Γέφυρα των κατασκόπων του Βερολίνου

Γερμανικές τοποθεσίες λήψης ταινιών για τη Γέφυρα των κατασκόπων

Το Βερολίνο έχει έναν τρόπο να τραβήξει την προσοχή στον εαυτό του. Ακόμη και όταν βρίσκεται στο φόντο μιας ταινίας , είμαι πάντα σαν "oh hiiii, Βερολίνο!". Και όλο και περισσότερο είναι το αστέρι της ταινίας.

Στο βραβείο της βραβευμένης με την Ακαδημία 2015 Academy, το Bridge of Spies , το Βερολίνο είναι κάτι περισσότερο από το περιβάλλον. Η Γέφυρα των Spies είναι ένα πραγματικό μέρος με σημαντικό ρόλο στην ιστορία του Βερολίνου. Το 1960, ένα αεροσκάφος κατασκόπων U-2 καταρρίφθηκε πάνω από τη Σοβιετική Ένωση και ο πιλότος επιβίωσε με θαυματουργό τρόπο τη συντριβή. Ήταν συνηθισμένος να εμπορεύεται έναν ρώσο κατάσκοπο σε μια λεπτή επιχείρηση που έλαβε χώρα σε μια μόνη γέφυρα στο Πότσνταμ. Αυτή ήταν μόνο η πρώτη φορά που ο Glienicker Brücke χρησιμοποιήθηκε για εμπόριο κατάσκοποι και δεν θα ήταν ο τελευταίος που θα οδηγούσε στο ψευδώνυμό του "Η Γέφυρα των Spies".

Η ταινία σκηνοθετείται από τον Steven Spielberg, που γράφτηκε από τον Matt Charman και τους αδελφούς Coen και αστέρια όπως ο Tom Hanks, ο Mark Rylance , ο Sebastian Koch, η Amy Ryan και ο Alan Alda. Ο Σπίλμπεργκ έχει ήδη καλύψει το Ολοκαύτωμα με τη λίστα του Schindler και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο με την αποθήκευση του ιδιωτικού Ryan, αλλά αυτή είναι η πρώτη του φορά που καλύπτει τον Ψυχρό Πόλεμο και την πρώτη μεγάλη ταινία του Χόλυγουντ που απεικονίζει την κατασκευή του Τείχους του Βερολίνου.

Μαζί με τις θέσεις πυροβολισμού στο Μπρούκλιν, τη Νέα Υόρκη, το Βρότσλαβ, την Πολωνία και την Πολεμική Αεροπορία της Beale, στην Καλιφόρνια, μεγάλο μέρος των γυρισμάτων - κατάλληλα - πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία. Εδώ πηγαίνουμε στο φόντο της διαβόητης Γέφυρας των Σπεφών του Βερολίνου καθώς και στις γερμανικές τοποθεσίες γυρισμάτων.