Αεροδρόμιο έκτακτης ανάγκης Έξοδος σειρά καθισμάτων: Τι πρέπει να ξέρετε

Επεξεργασμένο από τον Benet Wilson

Στο παρελθόν, πριν ξεκινήσουν οι αεροπορικές εταιρίες να χρεώνουν τέλη για κάποιες επιλογές καθισμάτων, οι ταξιδιώτες που ψάχνουν για κάποια επιπλέον αίθουσα ποδιών θα μπορούσαν να κλείσουν το κάθισμα της γραμμής εξόδου . Σε αντάλλαγμα για αυτό το επιπλέον δωμάτιο, έπρεπε να ακούσετε έναν υπάλληλο πτήσης να εξηγήσει πώς να χειριστεί την πόρτα της γραμμής εξόδου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Γνωρίζοντας τις πιθανότητες ενός αεροπλάνου να συντρίβει , φαινόταν σαν μια αρκετά καλή συμφωνία.

Ωστόσο, όταν οι αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να χρεώνουν τέλη για τα πάντα, από τις αποσκευές μέχρι τις αλλαγές των εισιτηρίων, πολλοί είδαν την ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα για την επιπλέον αίθουσα με τα πόδια, προσθέτοντας θέσεις οικονομικής θέσης στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου πίσω από την πρώτη κατηγορία .

Υπάρχουν κανόνες για να κάθεστε στη σειρά εκτός από την ακρόαση των οδηγιών του αεροσυνοδού. Πρέπει να είστε σωματικά ικανός και πρόθυμος να κάνετε επείγουσες ενέργειες όταν βρίσκεστε σε σειρές έκτακτης ανάγκης ή εξόδου. και πρέπει να είστε 15 ετών ή μεγαλύτεροι.

Το μεγαλύτερο όφελος της καθισμένης στη σειρά εξόδων έκτακτης ανάγκης είναι ότι το δωμάτιο των ποδιών είναι συνήθως πιο γενναιόδωρο, ιδιαίτερα σε αεροσκάφη μακράς διαδρομής. Τα μικρότερα στροβιλοκινητήρες και τα περιφερειακά αεριωθούμενα τείνουν να έχουν λίγο περισσότερο χώρο. Αλλά προσέξτε όταν κρατάτε αυτά τα καθίσματα σε μεγαλύτερα αεροσκάφη στενού και μεγάλου σώματος - μπορείτε να πάρετε επιπλέον χώρο, αλλά το κάθισμά σας δεν θα ξαπλώνει, πράγμα που θα μπορούσε να επηρεάσει την άνεση σας σε μια μακρύτερη πτήση.

Παρόλο που δεν περιορίζουν όλες οι αεροπορικές εταιρείες την προειδοποίηση της κράτησης θέσεων σειράς εξόδου - αν εσείς ή κάποιος με τον οποίο ταξιδεύετε πέφτετε κάτω από τους περιορισμούς που έχουν τεθεί στις σειρές εξόδων έκτακτης ανάγκης, θα επανεγκατασταθούν. Το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν θα αγνοήσει τις διαδικασίες ασφαλείας, οι οποίες βεβαίως περιλαμβάνουν το αν ο επιβάτης πρέπει ή δεν πρέπει να καθίσει στη σειρά εξόδου.

Επομένως, ποιοι επιβάτες μπορούν να αποκλειστούν από το να κάθονται σε μια σειρά εξόδων έκτακτης ανάγκης;

Η επιπλέον κρεβατοκάμαρα μπορεί σχεδόν να σας κάνει να ξεχνάτε ότι οι αγκώνες σας φυτρώνουν σφιχτά ενάντια στο κλουβί σας, αλλά η σειρά εξόδου κινδύνου έρχεται με περιορισμούς. Βεβαιωθείτε ότι δεν εμπίπτουν σε αυτούς τους περιορισμούς όταν ασφαλίζετε ένα κάθισμα για να αποφύγετε την απογοήτευση ή την απογοήτευση της επανεγκατάστασης.