Παρατηρητήρια του Νέου Μεξικού

Το Νέο Μεξικό έχει σαφείς, σκοτεινούς ουρανούς που το καθιστούν καλό μέρος για αστρονομική παρατήρηση. Τα παρατηρητήρια του κράτους περιλαμβάνουν οπτικά παρατηρητήρια με τηλεσκόπια και ραδιοεστιακά παρατηρητήρια που παρατηρούν φαινόμενα σε διαφορετικό μήκος κύματος.

Εάν ενδιαφέρεστε να δείτε αντικείμενα στον νυχτερινό ουρανό, πρέπει να κοιτάξετε όχι περισσότερο από το παρατηρητήριο στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού . Το Παρατηρητήριο λειτουργεί από το Τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας και προσφέρει ένα μεγάλο οπτικό τηλεσκόπιο για θέαση, ακριβώς στην καρδιά της πόλης.

Το Παρατηρητήριο της UNM διαθέτει ένα τηλεσκόπιο 14 Meade και κάθε Παρασκευή το βράδυ κατά τη διάρκεια των εαρινών και εαρινών εξάμηνων, όταν ο καιρός είναι καθαρός, η προβολή είναι διαθέσιμη.Ταλεσκόπια συχνά τοποθετούνται εκτός του παρατηρητηρίου από ερασιτέχνες αστρονόμους από την Αστρονομική Εταιρεία του Albuquerque. για να σας βοηθήσει να εξηγήσετε τι είναι στον ουρανό και να απαντήσετε σε ερωτήσεις.Το παρατηρητήριο είναι μια φιλική προς την οικογένεια δραστηριότητα που είναι δωρεάν.Βρείτε το στο Yale Blvd δύο τετράγωνα βόρεια του Lomas.

Οι πιο διάσημοι πίνακες

Βόρεια του Albuquerque στο Socorro, το Very Large Array (VLA) προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν πώς λειτουργούν τα τηλεσκόπια. Επειδή τα ραδιοκύματα είναι τόσο μεγάλα, μια σειρά από μεγάλα πιάτα βγαίνει στις πεδιάδες του San Agustin για να τους καταγράψει. Τα πιάτα είναι σε σιδηροδρομικές γραμμές και μπορούν να μεταφερθούν σε διαφορετικές διαμορφώσεις, που ονομάζονται συστοιχίες, που επιτρέπουν την εξερεύνηση των ουρανών. Τα τηλεσκόπια είναι τηλεσκόπια 27 x 25 μέτρων που είναι μέρος των Παρατηρητηρίων Εθνικής Ραδιοαστρονομίας (NRAO).

Οι 27 ραδιοφωνικές κεραίες συνδυάζονται ηλεκτρονικά για να δώσουν την ανάλυση μιας κεραίας που απέχει 36 χιλιόμετρα (22 μίλια). Το πρόγραμμα διαμόρφωσης του VLA σάς ενημερώνει πότε θα μετακινηθούν οι κεραίες και σε ποια διαμόρφωση. Οι εκδρομές πραγματοποιούνται κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Έχοντας βρεθεί μέσα σε ένα από τα πιάτα κεραίας, μπορώ να βεβαιώσω το μέγεθος του τι συμβαίνει στο VLA.

Επισκεφθείτε αν μπορείτε. Το VLA βρίσκεται περίπου 50 μίλια δυτικά του Socorro.

Ο πίνακας μεγάλου μήκους κύματος (LWA) βρίσκεται επίσης στην περιοχή Socorro. Το LWA είναι ένα ραδιοτηλεσκόπιο χαμηλής συχνότητας που παράγει εικόνες υψηλής ανάλυσης σε μια ραδιοσυχνότητα που έχει εξερευνηθεί σε κακή κατάσταση του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Βρίσκεται κοντά στο VLA, έχει μια σειρά από σταθμούς στο Νέο Μεξικό και πιθανόν πέραν αυτού.

Πιο νότια στα βουνά του Σακραμέντο θα βρείτε μια σειρά παρατηρητηρίων. Το πιο γνωστό είναι το Εθνικό Ηλιακό Παρατηρητήριο (NSO) που βρίσκεται στο Sunspot, στην κορυφή της κορυφής του βουνού κοντά στο Alamagordo του Νέου Μεξικού. Το ηλιακό τηλεσκόπιο Dunn των 60 ιντσών (DST) εκμεταλλεύεται την ποιότητα του καθαρού ουρανού που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού, η οποία επιτρέπει μεγάλη ηλιακή προβολή. Το DST έχει εξαιρετική ανάλυση και έχει αποκαλύψει πολλές περιπλοκές των επιφανειακών χαρακτηριστικών του Ήλιου. Το NSO είναι ανοικτό κατά τη διάρκεια της ημέρας για τους επισκέπτες. Υπάρχουν εκδρομές που οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν ενώ εκεί. Μια εικονική περιήγηση είναι επίσης διαθέσιμη. Ενώ βρίσκεστε στο παρατηρητήριο, αφιερώστε χρόνο για να δείτε το Κέντρο Επισκεπτών και μάθετε πώς οι αστρονόμοι διερευνούν το σύμπαν με τα λεπτομερή εκθέματα. Είναι συναρπαστικό να δούμε τη σφαίρα των σφαίρων και το ηλιακό ρολόι, που δείχνει τη σχέση της γης και του ουρανού.

Είναι δυνατόν να επισκεφθείτε τα τηλεσκόπια και τις εγκαταστάσεις στο Παρατηρητήριο Apache Point, καθώς και τα τηλεσκόπια και τα εκθέματα στο NSO. Το Apache Point βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο NSO. Το Apache Point διαθέτει ένα τηλεσκόπιο 3,5 μέτρων, το τηλεσκόπιο New Mexico State University 1,0 μετρητή και το τηλεσκόπιο Sloan Foundation 2,5 μέτρων, το οποίο χρησιμοποιείται για τη Sloan Digital Sky Survey, η οποία χαρτογραφεί το σύμπαν. Το Sloan έχει δημιουργήσει λεπτομερείς τρισδιάστατους χάρτες του ενός τρίτου του ουρανού. Το Apache Point περιέχει επίσης το τηλεσκόπιο 3,5 μέτρων της Astrophysical Research Consortium.

Το Νέο Μεξικό είναι ένα σημαντικό κέντρο για τηλεσκόπια διαφόρων ειδών και έχει μερικά από τα κορυφαία παρατηρητήρια στον τομέα της αστρονομίας.