Γιατί πρέπει να επισκεφθείτε το Rothenburg ob der Tauber

Πάνω από δύο εκατομμύρια τουρίστες πλημμυρίζουν αυτό το μεσαιωνικό χωριό στη Βαυαρία κάθε χρόνο. Τα σήματα καλωσορίζουν τα λεωφορεία στα γερμανικά, τα αγγλικά και τα ιαπωνικά και το χωριό φωτίζεται από τις λάμψεις της κάμερας. Ολόκληρη η ρομαντική οδός είναι καλά επισκέφθηκε, αλλά γιατί η πόλη κατακλύζεται έτσι;

Η απάντηση είναι ότι είναι η πιο καλά διατηρημένη μεσαιωνική πόλη στη Γερμανία. Είναι εξωφρενικά τουρίστας, αλλά ακόμα και εκείνοι που αντιτίθενται στην πεπατημένη διαδρομή πρέπει να σταματήσουν εδώ.

Το μουσείο ποιότητας Altstadt (παλιά πόλη) εξακολουθεί να περιβάλλεται από μεσαιωνικά προπύργια και ιστορίες της γοητείας του σταμάτησε την καταστροφή του μέσα στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πόλη αξίζει τον κόπο - ειδικά τα Χριστούγεννα. Περάστε τα μεσαιωνικά τείχη και πίσω στην ιστορία. Με αυτόν τον οδηγό στο Rothenburg ob der Tauber.

Ιστορία του Rothenburg ob der Tauber

Το Κάστρο του Ρότερνμπουργκ κτίστηκε πάνω από τον ποταμό Tauber το 1070. Μια πόλη που αναπτύχθηκε γύρω από αυτό, που ιδρύθηκε επίσημα το 1170. Ένα κάστρο χρειάζεται προστασία και τοίχοι και πύργοι προστέθηκαν τον 13ο αιώνα. Πολλοί πύργοι μπορούν ακόμα να εξερευνηθούν, αν και το κάστρο έχει περάσει πολύ καιρό. Η τοποθέτησή του κατά μήκος του ποταμού και των γεωργικών εδαφών επέτρεψε να αναπτυχθεί σε πλούτο και επιρροή.

Αυτό το πολλά υποσχόμενο μέλλον άλλαξε γρήγορα. Η επιρροή εβραϊκή κοινότητα εξαφανίστηκε το 1521, στερημένη από την πόλη της ευημερίας και της εξουσίας. Η εξέγερση του χωρικού το 1525 έπληξε. Και τότε η πόλη αποδυναμώθηκε από τον Τριακονταετή Πόλεμο.

Οι κάτοικοι αγκάλιασαν την Επαναστατική Λουθηρανική Μεταρρύθμιση, η οποία συγκρούστηκε με τον Καθολικό Κύριο της πόλης. Ο Rothenburg αρνήθηκε να τερματίσει τα στρατεύματα του Johann Tserclaes τον Οκτώβρη του 1631 και οι Καθολικοί έκαναν πολιορκία. Η πόλη γρήγορα νίκησε και λεηλατήθηκε, η οποία συνέβη ξανά και ξανά. Ακόμα επιδεινώνοντας την ατυχία τους, η επιδημία έφθασε το 1634.

Ο χρόνος διεξήχθη, αλλά ο Rothenburg έσπασε εντελώς και έλειψε μεγάλο μέρος του πληθυσμού του αφήνοντας να παγώσει εγκαίρως.

Αυτό άλλαξε τη δεκαετία του 1880 με τη Ρομαντική εποχή. Καλλιτέχνες όπως ο Carl Spitzweg ανακάλυψαν ξανά ξεχασμένο Rothenburg. Οι απεικονίσεις τους από την μαγευτική πόλη έφεραν τουρίστες. Και πάλι, ο Rothenburg ήταν γεμάτος με ανθρώπους.

Αυτή η εικόνα της γραφικής Γερμανίας επαναπροσδιορίστηκε για να ταιριάζει στην απεικόνιση των ναζιστών ιδεολόγων για την τέλεια γερμανική πόλη στη δεκαετία του 1930. Διοργανώθηκαν τακτικές ημερήσιες εκδρομές για τα μέλη του κόμματος και - για άλλη μια φορά - ο εξελισσόμενος εβραϊκός πληθυσμός εκδιώχθηκε.

Αυτή η ρομαντική εικόνα βοήθησε στην εξοικονόμηση της πόλης κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Καθώς οι βόμβες έπεσαν στο χωριό στις 31 Μαρτίου 1945, σκοτώθηκαν 37 άνθρωποι, καταστράφηκαν πάνω από 300 κτίρια και πάνω από 2.000 πόδια από τους τοίχους κατέρρευσαν. Αυτό ήταν επιζήμιο για τους Γερμανούς, αλλά επηρέασε και τον Βοηθό Υφυπουργό του Πολέμου John J. McCloy. Είχε ακούσει τις ιστορίες της ομορφιάς του Ρότενφουμ από τη μητέρα του και δεν ήθελε να δει την πόλη να καταστραφεί. Ο ίδιος διέταξε να σταματήσει το πυροβολικό και, αντιθέτως, διαπραγματεύτηκε την παράδοσή του. Ο τοπικός στρατιωτικός διοικητής, κύριος Θόμμης, συμφώνησε - αγνοώντας τις εντολές του Αδόλφου Χίτλερ. Τα αμερικανικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη στις 17 Απριλίου 1945 και ο McCloy στη συνέχεια ονομάστηκε Επίτιμο προτεκτοράτο του Ρότενφουμ.

Αποδεικνύεται ότι ο McCloy δεν ήταν ο μόνος που ενδιαφέρεται για το μέλλον του Rothenburg. Δωρεές για την ανακατασκευή της πόλης που χύνεται από όλο τον κόσμο. Οι ανακατασκευασμένοι τοίχοι διαθέτουν αναμνηστικά τούβλα με ονόματα των δωρητών.

Η πόλη εξακολουθεί να εμπνέει τη φαντασία των ανθρώπων. Λέγεται ότι είναι μια από τις εμπνεύσεις για το χωριό στην ταινία Disney του Πινόκιο του 1940. Ταινίες έγιναν επίσης στο Ρότενμπουργκ για τον Χάρι Πότερ και τα Θάνατα - Μέρος 1 & 2 (σκηνή στην οποία ο Γκρέντενβαλντ κλέβει τον Πρεσβύτερο).

Πληροφορίες επισκεπτών για το Rothenburg ob der Tauber