Βασικές πληροφορίες ταξιδιού για Cuneo, Ιταλία

Το Cuneo είναι μια μοναδική σφηνοειδής πόλη στη βορειοδυτική Ιταλία που έχει διαφορετική αρχιτεκτονική σε σχέση με άλλες περιοχές της Ιταλίας. Το αναγεννησιακό στυλ του κεντρικού δρόμου που πλαισιώνεται από καταστήματα και καφέ δίνει μια κομψή εμφάνιση και το παλιό κέντρο της πόλης χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, όταν ήταν μια οχυρωμένη πόλη. Το Cuneo αποτελεί μια καλή βάση για εκδρομές στα βουνά, στις κοιλάδες και στις κοντινές μικρές πόλεις του νότιου Πεδεμοντίου.

Cuneo τοποθεσία και μεταφορά

Το Cuneo βρίσκεται στην περιοχή του Πεδεμοντίου της βορειοδυτικής Ιταλίας στη συμβολή των ποταμών Gesso και Stura di Demonte . Βρίσκεται στους πρόποδες των θαλάσσιων Άλπεων και βρίσκεται κοντά στα γαλλικά σύνορα. Η πόλη του Τορίνο απέχει λιγότερο από 50 μίλια στα βόρεια.

Το Cuneo βρίσκεται στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Τορίνο και Ventimiglia στην ακτή. Υπάρχει καλή συγκοινωνία με λεωφορεία προς πόλεις και χωριά του Πιεμόντε καθώς και για την ίδια την πόλη. Διατίθενται ποδήλατα και ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Το Cuneo διαθέτει ένα πολύ μικρό αεροδρόμιο, με πτήσεις προς το νησί Elba και την Όλμπια στη Σαρδηνία και μερικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Υπάρχουν αεροδρόμια στο Τορίνο και τη Νίκαια της Γαλλίας που εξυπηρετούν περισσότερες πόλεις. Το πλησιέστερο μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο βρίσκεται στο Μιλάνο , περίπου 150 μίλια μακριά.

Τα Φεστιβάλ Cuneo, τις Άλπεις της Θάλασσας και τις τοιχογραφίες Pinocchio

Υπάρχει ένα μεγάλο φεστιβάλ θερινής μουσικής που αρχίζει τον Ιούνιο με πολλές μουσικές παραστάσεις. Ο προστάτης της πόλης, ο άγιος Μιχαήλ Αρχάγγελος, γιορτάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου.

Υπάρχει μια Έκθεση Καστανιάς το φθινόπωρο και η Περιφερειακή Τυροκομείο είναι στις αρχές Νοεμβρίου.

Τα σπήλαια Bossea , στις θαλάσσιες Αλπεις, είναι μερικά από τα καλύτερα σπήλαια της Ιταλίας. Οι ξεναγήσεις με σπηλιές οδηγούν τους επισκέπτες μέσω θαλάμων κατά μήκος υπόγειων ποταμών και λιμνών. Το Φυσικό Πάρκο Maritime Alps, η μεγαλύτερη περιφερειακή προστατευόμενη περιοχή στο Πιεμόντε, έχει πανέμορφους καταρράκτες, ποτάμια και λίμνες και 2.600 διαφορετικά φυτικά είδη.

Οι Άλπεις κάνουν καλό μέρος για σκι το χειμώνα και ποδηλασία ή πεζοπορία το καλοκαίρι. Η κοντινή Valle Stura είναι μια όμορφη και γραφική κοιλάδα όπου αναπτύσσονται σπάνια λουλούδια.

Η πόλη Vernante είναι μια ευχάριστη πόλη που καλύπτεται με τοιχογραφίες από την ιστορία Pinocchio.

Δραστηριότητες σε Κούνεο

Η Piazza Galimberti είναι η κεντρική πλατεία της πόλης που πλαισιώνεται με στοές. Υπάρχει μια μεγάλη υπαίθρια αγορά που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία την Τρίτη το πρωί. Το Casa Museo Galimberti, ένα μουσείο ιστορίας και αρχαιολογίας βρίσκεται στην πλατεία.

Η εκκλησία του San Francesco , μια αποδημησιακή ρωμανική-γοτθική εκκλησία και ένα μοναστήρι, έχει μια καλή πύλη από τον 15ο αιώνα. Το πολικό μουσείο στεγάζεται μέσα και έχει αρχαιολογικά, καλλιτεχνικά και εθνογραφικά τμήματα.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Cuneo διαθέτει επίσης ένα μουσείο με μια ενδιαφέρουσα επιλογή σιδηροδρομικών κειμηλίων.

Εκκλησίες: Ο καθεδρικός ναός της Santa Croce είναι μια μπαρόκ εκκλησία του 18ου αιώνα με κοίλη πρόσοψη. Η Santa Maria della Pieve είναι μια αρχαία εκκλησία που ανακαινίστηκε το 1775 και έχει ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες μέσα. Η Chiesa di Sant'Ambrogio ιδρύθηκε το 1230. Το παρεκκλήσι της Santa Maria del Bosco , ξαναχτίστηκε τον 19ο αιώνα με νεοκλασική πρόσοψη και θόλο, γεμάτο τοιχογραφίες του Giuseppe Toselli.

Ο κεντρικός δρόμος προς την πόλη είναι γεμάτος με καταστήματα και είναι ένα καλό μέρος για τους ανθρώπους που παρακολουθούν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της Κυριακής passeggiata .

Το Cuneo διαθέτει τέσσερα μεγάλα πάρκα για πεζοπορία ή ποδηλασία. Στα περίχωρα της πόλης και στα πάρκα, υπάρχουν υπέροχη θέα στα βουνά και στην εξοχή.