Πάρτε την αναπηρική καρέκλα ή την κινητικότητα σας μέσω της ασφάλειας του αεροδρομίου

Κάθε άτομο, ζώο και αντικείμενο που μεταφέρεται σε ένα αεροπλάνο πρέπει να προβάλλεται πριν από την επιβίβαση. Αυτό ισχύει και για αναπηρικές καρέκλες, περιπατητές και άλλες συσκευές κινητικότητας. Οι αξιωματικοί ασφαλείας της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) έχουν βρει όλα τα είδη παράξενων και δυνητικά επικίνδυνων αντικειμένων που εκκρίνονται σε αναπηρικές καρέκλες και στους επιβάτες που τα χρησιμοποιούν, συμπεριλαμβανομένων φορτωμένων όπλων και πακέτων κοκαΐνης.

Αυτό σημαίνει ότι εσείς και η κινητή συσκευή σας θα χρειαστεί να προβείτε σε προβολές με κάποιο τρόπο πριν να σας επιτραπεί να επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο σας.

Αναπηρικές καρέκλες, σκούτερ και έλεγχος ασφάλειας αεροδρομίων

Αν χρησιμοποιείτε σκούτερ ή αναπηρικό αμαξίδιο και δεν μπορείτε να σταθείτε για μερικά δευτερόλεπτα ή να περπατήσετε μέσα και μέσα από την προηγμένη πύλη τεχνολογίας απεικόνισης, θα προβάλλεται η οθόνη ενώ χρησιμοποιείτε τη συσκευή κινητικότητας. Αυτό θα περιλαμβάνει μια οπτική και φυσική (pat-down) επιθεώρηση καθώς και μια ανίχνευση ιχνών εκρηκτικών. Η επιθεώρηση "pat-down" είναι απαραίτητη επειδή ούτε ένας ανιχνευτής μετάλλων ούτε μια συσκευή απεικόνισης ολόκληρου του σώματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιβάτη που κάθεται σε σκούτερ ή αναπηρική καρέκλα. Μπορείτε πάντα να ζητήσετε μια ιδιωτική επιθεώρηση pat-down? σίγουρα δεν χρειάζεται να περάσετε τη διαδικασία αυτή δημόσια, εάν σας κάνει να νιώσετε άβολα. Έχετε επίσης το δικαίωμα να περιμένετε έναν υπεύθυνο ελέγχου του φύλου σας. Το TSA θα παρέχει έναν υπάλληλο ελέγχου ταυτότητας του ίδιου φύλου, αλλά θα πρέπει να υποθέσετε ότι μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για τον υπεύθυνο ελέγχου να φτάσει στο σημείο ελέγχου ασφαλείας και να σχεδιάσει ανάλογα τον χρόνο άφιξης του αεροδρομίου.

Εάν δεν επιθυμείτε να συζητήσετε την ιατρική σας κατάσταση μπροστά σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, μπορείτε να εκτυπώσετε μια κάρτα κοινοποίησης αναπηρίας TSA στο σπίτι, να την συμπληρώσετε και να την παραδώσετε στον υπεύθυνο ελέγχου όταν φτάσετε στο σημείο ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου. Δεν απαιτείται να παρέχετε μια κάρτα ειδοποίησης αναπηρίας.

Θα χρειαστεί να τοποθετήσετε καλάθια, σέλες, εργαλεία συναρμολόγησης αναπηρικών πολυθρόνων, πορτοφόλια και άλλα είδη μεταφοράς στη ζώνη μηχανής ακτίνων Χ. Αν αυτό είναι δύσκολο για εσάς, ζητήστε από τον αξιωματικό ασφαλείας σας να σας βοηθήσει.

Περιπατητές και έλεγχος ασφάλειας αεροδρομίων

Ο περιπατητής σας πρέπει να είναι ακτίνες Χ αν είναι αρκετά μικρός ώστε να ταιριάζει μέσω της μηχανής ακτίνων Χ. Πρέπει να συρρικνώσετε ή να διπλώσετε τον περιπατητή σας πριν ξεκινήσει η διαδικασία ακτινοσκόπησης. Κάθε καλάθια ή σακούλες που συνήθως κρεμούν από τον περιπατητή σας πρέπει να περάσουν από τη μηχανή ακτίνων Χ, επίσης. Οι έλεγχοι ασφαλείας θα επιθεωρήσουν τον περιπατητή σας εάν είναι πολύ μεγάλος για να ακτινοβολήσει.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια στέκεται ή περπατάτε μέσω της πύλης προβολής χωρίς το περιπατητή σας, ενημερώστε τον υπεύθυνο ασφαλείας σας και ζητήστε βοήθεια. Θα πρέπει επίσης να ενημερώσετε τον υπεύθυνο ασφαλείας εάν θα χρειαστείτε τη συσκευή κινητικότητας αμέσως μετά την επιθεώρησή της, ώστε να μπορεί να σας επιστραφεί το συντομότερο δυνατό.

Φέρνοντας Canes και Crutches μέσω της Ασφάλειας του Αεροδρομίου

Τα καροτσάκια και οι πατερίτσες πρέπει επίσης να περάσουν από τη μηχανή ακτίνων Χ. Θα πρέπει να καταρρεύσει το ζαχαροκάλαμο σας πριν από την ακτινογραφία. Μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια ή να περπατήσετε μέσω της πύλης προβολής.

Τα λευκά πτυσσόμενα καλάμια δεν χρειάζεται να ακτινοβολούν με ακτίνες Χ.

Τι να κάνετε εάν προκύψουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της προβολής ασφαλείας σας

Εάν προκύψουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της προβολής σας, ζητήστε να μιλήσετε με έναν επόπτη της TSA.

Ο επιβλέπων θα παρέχει καθοδήγηση στους υπεύθυνους εξέτασης για την εξασφάλιση της τήρησης των κατάλληλων διαδικασιών. Μπορείτε επίσης να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο TSA στο TSA-ContactCenter@dhs.gov. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες κατά τη διεξαγωγή της εξέτασης, επειδή βρίσκεστε σε λίστα παρακολούθησης του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Πρόγραμμα Ενισχύσεων Ομοιοπαθητικής στο δικτυακό τόπο της DHS για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα και να πάρετε έναν αριθμό ελέγχου αποκατάστασης για μελλοντική χρήση.

Η κατώτατη γραμμή

Οι αξιωματικοί ελέγχου της TSA έχουν εκπαιδευτεί ώστε να βοηθήσουν τους επιβάτες αεροπορικών εταιρειών να περάσουν από τη διαδικασία ελέγχου ασφαλείας με όσο το δυνατόν περισσότερη αξιοπρέπεια. Υποτίθεται ότι θα σας βοηθήσουν να σταθείτε, να περπατήσετε και να τοποθετήσετε αντικείμενα στη ζώνη ακτίνων Χ αν ζητήσετε βοήθεια. Εάν ζητήσετε ή πρέπει να περάσετε από μια ανίχνευση, απενεργοποιήστε αυτήν την επιθεώρηση εάν το ζητήσετε.

Μπορείτε να ζητήσετε έναν υπεύθυνο ασφαλείας ασφαλείας του φύλου σας εάν πρέπει να υποβληθείτε σε κούρσα. Εκτός αν εξαιρετικά ασυνήθιστες περιστάσεις υπαγορεύουν διαφορετικά, η TSA θα τιμήσει το αίτημά σας.