Ασφάλεια Νερού στην Ιρλανδία

Μην γίνετε θύμα πνιγμού

Όντας ένα νησί, η Ιρλανδία έχει μίλια και μίλια από συναρπαστική και φιλόξενη ακτογραμμή. Προσθέστε τις εσωτερικές πλωτές οδούς, ποτάμια και λίμνες και έχετε περισσότερες ευκαιρίες να περάσετε ποιοτικό χρόνο πάνω ή κοντά στο νερό από ό, τι μπορείτε να σφίξετε ένα σωσίβιο.

Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το χρόνο με το χρόνο ο ελεύθερος χρόνος στη θάλασσα έχει ένα θανατηφόρο τέλος για πάρα πολλούς ανθρώπους. Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες. Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους μπορούν να αποφευχθούν - εδώ υπάρχουν μερικές συμβουλές για την ασφάλεια:

Παραλίες με επιτήρηση από ναυαγοσώστες

Πολλές παραλίες στην Ιρλανδία είναι υπό την εποπτεία ναυαγοσώστη - αλλά μόνο κατά τη διάρκεια της κύριας καλοκαιρινής περιόδου και κατά τις «ώρες λειτουργίας». Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ελέγξετε μόνοι σας εάν ένας ναυαγοσώστης είναι σε υπηρεσία.

Εκτός από την παροχή υπηρεσίας διάσωσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, οι ναυαγοσώστες είναι συνήθως μια μεγάλη πηγή γνώσης εμπιστευτικών πληροφοριών. Μπορούν να εντοπίσουν τα σημεία που πρέπει να αποφεύγουν με τα παιδιά, τις ασφαλέστερες περιοχές και τα όποια ρεύματα μπορεί να είναι διαδεδομένα στην ξηρά. Μη διστάσετε να ζητήσετε συμβουλές.

Από την άλλη πλευρά, ποτέ δεν υποθέτω ότι είναι "ασφαλής" μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν ναυαγοσώστες σε υπηρεσία - οι δρόμοι δεν γίνονται ασφαλέστεροι λόγω των ασθενοφόρων, μόνο το ποσοστό επιβίωσης βελτιώνεται.

Παραλίες που δεν επιβλέπονται από ναυαγοσώστες

Υπάρχουν πολύ περισσότερες παραλίες χωρίς καμία εποπτεία - πολλοί είναι δημοφιλείς και γεμάτοι. Και πάλι, η δική σας ασφάλεια είναι η ανησυχία σας. Με τον πρόσθετο κίνδυνο ότι δεν υπάρχουν "πλεονεκτήματα" για να σας αποσύρουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ποτάμια και Λίμνες

Υπάρχουν αρκετοί κυρίως μη επιτηρούμενοι χώροι κολύμβησης σε ποτάμια και λίμνες. Επιπλέον, υπάρχουν ισχυρά ρεύματα, ξαφνικές βαθιές βυθίσεις της κοίτης του ποταμού και βλάστηση - όλοι συνωμοτούν για να σας φέρουν σε δυσκολίες. Οι συμβουλές είναι απλές: μην το ρισκάρετε. Οι μοιρολατρίες σε «δημοφιλή σημεία κολύμβησης» είναι όλο και συχνότερες.

Κίνδυνος: Χρήση συσκευών επίπλευσης στην Ιρλανδία

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ποτέ ένα στρώμα αέρα ή ένα φουσκωτό παιχνίδι για να χαλαρώσετε στο νερό - οι πιθανότητες είναι ότι οι άνεμοι και τα ρεύματα θα σας εκσφενδονίσουν στη θάλασσα σε χρόνο μηδέν.

Κίνδυνος: Υποτίμηση των ιρλανδικών παλίρροια

Αρκετές παραλίες κολύμβησης είναι κοντά στο στόμα των ποταμών - έρχονται παλίρροια, ίσως να εκπλαγείτε πόσο γρήγορα το νερό ρέει στην ανοιχτή θάλασσα. Σας σέρνει σε αυτή τη γενική κατεύθυνση επίσης. Σε αυτή την περίπτωση, ποτέ μην προσπαθήσετε να κολυμπήσετε ενάντια στο ρέμα, προσπαθήστε να φτάσετε στην ακτή κολυμπώντας με το ρέμα, στρέφοντας προς την πλευρά του (προφανώς την πλευρά που βρίσκεται πλησιέστερα στην ξηρά).

Ένας άλλος κίνδυνος είναι οι πεζοπόροι στην παραλία. Η εισερχόμενη παλίρροια μπορεί να σας αποκόψει χωρίς προειδοποίηση, αφήνοντας σας πρώτη λανθάνοντα και στη συνέχεια κολυμπώντας. Ακόμα και αν γίνετε "ασφαλώς" χαμένος πάνω από το υδατόσημο, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από την έκθεση. Το 2014, αυτή η καταστροφή έπληξε το ιρλανδικό ψυχαγωγικό δίδυμο Jedward ... που κάλεσε αμέσως τη μητέρα τους για βοήθεια, ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Κίνδυνος: Μορόν με κινητήρες

Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου έλεγχοι και περιορισμοί στη θέση (ή επιβολή) όσον αφορά τα μικρότερα σκάφη. Το οποίο οδήγησε σε μια οικονομικά εύπορη μειονότητα χωρίς καμία εκπαίδευση ή γνώση που να θέτει σε κίνδυνο το κοινό με μια απόλυτη θαρραλέα συμπεριφορά.

Κάθε φορά που βλέπετε ανθρώπους που χρησιμοποιούν μηχανοκίνητα σκάφη απερίσκεπτα κοντά στις παραλίες ... βγείτε αμέσως από το νερό. Το να τρέχει κανείς από ένα τζετ σκι που κάνει 30 μίλια / ώρα μπορεί εύκολα να τελειώσει στο νεκροτομείο.

Κίνδυνος: Rockclimbing στην ακτή της Ιρλανδίας

Εκτός από τον κίνδυνο λανθάνοντος (βλ. Παραπάνω), μπορεί να τρέχετε σε προβλήματα με χαλαρούς βράχους και μεγάλες πτώσεις. Υπάρχουν τακτικές θανατηφόρες πτώσεις από αθώους βράχους. Σημειώστε ότι οι περισσότεροι θάνατοι στους δημοφιλείς Cliffs of Moher θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυτοπεποίθηση.

Ακόμη και όταν ανεβαίνεις σε κανένας-πάρα πολύ απότομα βράχια, υπάρχουν κίνδυνοι, - κάθε χρόνο βλέπει θανάτους όταν οι άνθρωποι σαρώνουν στη θάλασσα με «freak κύματα». Αν και η συχνότητα τέτοιων περιστατικών κάνει κάποιον να αναρωτιέται πόσο "φρικιά" είναι στην πραγματικότητα.

Δελφίνια, σφραγίδες, καρχαρίες, φάλαινες και άλλη θαλάσσια άγρια ​​φύση στην Ιρλανδία

Κάποια άγρια ​​ζώα στην ακτή της Ιρλανδίας θα πρέπει να προσεγγίζονται με προσοχή, καθώς μπορεί να υπάρχουν επικίνδυνα ζώα και στην Ιρλανδία :

Ποιόν θα πάρεις τηλέφωνο?

Σε περίπτωση ανάγκης, ειδοποιήστε τους τοπικούς ναυαγοσώστες ή καλέστε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 (ή 999) ζητώντας την Ακτοφυλακή. Τόσο η ιρλανδική Garda Costa όσο και η Υπηρεσία Ναυτιλίας και Ακτοφυλακής στη Βόρειο Ιρλανδία είναι η δύναμη συντονισμού των θαλάσσιων ατυχημάτων. Θα προειδοποιήσουν σωστικές λέμβους, ελικόπτερα SAR ή ομάδες διάσωσης βράχων, όπως το απαιτεί η κατάσταση.

Θα σας βοηθήσει αν ξέρετε πού είστε στην πραγματικότητα και αν παραμείνετε στη σκηνή μέχρι να απορριφθεί. Ταυτόχρονα προσπαθήστε να μην χάσετε την οπτική επαφή με ένα άτομο που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Οι αναζητήσεις στη θάλασσα είναι γνωστές με μεγάλη διαφορά.