Ταϊλανδικό πάρκο στο Βερολίνο

Το καλύτερο ταϊλανδέζικο φαγητό στην πόλη είναι διαθέσιμο σε ένα πάρκο

Ακριβώς όπως το κινέζικο φαγητό στην Αμερική έχει ομογενοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, έχει και ταϊλανδέζικο φαγητό στη Γερμανία. Παρά ένα μεγάλο ασιατικό πληθυσμό στο Βερολίνο, λίγα εστιατόρια κάνουν σωστό τους πληθυσμούς τους. Οι άνθρωποι που αναζητούν αυθεντική κουζίνα συχνά έρχονται μακριά με τα παράπονα των πιάτων με έλλειψη λάμψη με πολύ γλυκές σάλτσες.

Αλλά το Βερολίνο δεν είναι μόνο η κατοικία του d öner kebab και currywurst (τόσο νόστιμα όσο είναι), έχει μια αίσθηση για διεθνή τροφή στο δρόμο με την Street Food Thursday and Bite Club.

Και αυτή η αγορά, τώρα γνωστή ως Thai Park, έχει προσφορές που είναι η πιο αυθεντική, η λιγότερο δαπανηρή και η καλύτερη γεύση σε όλη την πόλη.

Ιστορία του Ταϊλανδικού Πάρκου

Μόνο ένα καινούργιο πράγμα, ο τοπικός πληθυσμός της Ταϊλάνδης συναντιέται στο Preußenpark για περίπου 20 χρόνια. Ονομάζεται Thaiwiese (Thai-Meadow) από τους ντόπιους, οι νεοφερμένοι έχουν αρχίσει πραγματικά να πιάσουν τα τελευταία χρόνια. Αρχικά μια άτυπη συνάντηση για την ανταλλαγή τροφίμων, γλώσσας και πολιτισμού, άλλοι εκπατριστές εντάχθηκαν τελικά και δημιουργήθηκε μια αγορά ανταλλαγής τροφίμων.

Κάθε σαφές Σαββατοκύριακο, οι Ταϊλανδοί, οι Φιλιππινέζοι, οι Βιετναμέζοι και οι Κινέζοι έβαλαν ομπρέλες με ουράνιο τόξο πάνω από κουβέρτες, ανοίγουν τους ψύκτες τους και ζεσταίνουν τις κατσαρόλες τους. Με αυτές τις απλές συσκευές παράγουν εκπληκτικά μικρά πιάτα που αξίζουν μια θέση στο καλύτερο εστιατόριο του Βερολίνου.

Παραγγελία στο Ταϊλανδικό πάρκο

Δεν ήμουν σίγουρος αν η απειρία μου με ταϊλανδέζικα τρόφιμα θα εμπόδιζε την παραγγελία μου. Συνήθως χρειάζομαι μια πλήρη περιγραφή και δεν υπάρχουν μενού εδώ.

Αλλά η παραγγελία στο Thai Park ήταν εύκολη.

Οι περισσότεροι χώροι προετοιμάζουν μόνο ένα πιάτο ή δύο, ώστε να μπορείτε να καταλάβετε τι προσφέρουν βλέποντας τι διατάζουν άλλοι. Ορισμένες επιχειρηματικές ψυχές βάζουν ακόμη και μια πινακίδα για να μπορείτε να τις διερευνήσετε. Εάν το γερμανικό σας δεν είναι αποδεκτό, κανείς δεν παίζει κανένα μάτι στο σημείο και λέει τη μέθοδο " Bitte ".

Ένα από τα καλύτερα κομμάτια είναι ότι τα γεύματα είναι περίπου 5 ευρώ με ένα πιάτο που ξεπερνά το 10 ευρώ.

Τρόφιμα διαθέσιμα στο Thai Park

Ανάλογα με την ημέρα, το πλάτος των πιάτων στο πάρκο της Ταϊλάνδης μπορεί να είναι συντριπτικό. Ενα δείγμα:

Για να συνδυάσετε με αυτές τις ικανοποιητικές απολαύσεις, υπάρχει μια επιλογή ποτών. Ο φρέσκος χυμός φρούτων, το ταϊλανδικό παγωμένο τσάι και οι λουκάνικες ψύχουν μια πικάντικη γλώσσα, ενώ κοκτέιλ, τοπικές και ταϊλανδέζικες μπύρες το κάνουν ένα πάρτι.

Μετά από μερικά μικρά τσιμπήματα, εγκαταστάθηκα σε μια ανώνυμη σούπα, γεμάτη noodles, πράσινο κρεμμύδι, κάτι τηγανητό και κρέας που έμοιαζε με το κινεζικό μπάρμπεκιου χοιρινό. Ήταν νοστιμότατο. Θα έπλυνε σε αυτό το ζωμό. Τις εβδομάδες αργότερα, ο σύζυγός μου και εγώ κοιτάμε ο ένας τον άλλον και κάνουμε το ομώνυμο πρόσωπο Homer Simpson στην αναφορά του. Πρόκειται για τρόφιμο που υπερβαίνει τα γλωσσικά εμπόδια.

Συμβουλές για την επίσκεψη στο Thai Park

Οι αρχές δεν το υιοθέτησαν τόσο ανυπόμονα όσο το κοινό. Ένα σημάδι στην είσοδο του πάρκου δηλώνει ότι δεν επιτρέπεται το μαγείρεμα των τροφίμων. Ωστόσο, κατά την επίσκεψή μου η επιχείρηση διεξήχθη ανοιχτά και υπήρξε μια προσπάθεια να διατηρηθεί το πάρκο καθαρό με τα σκουπίδια και συλλέκτη πλακών.

Μια άλλη σημείωση που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν υπάρχουν καθιερωμένες θέσεις, ώστε να είστε άνετοι στο γρασίδι ή να φέρετε μια κουβέρτα ή μια καρέκλα. Μερικά περίπτερα έχουν αναστρέψει κιβώτια για πελάτες. Υπάρχει επίσης μικρή προστασία από τα στοιχεία έτσι ώστε τις ημέρες με κακές καιρικές συνθήκες οι πωλητές δεν είναι πιθανό να δείξουν.

Αν επισκεφθείτε το Σαββατοκύριακο και θέλετε να κάνετε μια μέρα, συμπληρώστε την επίσκεψή σας με ένα ταξίδι στην κοντινή αγορά Flohmarkt στην αγορά Fehrbelliner Platz.

Διεύθυνση : Πάρκο Preußen, Brandenburgische Str. 10707 Βερολίνο

Οδηγίες : S-Bahn Charlottenburg / U7 Konstanzer str.

Ώρες λειτουργίας : Τα καλύτερα τα Σάββατα και τις Κυριακές το καλοκαίρι, παρόλο που η αγορά μπορεί να συνεχιστεί το φθινόπωρο και η άνοιξη - επιτρέποντας τις καιρικές συνθήκες. Δεν υπάρχει επίσημη ώρα έναρξης, αλλά οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν ότι οι περισσότεροι πάγκοι θα είναι ανοιχτοί από το μεσημέρι έως τις 18:00.