Μύκητας το δελφίνι Dingle

Μια ιρλανδική έλξη που ήρθε από το ατύχημα

Ο μύκητας (μερικές φορές και ο λεγόμενος μύκητας) είναι ένας ιρλανδικός θεσμός, ένας εθνικός θησαυρός και ένα μεγάλο κίνητρο για την τουριστική βιομηχανία. Εάν επισκέπτεστε την Ιρλανδία και θέλετε να έχετε μια καλή ευκαιρία να δείτε ένα δελφίνι "στη φύση", οι περισσότεροι άνθρωποι θα σας καθοδηγήσουν προς το Dingle στο County Kerry . Δεδομένου ότι ο κόλπος Dingle είναι ο τόπος κατοικίας του Fungie, ένα μοναχικό δελφίνι γνωστό για την αλληλεπίδραση με τον άνθρωπο. Και για να ξεκλειδώσετε μια ολόκληρη βιομηχανία.

Δυστυχώς, η συμπεριφορά των δελφινιών δεν είναι φυσική και ένα μεγάλο μέρος δραστηριοτήτων που επικεντρώνεται στο ένα ζώο φαίνεται να είναι πάρα πολύ κατά περιόδους.

Fungie-γεγονότα με λίγα λόγια

Αληθινή, εδώ υπάρχει μια ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε με ένα "άγριο" δελφίνι - χτυπά όλες τις εμπειρίες αλληλεπίδρασης που παρέχονται από θεματικά πάρκα και ζωολογικούς κήπους (τα οποία γίνονται σπανιότερα ούτως ή άλλως). Αλλά είναι πραγματικό; Στην πραγματικότητα, ο Μύκητας δεν μπορεί να θεωρηθεί «άγριος» αυτές τις μέρες από κανέναν τέντωμα φαντασίας, είναι συνηθισμένος στην ανθρώπινη εταιρεία και φαίνεται να αναζητά ενεργά. Και η ατμόσφαιρα του θεματικού πάρκου όταν τα σκάφη περιπλέκουν το ζώο (αν και όλοι ορκίζονται ότι το κάνουν με απόλυτο σεβασμό και προσοχή) δεν κάνει για εύκολη προβολή κατά περιόδους.

Ένα απομονωμένο δελφίνι μύγας αποφάσισε να εγκατασταθεί στο Dingle Bay για άγνωστους λόγους γύρω στο 1984, ονομάστηκε σύντομα "Fungie". Σύντομα, οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τα δελφίνια ήταν (και εξακολουθούν να προσφέρονται) και τα παιδιά μπορούν τώρα να κάθονται στο άγαλμα των δελφινιών πριν αγοράσουν τις κούκλες δελφινιών. Εν ολίγοις, η τουριστική βιομηχανία του Dingle έχει γίνει πολύ, ορισμένοι λένε σχεδόν εξ ολοκλήρου εξαρτώμενοι από τη Μύκητα.

Περίεργο γεγονός: μια πιτσαρία στην πόλη Dingle εξακολουθούσε να προσφέρει "pizza funghi" κατά την τελευταία επίσκεψή μας ... αναφερόμενη σε μια παραδοσιακή ιταλική μανιτάρα πίτσα, προφανώς, αλλά ακόμα κάπως εικονομαχική σε αυτή την πόλη.

Είναι το μύκητα αξίζει τον κόπο σας;

Ο μύκητας είναι ένα αξιοθέατο Dingle από μόνο του, οπότε θα πιεστείτε σκληρά για να τον αποφύγετε - από τότε που εμφανίστηκε το δελφίνι στον κόλπο Dingle όλο και περισσότερες δραστηριότητες σχετικά με τα δελφίνια, καταστήματα και αναμνηστικά εμφανίστηκαν.

Οι κυνηγοί ήδη λένε ότι ο θάνατος του Fungie θα σκότωνε ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος του Dingle από τον τουρισμό. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο η κριτική του "Fungie-Industry" δεν είναι πολύ ευπρόσδεκτη στη μικρή πόλη Kerry. Επίσης, δεν είναι πολύ ευπρόσδεκτο το γεγονός ότι ο Μύκητας εξακολουθεί να περιγράφεται ως «νεαρό δελφίνι» από πολλούς ντόπιους («νέοι» για «παιχνιδιάρικες»), παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1984 και ότι η μέση διάρκεια ζωής ενός Bottlenose Το δελφίνι φαίνεται να είναι περίπου 25 χρόνια. Ακόμη και με μερικούς που κάνουν πάνω από 50, ο Μύκητας είναι μέχρι τώρα σε μεσαία ή και γηρατειά.

Η αλήθεια είναι ότι οι ευρέως προωθούμενες συναντήσεις με ένα "άγριο δελφίνι" στο Dingle δεν είναι πολύ ανόμοιες με τις οργανωμένες δραστηριότητες στα θεματικά πάρκα της Φλόριντα (... αγνοώντας τις θερμοκρασίες του νερού, προφανώς). Και η γενική συμπεριφορά της Fungie έχει οδηγήσει ορισμένους θαλάσσιους βιολόγους να συμπεράνουν ότι δεν είναι ένα άγριο, αλλά πιθανότατα διασωθέν ζώο. Οι οπαδοί, από την άλλη πλευρά, δηλώνουν με σχεδόν θρησκευτική θάρρος ότι είναι το "πραγματικό" πράγμα που ποτέ δεν αναγκάστηκε να εκτελέσει και ότι κανείς δεν τον σημαίνει να βλάψει. Παρατηρώντας διάφορα σκάφη που περιστρέφονται στον κόλπο, ο καθένας προσπαθώντας να φτάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στον Μύκητα, κάποιος έχει την αίσθηση ότι όλα αυτά δεν μπορούν να είναι καθαρές για τον ίδιο.

Και πάλι, τι γνωρίζουμε τα θηλαστικά γνωρίζουμε ... αν και ο Fungie τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας στενής συνάντησης με την έλικα ενός σκάφους το 2016.

Είναι τα ταξίδια και οι δραστηριότητες αξίζει τον κόπο; Εξαρτάται - υπάρχει πάντα μια πιθανότητα μιας στενής συνάντησης, αλλά ποτέ δεν είναι εγγύηση. Η προσωπική μου σύσταση θα ήταν να περπατήσω τον λόφο Ballymacadoyle στον περίεργο δείκτη και να απολαύσω την θέα ... με την ευκαιρία να εντοπίσουμε το Fungie δωρεάν. Ή ακόμα και πραγματικά άγρια ​​θαλάσσια θηλαστικά που διέρχονται από, παρακολουθεί φάλαινα παίρνει υπομονή, όμως.

Ένας προειδοποιητικός λόγος συμβουλών σχετικά με τα δελφίνια

Η μανία-μανία έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να δουν τα θαλάσσια θηλαστικά ως τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου σε ένα υδάτινο περιβάλλον, πάντα χαρούμενος, πάντα ωραίος - Flipper στα ιρλανδικά, για να πω. Και αυτό οδήγησε τους ανθρώπους, από το μεγάλο κοινό στους αυτο-διορισμένους "δελφίνι ψιθυριστές", στο συμπέρασμα ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά εδώ.

Δυστυχώς, αυτό είναι ένα πολύ λάθος συμπέρασμα.

Τα δελφίνια είναι άγρια ​​ζώα, όχι κατοικίδια ζώα, και η φιλική τους (ή τουλάχιστον αδιάφορη) κοινωνική συμπεριφορά που εμφανίζεται συχνά κατά την επαφή με τον άνθρωπο μπορεί να αλλάξει προς το χειρότερο μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Εάν το δελφίνι δεν ξεκινήσει από μόνος του την επαφή, αναγκάζοντας τον εαυτό σας στον προσωπικό του χώρο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια «πτήση ή αγώνα» αντανακλαστικό. Και στο νερό, είστε πάντα σε μειονεκτική θέση.

Τα τελευταία χρόνια, οι επιθέσεις δελφινιών σε υπερβολικά ενθουσιώδεις κολυμβητές έχουν οδηγήσει σε αρκετές νοσηλείες των δύο οδόντων στη συνάντηση. Τα δελφίνια είναι πολύ προσαρμοσμένα στην πρόσκρουση των ανθρώπων στη βουβωνική χώρα με την ταχύτητα και την καταστροφική επίδραση μιας τορπίλης (τουλάχιστον αισθάνεται έτσι). Έτσι ... αφήστε τους μόνο!