Πότε και πώς γιορτάζεται η Ημέρα της Μητέρας στην Ισπανία;

Μάθετε για τις ημερομηνίες και τα τελωνεία του Dia de la Madre

Η Ημέρα της Μητέρας στην Ισπανία, γνωστή ως «Dia de la Madre» στα ισπανικά , γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Μαΐου. Διεξήχθη στις 8 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο έως το 1965, όταν μεταφέρθηκε στην τρέχουσα ημερομηνία. Αυτό έγινε εν μέρει για να διαχωριστούν οι εορτασμοί της κοσμικής μητέρας από την Καθολική τιμητική της Ακαταληπτικής Σύλληψης.

Είναι η Ημέρα της Μητέρας μια δημόσια γιορτή;

Όχι. Αλλά οι Κυριακές γενικά τείνουν να είναι πολύ νεκροί στις περισσότερες πόλεις και κωμοπόλεις της Ισπανίας, οπότε δεν θα το αφήσω μέχρι την ίδια ημέρα να αγοράσει τα λουλούδια και τα δώρα σας.

Η Ημέρα της Μητέρας στην Ισπανία μπορεί να συμπέσει με τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς ή της Ημέρας Εργασίας, η οποία είναι αργία . Εάν οι δημόσιες αργίες, όπως η μέρα της μέρας, πέσουν σε Παρασκευή ή Δευτέρα, οι Ισπανοί θα πάρουν συχνά όλο το σαββατοκύριακο μακριά και εάν πέσουν γιος μια Πέμπτη ή Τρίτη, πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν επίσης για την Παρασκευή ή τη Δευτέρα και να έχει ένα πολύ μακρύ Σαββατοκύριακο (αυτό είναι γνωστό ως puente ή «γέφυρα».) Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν μια αργία πέφτει σε μια Τετάρτη, οι άνθρωποι θα πάρουν τις ημέρες πριν ή μετά από αυτό για ένα « super puente ».

Ημέρα της Μητέρας στην Ισπανία το 2016, 2017, 2018, 2019 και 2020

Ποια δώρα είναι κοινά στη Dia de la Madre στην Ισπανία;

Τα συνήθη δώρα των λουλουδιών ή των σοκολάτων είναι κοινά στην Ισπανία, όπως και οι κάρτες. Ωστόσο, η Ισπανία δεν έχει τον ίδιο πολιτισμό που δίδει την κάρτα, όπως, για παράδειγμα, το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρέπει να πω «Te Quiero» ή «Te Amo» στη Μητέρα μου την Ημέρα της Μητέρας;

Και οι δύο αυτές φράσεις μεταφράζονται ως «σε αγαπώ», αλλά χρησιμοποιούνται με διαφορετικούς τρόπους.

Για τη μητέρα σας, πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε το «te quiero» και όχι το «te amo». Το «Te Quiero», που μεταφράζεται ως «θέλω εσένα», μπορεί να συναντήσει ως σεξουαλικά στα ξένα αυτιά, και μάλιστα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν το παίρνει αυτό όταν μιλάει με τη μητέρα σου. Ωστόσο, το «te amo» χρησιμοποιείται πάντα με μια ρομαντική έννοια και έτσι δεν είναι κατάλληλο όταν απευθύνεστε στη μαμά σας.

Περισσότερες χρήσιμες ισπανικές λέξεις και φράσεις για την Ημέρα της Μητέρας

Η Ισπανική Γιορτάζει επίσης την Ημέρα του Πατέρα;

Ναι αυτοί. Ημέρα Πατέρα (Dia del Padre) γιορτάζεται στις 19 Μαρτίου.