Είναι ασφαλές να μένετε σε ένα σπίτι ενοικίασης στη Βραζιλία;

Με την έκρηξη των ενοικιάσεων διακοπών σε όλη την υδρόγειο, οι ταξιδιώτες μπορεί να αναρωτιούνται αν είναι ασφαλές να μείνετε σε μια ενοικίαση κατοικίας. Στη Βραζιλία, υπάρχουν πολλοί τύποι ενοικιαζόμενων κατοικιών που διατίθενται σε περιοχές ενοικίασης διακοπών. Από τα πολυτελή ρετιρέ και τα παραθαλάσσια αρχοντικά μέχρι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στα διαμερίσματα του κέντρου της πόλης, υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες ιδιοκτησίες προς ενοικίαση στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές ασφαλείας για ενοικιάσεις σπιτιών στο Ρίο ντε Τζανέιρο :

Επιλέξτε μια κατάλληλη γειτονιά

Υπάρχουν πολλές γειτονιές στο Ρίο ντε Τζανέιρο , μερικές από τις οποίες είναι πιο ήσυχες και ασφαλέστερες από άλλες. Δεν μπορείτε να πάτε στραβά με τις καθιερωμένες παραθαλάσσιες περιοχές Copacabana , Ipanema, και πιο ήσυχο Leblon , αλλά κάνετε κάποια έρευνα στην περιοχή, αν επιλέξετε μια γειτονιά που δεν είστε εξοικειωμένοι με.

Διαβάστε τις κριτικές

Οι εγκατεστημένοι χώροι ενοικίασης διακοπών έχουν πρότυπα και προσδοκίες σχετικά με την ασφάλεια, οι οποίες βοηθούν τους ταξιδιώτες να παραμείνουν ασφαλείς όταν μένουν στο σπίτι ενός ξένου. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες είναι ότι οι περιοχές ενοικίασης διακοπών όπως το Airbnb και το HomeAway χρησιμοποιούν εξακριβωμένες κριτικές για να επιτρέπουν στους χρήστες να γνωρίζουν τι συμβαίνει πραγματικά σε κάθε ιδιοκτησία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο HomeAway Melanie Fish, είναι σημαντικό να διαβάσετε τις κριτικές κατά την αναζήτηση ενός ακινήτου στο Ρίο. Δηλώνει: "Αυτά θα δώσουν μια καλύτερη εικόνα για το τι πραγματικά και η γειτονιά πραγματικά μοιάζει με βάση τις εμπειρίες των ταξιδιωτών". Αν μια ιδιοκτησία δεν έχει αναθεωρήσει, μπορείτε να δείτε αν ο οικοδεσπότης έχει κριτικές βάσει άλλων ακινήτων. αν όχι, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η ιδιοκτησία είναι πρόσφατα καταχωρημένη και μπορείτε να δοκιμάσετε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον κεντρικό υπολογιστή για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες.

Επικοινωνήστε με τον ιδιοκτήτη

Μόλις επιλέξετε μια πιθανή μίσθωση, η Fish μας θυμίζει να μιλήσουμε απευθείας στον ιδιοκτήτη σπιτιού. Ο ιδιοκτήτης σπιτιού είναι ο καλύτερος πόρος όταν πρόκειται να απαντήσετε σε ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με το ίδιο το σπίτι ή τη γύρω περιοχή. Χρησιμοποιήστε την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας ενοικίασης διακοπών.

Για παράδειγμα, το Airbnb επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν άμεσα με τον ιδιοκτήτη σπιτιού. Πριν από την κράτηση, χρησιμοποιήστε το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων για να βεβαιωθείτε ότι έχετε διευκρινίσει λεπτομέρειες. Δώστε ερωτήσεις σχετικά με τις συγκεκριμένες παροχές και τους κανόνες του σπιτιού, αν και άλλοι άνθρωποι μοιράζονται τον ίδιο χώρο, ασφάλεια στο σπίτι (π.χ. σύστημα συναγερμού, ανιχνευτής καπνού, ανιχνευτής μονοξειδίου του άνθρακα κ.λπ.) και την ασφάλεια της γειτονιάς.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού είναι επίσης μεγάλοι πόροι για πληροφορίες σχετικά με την περιοχή. Επειδή είναι ντόπιοι, γνωρίζουν τα καλύτερα εστιατόρια , καφετέριες, μπαρ, εμπορικά κέντρα του Ρίο ντε Τζανέιρο , κλπ. Ρωτήστε τους αν έχουν μια λίστα με συνιστώμενες θέσεις κοντά στο σπίτι και αν βρίσκονται κοντά σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού αφήνουν οδηγούς για τη χρήση σας, αλλά αν όχι, μπορεί να σας στέλνουν πληροφορίες πριν φτάσετε.

Τελικές λεπτομέρειες

Πάρτε γραπτώς τη σύμβαση ενοικίασης πριν πληρώσετε και ζητήστε από τον ιδιοκτήτη να συμπεριλάβει λεπτομέρειες σχετικά με τις ώρες άφιξης / εξόδου, τις ακυρώσεις και τις πολιτικές επιστροφής χρημάτων. Εάν είναι γραπτή, δεν θα υπάρξουν παρεξηγήσεις. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της Melanie Fish, του HomeAway, προτείνει να λάβετε το όνομα και τον αριθμό μιας επαφής ή του διαχειριστή ακινήτων που μπορεί να σας βοηθήσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή εάν προκύψουν προβλήματα.

Πληρωμή

Βεβαιωθείτε ότι πληρώνετε online.

Αυτός είναι απολύτως ο ασφαλέστερος τρόπος πραγματοποίησης μιας συναλλαγής. Στο HomeAway.com, χρησιμοποιήστε το φίλτρο "Αποδοχή Πιστωτικών Καρτών στο HomeAway" για να βρείτε ιδιοκτήτες που δέχονται online πληρωμές μέσω της πλατφόρμας πληρωμών του HomeAway. Εάν ένας ιδιοκτήτης σας ζητήσει να συντηρήσετε χρήματα, θεωρήστε την κόκκινη σημαία και μεταβείτε σε μια άλλη ιδιοκτησία.

Ταξίδια

Γνωρίστε την περιοχή: Πού βρίσκεται το πλησιέστερο νοσοκομείο; Πώς μπορείτε να καλέσετε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν χρειαστεί; Πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ιδιοκτήτη σπιτιού και υπάρχουν γείτονες κοντά; Αφήστε τους φίλους και / ή την οικογένειά σας να γνωρίζουν ακριβώς πού θα μείνετε σε περίπτωση που κάποιος πρέπει να σας βρει. Και εξετάστε την ασφάλιση ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Ενώ εκεί, ακολουθήστε τις συνήθεις συμβουλές για την ασφάλεια ταξιδιού στο Ρίο ντε Τζανέιρο . Αποφύγετε να βγείτε μόνο τη νύχτα, να πάρετε τα ταξί τη νύχτα όταν είναι δυνατόν, να αποφύγετε τις απομονωμένες περιοχές ή τις παραλίες τη νύχτα και να μην καμαρώνετε τιμαλφή, όπως ακριβά κάμερες ή φανταχτερά κοσμήματα.