Επισκεφτείτε το Arch Gate στο Downtown St. Louis

Κανένα άλλο αξιοθέατο στο St. Louis είναι πιο αναγνωρίσιμο από το Gateway Arch. Στον Άγιο Λουάντα είναι το σύμβολο της πόλης και η πηγή υπερηφάνειας. Για τους επισκέπτες, το μοναδικό του αξιοθέατο δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε όταν επισκέπτεστε αυτό το μοναδικό ορόσημο.

Επισκέψεις Συμβουλές

Μια μικρή ιστορία

Το 1935, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επέλεξε τον ποταμό St. Louis ως τόπο για ένα νέο εθνικό μνημείο που τίμησε τους πρωτοπόρους που εξερεύνησαν την αμερικανική Δύση. Μετά από έναν πανελλήνιο διαγωνισμό το 1947, ο σχεδιασμός του αρχιτέκτονα Eero Saarinen για ένα γιγαντιαίο τόξο ανοξείδωτου χάλυβα επελέγη ως το νικηφόρο σχέδιο.

Η κατασκευή στο Arch ξεκίνησε το 1963 και ολοκληρώθηκε το 1965. Από τότε που άνοιξε, το Arch ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του St. Louis με εκατομμύρια επισκέπτες να επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Διασκεδαστικά γεγονότα για την Αψίδα

Το Arch Gate Gate είναι ύψος 630 ποδιών, καθιστώντας το το ψηλότερο εθνικό μνημείο της χώρας.

Είναι επίσης 630 πόδια πλάτος στη βάση του και ζυγίζει πάνω από 43.000 τόνους. Το Arch μπορεί να είναι βαρύ, αλλά κινείται. Σχεδιάστηκε για να κυριαρχεί με τον άνεμο. Θα κινείται μέχρι μια ίντσα σε 20 μίλια ανά ώρα άνεμος και μπορεί να ρίξει μέχρι 18 ίντσες αν οι άνεμοι χτύπησαν 150 μίλια ανά ώρα. Υπάρχουν 1.076 σκάλες που ανεβαίνουν σε κάθε πόδι της Αψίδας, αλλά το σύστημα τραμ μεταφέρει τους περισσότερους επισκέπτες στην κορυφή.

Η βόλτα στην κορυφή

Δεν υπάρχει τίποτα σαν τη βόλτα στην κορυφή της Αψίδας. Μερικοί επισκέπτες δεν μπορούν να κοιμηθούν τέσσερα λεπτά σε ένα από τα μικροσκοπικά τραμ, αλλά για όσους μπορούν, το ταξίδι σίγουρα αξίζει τον κόπο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα δείτε τις εσωτερικές λειτουργίες του μνημείου και θα έχετε την αίσθηση του πώς χτίστηκε. Μόλις στην κορυφή, υπάρχουν 16 παράθυρα σε κάθε πλευρά που προσφέρουν εκπληκτική θέα στο Σαιντ Λούις, τον ποταμό Μισισιπή και το Ανατολικό Μετρό. Εάν είστε ήδη στην κορυφή κατά τη διάρκεια της ημέρας, αξίζει να κάνετε το ταξίδι ξανά τη νύχτα για να δείτε τα φώτα της πόλης.

Άλλα πράγματα που πρέπει να κάνουμε

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ARCH ΤΟ 2017:
Το κέντρο επισκεπτών κάτω από το Arch έκλεισε στις 4 Ιανουαρίου 2016. Τα συνεργεία κατασκευής οικοδομούν ένα νέο κέντρο επισκεπτών και κάνουν άλλες βελτιώσεις. Το Μουσείο Δυτικής Επέκτασης παραμένει επίσης κλειστό.

Το Gateway Arch είναι μόνο ένα μέρος του εθνικού μνημείου επέκτασης του Jefferson.

Το Μουσείο Δυτικής Επέκτασης βρίσκεται κάτω από την Αψίδα. Αυτό το δωρεάν μουσείο διαθέτει εκθέματα για τους Lewis & Clark και τους πρωτοπόρους του 19ου αιώνα που μετέφεραν τα σύνορα της Αμερικής προς τα δυτικά. Ακριβώς απέναντι από το Arch είναι το τρίτο μέρος του Memorial, της παλιάς Courthouse. Αυτό το ιστορικό κτίριο ήταν ο χώρος της διάσημης δίκης δουλείας του Dred Scott. Σήμερα, μπορείτε να αποκαταστήσετε εκδρομές δικαστήρια και γκαλερί. Αν επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια των διακοπών, θα δείτε μερικές από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις στην πόλη.

Τοποθεσία και Ώρες

Το Gateway Arch και το Μουσείο Westward Expansion βρίσκονται στο κέντρο του St. Louis στο Μισισιπή Riverfront. Και οι δύο είναι ανοιχτές από τις καθημερινές 9 π.μ. έως 6 μ.μ., με εκτεταμένες ώρες από τις 8 π.μ. έως τις 10 μ.μ. μεταξύ της Ημέρας Μνήμης και της Ημέρας Εργασίας. Το παλαιό Courthouse είναι ανοιχτό από τις 8 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ. κάθε μέρα, εκτός από τις Ημέρες των Ευχαριστιών, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.