ΗΠΑ Trivia για το ψηλότερο, μεγαλύτερο, ψυχρότερο

Δοκιμάστε τα αμερικανικά σας trivia, από το ψηλότερο μνημείο μέχρι την πιο ψυχρή κατάσταση.

Σας αρέσει να σχεδιάζετε το ταξίδι σας με βάση τα άκρα; Από τις υψηλότερες κορυφές έως τις πιο κρύες ετήσιες θερμοκρασίες, τα ακόλουθα αξιοθέατα των ΗΠΑ αξίζει να τα επισκεφθεί κανείς από στατιστική άποψη. Παρόλο που αυτά τα αξιοθέατα είναι πολύ καλά στο ραντάρ σας, παρέχουν έναν νέο τρόπο σκέψης για το ταξίδι στις ΗΠΑ και μπορούν να σας δώσουν νέες ιδέες για το πού να πάτε και τι να δείτε.

Το υψηλότερο σημείο - το Mount McKinley , επίσης γνωστό ως Denali, βρίσκεται στην Αλάσκα.

Ανυψώνεται σε ύψος πάνω από 20.000 πόδια (6.194 μέτρα). Σύμφωνα με το CIA World Factbook για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Mauna Kea, ένα ηφαίστειο στη Χαβάη, θα ταξινομηθεί ως το ψηλότερο βουνό του κόσμου (στα 10.200 μέτρα) εάν μετρηθεί από τη βάση του στον πάτο του Ειρηνικού Ωκεανού. Το ψηλότερο βουνό στις χαμηλότερες 48 πολιτείες είναι το Mount Whitney στην Καλιφόρνια.

Το χαμηλότερο σημείο - η κοιλάδα του θανάτου , στην Καλιφόρνια, είναι το χαμηλότερο σημείο στις ΗΠΑ που μετρά σε 282 πόδια κάτω από τη στάθμη της θάλασσας.

Το ανατολικότερο σημείο στις ΗΠΑ - Το ανατολικότερο σημείο στις Ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες είναι η West Quoddy Head, Maine. Το ανατολικότερο σημείο στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των εδαφών, είναι το Point Udall στο νησί St Croix στις ΗΠΑ.

Το πιο δυτικό σημείο στις ΗΠΑ - Το δυτικότερο σημείο στα 50 κράτη είναι το ακρωτήριο Wrangell, Αλάσκα, που βρίσκεται στο Wrangell-St. Το Εθνικό Πάρκο Elias και Glacier Bay, μέρος ενός ιστοχώρου της UNESCO των ΗΠΑ .

Εν τω μεταξύ, το δυτικότερο σημείο στις ΗΠΑ και τα εδάφη είναι το Point Udall, Guam.

Το βορειότερο σημείο στις ΗΠΑ - Το Point Barrow, η Αλάσκα, είναι το βορειότερο σημείο των ΗΠΑ. Στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες, το βορειότερο σημείο είναι η λίμνη των δασών, η Μινεσότα.

Το νοτιότερο σημείο στις ΗΠΑ - το Ka Lae, Χαβάη, είναι το νοτιότερο σημείο στις 50 Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το νοτιότερο από τα 48 γειτονικά κράτη είναι το ακρωτήριο Sable της Φλόριντα.

Το νοτιότερο σημείο όλων των εδαφών της Αμερικής είναι το Rose Atoll στην αμερικανική Σαμόα.

Tallest Building Ένα Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, Νέα Υόρκη. Επίσης γνωστό ως "Πύργος Ελευθερίας", το κτίριο στο One World Trade Centre βρίσκεται στην τοποθεσία των πρώην κτιρίων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, τα οποία καταστράφηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 . Πριν από τον Μάιο του 2013, ο Willis Tower (πρώην Tower Sears) στο Σικάγο, Ιλλινόις, ήταν το ψηλότερο κτίριο στις ΗΠΑ.

Το ψηλότερο μνημείο - Ενώ ένα Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου είναι ένα μνημείο από ορισμένες απόψεις, το Gateway Arch , που βρίσκεται στο St. Louis, είναι το ψηλότερο μνημείο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μεγαλύτερη πόλη ανά περιοχή - Yakutat, Αλάσκα, είναι η μεγαλύτερη πόλη στις ΗΠΑ ανά περιοχή σύμφωνα με τον οδηγό γεωγραφίας του About. Η μεγαλύτερη πόλη ανά περιοχή στις παρακείμενες 48 πολιτείες είναι το Τζάκσονβιλ, Φλόριντα.

Η μεγαλύτερη πόλη κατά πληθυσμό - Με περισσότερους από οκτώ εκατομμύρια κατοίκους, η Νέα Υόρκη είναι η μεγαλύτερη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον πληθυσμό, ακολουθούμενη από το Λος Άντζελες, το Σικάγο, το Χιούστον και το Φοίνιξ.

Το μεγαλύτερο σώμα του νερού - η λίμνη Superior, που βρίσκεται στα βόρεια σύνορα των πολιτειών του Μίτσιγκαν, του Ουισκόνσιν και της Μινεσότα, είναι το μεγαλύτερο σώμα νερού στις Ηνωμένες Πολιτείες και η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στον κόσμο.

Παλαιότερη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες - Αυτό είναι ένα στατιστικό στοιχείο που έχει πολλές ερμηνείες. Ο St. Augustine της Φλώριδας, που ιδρύθηκε το 1565, είναι ο παλαιότερος κατοικημένος ευρωπαϊκός οικισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Ωστόσο, υπάρχουν παλαιότεροι εγγενείς οικισμοί στις ΗΠΑ. Το Cahokia , ένας ιθαγενής οικισμός που βρίσκεται στο σημερινό Ιλλινόις και ένας από τους χώρους μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO που βρίσκονται στις ΗΠΑ, ιδρύθηκε σε περίπου 650. Acoma Pueblo και Taos Pueblo στο Νέο Μεξικό είναι οι παλαιότεροι οικισμοί που κατοικούν συνεχώς στις Ηνωμένες Πολιτείες , έχοντας εγκατασταθεί από το 1000. Η κράτηση Oraibi Hopi στην Αριζόνα και οι διακανονισμοί Zuni Pueblo ιδρύθηκαν το 1100 και 1450, αντίστοιχα.

Η πόλη του Σαν Χουάν , πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο (ενσωματωμένο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών) ιδρύθηκε από τους Ευρωπαίους αποίκους το 1521.

Coldest Μέση θερμοκρασία - Barrow, Αλάσκα , κατέχει το ρεκόρ για την ψυχρότερη μέση θερμοκρασία. Στα χαμηλότερα 48, το Όρος Ουάσιγκτον, Νιού Χάμσαϊρ, που ακολουθείται στενά από τους Διεθνείς Φολς, Μινεσότα, κατέχει αυτή τη διάκριση.

Η ψυχρότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στις ΗΠΑ - Η ψυχρότερη θερμοκρασία στην Αμερική ήταν -80 βαθμούς Φαρενάιτ στο Prospect Creek Camp, Αλάσκα. Στα κοντινά 48 κράτη, το πιο κρύο ήταν το Rogers Pass, Montana , στους -70 βαθμούς Φαρενάιτ.

Η πιο ζεστή μέση θερμοκρασία - Phoenix, Arizona, κατέχει το αμερικανικό ρεκόρ για μέσες ημέρες του έτους πάνω από 99 βαθμούς Φαρενάιτ (περίπου 37 βαθμούς Κελσίου).

Η πιο ζεστή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στις Η.Π.Α. - Η κοιλάδα του Θανάτου , στην Καλιφόρνια, κατέχει το ρεκόρ για την υψηλότερη καταγραφείσα θερμοκρασία στις Ηνωμένες Πολιτείες στους 134 βαθμούς Φαρενάιτ ή στους 56,7 βαθμούς Κελσίου