποια είναι τα σημαντικότερα σημεία του Oktoberfest;

Το άνοιγμα: Παρακολουθήστε την επίσημη τελετή έναρξης του φεστιβάλ. πραγματοποιείται στη σκηνή που ονομάζεται "Schottenhamel" στο πρώτο Σάββατο του φεστιβάλ.

Το μεσημέρι, ο δήμαρχος του Μονάχου σβήνει το πρώτο βαρέλι της μπύρας Oktoberfest με την παραδοσιακή κραυγή O`zapft! "(" Βυθίζεται! ") . Αν θέλετε ένα καλό κάθισμα, έρχονται ήδη στις 9 το πρωί!

Oktoberfest Κοστούμια παρέλαση: Υπάρχουν πολλές διασκέδαση παρελάσεις κατά τη διάρκεια του Oktoberfest? μία από τις καλύτερες είναι η "Πανοπλία κοστουμιών και τυφεκίων". Αυτή η πολύχρωμη απεικόνιση της ιστορίας και του πολιτισμού της Βαυαρίας πραγματοποιείται το πρωί την πρώτη Κυριακή του Oktoberfest.

Περισσότερα για τις εκδηλώσεις του Oktoberfest 2015

Πώς μπορώ να κρατήσω ένα τραπέζι σε μια αίθουσα μπύρας στο Oktoberfest;

Υπάρχουν περισσότερες από 30 σκηνές μπύρας στο Oktoberfest και μπορείτε να κάνετε κράτηση για ένα τραπέζι εκ των προτέρων . Διαβάστε όλα σχετικά με τις διαφορετικές σκηνές μπύρας του Oktoberfest και στη συνέχεια μάθετε πώς να κάνετε κράτηση για ένα τραπέζι .

Μπορώ να επισκεφθώ τις σκηνές μπύρας χωρίς κράτηση;

Ναι, μπορείτε - φροντίστε να φτάσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα, ειδικά αν είστε με μια μεγάλη ομάδα. Χωρίς κράτηση, επισκεφθείτε τις σκηνές πριν από τις 2:30 μ.μ. κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. το Σάββατο και την Κυριακή, έρχονται το πρωί.

Αν η σκηνή μπύρας είναι γεμάτη και δεν έχετε καμία κράτηση, θα πρέπει να περιμένετε στη σειρά. Κανένα κάθισμα δεν σημαίνει καμία υπηρεσία - και καμία υπηρεσία σημαίνει μπύρα.

Πόσο πρέπει να πληρώσω για ποτά στο Oktoberfest;

Αυτό είναι ένα καυτό θέμα που οι ντόπιοι θέλουν να συζητήσουν εβδομάδες πριν από το Oktoberfest. Η τιμή της μπύρας για το 2015 είναι περίπου 10 ευρώ ανά λίτρο.

Οι τιμές νερού και σόδας κυμαίνονται μεταξύ 4 και 6 ευρώ. Φέρτε αρκετά μετρητά μαζί σας, μερικές σκηνές δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες.

Πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τη διαθέσιμη μπύρα, κρασί, φωτογραφίες και οδηγό για μη πιπιόνια διατίθενται στο Beer (& άλλα ποτά) στο Oktoberfest.

Μπορώ να φέρω παιδιά στο Oktoberfest;

Το Oktoberfest είναι περισσότερο από το να πιει μπύρα. Περιλαμβάνει διασκεδαστικές βόλτες , τροχούς Ferris, κυματοθραύστες, μουσική και παρελάσεις για να απολαύσετε για νέους και ηλικιωμένους.
Ελάτε εδώ με τα παιδιά σας στην Ημέρα της Οικογένειας: Απολαύστε τις μειωμένες τιμές στις διασκεδαστικές βόλτες κάθε Τρίτη από τις 12 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.
Τα παιδιά είναι επίσης ευπρόσδεκτα στις σκηνές μπύρας , αν και παιδιά κάτω των έξι ετών πρέπει να εγκαταλείψουν τις σκηνές μέχρι τις 8 μ.μ. Η καλύτερη στιγμή για τα παιδιά να επισκεφθούν το Oktoberfest είναι τις καθημερινές πριν τις 5 μ.μ.

Ποια είναι η Ιστορία του Oktoberfest;

Το πρώτο Oktoberfest πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 1810 για να γιορτάσει το γάμο του βαυαρικού πρίγκιπα βασιλιά Ludwig και Princess Therese.
Η πριγκήπισσα Therese είναι ο ομώνυμος της σημερινής Oktoberfest, η Theresienwiese ("Wiese" σημαίνει λιβάδι). Οι ντόπιοι μιλούν επίσης για το Oktoberfest ως die Wiesn .

Γιατί αρχίζει το Oktoberfest τον Σεπτέμβριο;

Το Oktoberfest ξεκινά σήμερα το Σεπτέμβριο για πρακτικούς λόγους: Ο καιρός στη Γερμανία είναι καλύτερος τον Σεπτέμβριο και οι νύχτες δεν είναι τόσο ψυχρές.

Ιστορικά, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Oktoberfest γιορτάστηκε πάντα τον Οκτώβριο και αυτή η παράδοση συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Διαβάστε το FAQ Oktoberfest