Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κρασιού φρούτων κοντά στο Βερολίνο

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κρασιού φρούτων της Γερμανίας

Όταν άκουσα για πρώτη φορά το φεστιβάλ κρασιού φρούτων που πραγματοποιήθηκε λίγο έξω από το Βερολίνο, δεν μπορούσα να περιμένω να ακούσω περισσότερα. Τότε άκουσα περισσότερο. Rowdy τρένα βόλτες, μεθυσμένος γερμανική έφηβοι, αλλά νόστιμα και φθηνά κρασιά φρούτων. Δεν ήμουν σίγουρος αν άξιζε το σύντομο ταξίδι από την πόλη.

Μέχρι τότε, υπήρχαν σχέδια για μια εκδρομή στο Βέρντερ (Havel) για το Baumblütenfest . Και πόσο χαρούμενος είμαι ότι πήγα. Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κρασιού φρούτων στη Γερμανία, είναι (συνήθως) μια ένδοξη εβδομάδα του εαρινού καιρού και απολαμβάνει την ένδοξη ύπαιθρο.

Βγείτε από το Βερολίνο για το Baumblütenfest στο Βέρντερ.

Ιστορία του Baumblütenfest

Μόλις 30 λεπτά μακριά από το Βερολίνο, το Werder (Havel) είναι ο τόπος της μεγάλης τοπικής γεωργικής αγοράς, όπως οι φρέσκες φράουλες που φτάνουν στα τέλη του καλοκαιριού σε γοητευτικές καλύβες φράουλας σε όλη την πόλη. Πολλά από αυτά τα φρούτα μετατρέπονται σε κρασί με ένα φεστιβάλ άνοιξης για να γιορτάσουν την παραγωγή τους.

Αυτό το φεστιβάλ ξεκίνησε το 1879 με τους πολίτες του Βερολίνου να έρχονται να δοκιμάσουν το εκλεκτό κρασί και τα κέικ της περιοχής. Όπως ακριβώς και σήμερα, ήταν ένα διάλειμμα από την πόλη και μια ευκαιρία να απολαύσετε την άνθηση της φύσης. Μέχρι το 1900, το φεστιβάλ καλωσόρισε πάνω από 50.000 επισκέπτες.

Όλα αυτά άλλαξαν, όπως και πολλά πράγματα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΛΔΓ). Το φεστιβάλ σταμάτησε αποτελεσματικά, καθώς δεν επιτρέπεται στους κατοίκους να ανοίγουν τους κήπους τους και η πώληση κρασιού φρούτων περιοριζόταν.

Όταν το τείχος του Βερολίνου κατέρρευσε το 1989, ο Βέρντερ άνοιξε και πάλι για δουλειά και ο λαϊκός λαοί στράφηκε πίσω σε αυτή την ειδυλλιακή γεωργική γη.

Υπάρχει τώρα μια παρέλαση για να ανοίξουν τα γεγονότα, υπό την προεδρία της Baumblütenkönigin (Fruit Wine Queen) και του δημάρχου. Η εκδήλωση έχει γίνει πιο δημοφιλής κάθε χρόνο και σήμερα φιλοξενεί περίπου 750.000 επισκέπτες.

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κρασιού φρούτων της Γερμανίας

Κερδισμένο πάνω από δύο κέντρο Σαββατοκύριακου την 1η Μαΐου , το Baumblütenfest μεταφράζεται στο "Φεστιβάλ άνθιων δέντρων".

Είναι το ιδανικό εναρκτήριο λάκτισμα για τους ζεστούς καιρούς, καθώς οι άνθρωποι απολαμβάνουν την ηλιοφάνεια, κάθονται στις όχθες του ποταμού και απολαμβάνουν τοπικά φρούτα.

Το μεγαλύτερο μέρος του Βερολίνου και της γύρω περιοχής του Βρανδεμβούργου έχουν την ίδια ιδέα όπως οι επισκέπτες κατεβαίνουν στο Werder και τα περιβόλια του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Αυτό αναφέρεται ως το δεύτερο μεγαλύτερο γεύμα της Γερμανίας μετά το Oktoberfest και το δεύτερο μεγαλύτερο φεστιβάλ κρασιού μετά το Wurstmarkt .

Το Baumblütenfest μετατρέπει αυτό το ειρηνικό αγρόκτημα και ψαροχώρι στον ποταμό Havel σε μια γεμάτη γερμανική έλξη και ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ στη Γερμανία . Οι επισκέπτες που φτάνουν με τρένο περπατούν προς το λιθόστρωτο κέντρο με περίπτερα κρασιού φρούτων που περιβάλλουν το δρόμο και διασχίζουν τη γέφυρα στο νησί - το επίκεντρο του φεστιβάλ. Το riesenrad (τροχός ρόλων ) προεδρεύει των υπόλοιπων καρναβαλικών βόλτων και των ενίοτε ταραχών εφήβων. Υπάρχει συγκέντρωση πολίτευσης (αστυνομίας) σε αυτόν τον τομέα, αλλά τα πράγματα σπάνια γίνονται πραγματικά αχαλίνωτα . Μην απενεργοποιείτε αν δεν είναι η σκηνή σας. Απλά πρέπει να πάτε μακρύτερα.

Συνεχίστε να περπατάτε στο νησί και να θαυμάσετε πόσο ήσυχη μπορεί να είναι μόνο λίγοι δρόμοι από τη γέφυρα. Ή μπορείτε να επιστρέψετε στη γέφυρα και πάνω στους λόφους όπου οι οπωροφόροι κατευθύνουν τους δρόμους.

Εδώ οι οικογένειες συγκεντρώνονται σε παγκάκια για πικ-νικ κάτω από τα οπωροφόρα δέντρα και πίνουν από αληθινά γυαλιά, όχι πλαστικά κύπελλα, με θέα στο ποτάμι. Οι μουσικοί παίζουν πάνω από το λόφο κάτω από τις χορδές του φωτός και το πάρτι συνεχίζεται μετά τον ήλιο.

Γερμανικό φρούτο κρασί

Οι επισκέπτες σήμερα μπορούν να δοκιμάσουν τα πάντα, από το κεράσι έως το μήλο για να φτιάξουν ροδάκινο στο κρασί του ραβέντι. Οι τιμές και η ποιότητα ποικίλλουν σημαντικά, επομένως είναι καλύτερο να κάνετε αγορές και να ζητήσετε δείγμα οτιδήποτε σας ενδιαφέρει.

Αγοράστε λίτρα από τα αγαπημένα σας για περίπου € 6 ανά λίτρο ή μόνο € 1 ένα φλιτζάνι (κύπελλο). Ακόμη και τα πιο ακριβά κρασιά ξεπερνούν τα € 14 ανά λίτρο!

Γερμανικός οδηγός μεταφράσεων κρασιού φρούτων

Baumblütenfest Πληροφορίες Επισκεπτών