Οδηγός επισκεπτών στο Ράιχσταγκ στο Βερολίνο

Τι είναι το Ράιχσταγκ

Το Ράιχσταγκ του Βερολίνου είναι η παραδοσιακή έδρα του γερμανικού κοινοβουλίου. Χτίστηκε το 1894, ήταν ένα αμφισβητούμενο σπινθήρα στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Όταν πυρπολήθηκε στο ύψος της πολιτικής υστερίας το 1933, ο Χίτλερ χρησιμοποίησε το περιστατικό για να καταλάβει τον απόλυτο έλεγχο της κυβέρνησης.

Μετά τον πόλεμο, το κτίριο βρισκόταν σε αδιέξοδο, καθώς η έδρα του κοινοβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας μεταφέρθηκε στο Palast der Republik στο Ανατολικό Βερολίνο ενώ το κοινοβούλιο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας μετακόμισε στο Bundeshaus στη Βόννη .

Στη δεκαετία του 1960 πραγματοποιήθηκαν ορισμένες προσπάθειες εξοικονόμησης του κτιρίου, αλλά η πλήρης ανακαίνιση δεν ολοκληρώθηκε μέχρι την επανένωση στις 3 Οκτωβρίου 1990. Ο αρχιτέκτονας Norman Foster ανέλαβε το έργο και το 1999 το Ράιχσταγκ έγινε και πάλι ο τόπος συνάντησης του γερμανικού κοινοβουλίου. Ο νέος σύγχρονος γυάλινος θόλος του ήταν μια συνειδητοποίηση της θεωρίας της γλασσικότητας .

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να περιηγηθούν στο Ράιχσταγκ (με λίγο προγραμματισμό) και να δουν ενεργό κοινοβουλευτική διαδικασία. Αυτός ο ιστότοπος προσφέρει επίσης μία από τις καλύτερες πανοραμικές θέες του ορίζοντα του Βερολίνου .

Πώς να επισκεφθείτε το Ράιχσταγκ

Η επίσκεψη στο Ράιχσταγκ απαιτεί προκαταχώριση . Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η διακοπή από τον ιστότοπο, δείχνοντας ταυτότητα και επιστροφή σε συγκεκριμένη ώρα, αλλά είναι καλύτερο να εγγραφείτε στο διαδίκτυο πριν προγραμματίσετε να το επισκεφθείτε.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μόνο με πλήρη κατάλογο συμμετεχόντων (αναφέροντας όλα τα μέλη της ομάδας σας). Οι ακόλουθες πληροφορίες είναι απαραίτητες για κάθε άτομο: επώνυμο, όνομα και ημερομηνία γέννησης.

Εγγραφείτε online εδώ.

Ακόμη και με την εγγραφή, υπάρχει σχεδόν πάντα μια γραμμή για να μπείτε στο Ράιχσταγκ, αλλά μην ανησυχείτε, κινείται γρήγορα και αξίζει να περιμένετε. Να είστε έτοιμοι να δείξετε την ταυτότητά σας (κατά προτίμηση ένα διαβατήριο) και να περάσετε από έναν ανιχνευτή μετάλλων.

Για επισκέπτες με ειδικές ανάγκες, οικογένειες με μικρά παιδιά και επισκέπτες που έχουν κρατήσεις για το εστιατόριο Reichstag, οι οδηγοί θα σας συνοδεύσουν σε ειδική είσοδο ανελκυστήρα.

Reichstag Audioguide

Μόλις βγείτε από το ασανσέρ επάνω στο κτίριο σας προσφέρεται ένα ολοκληρωμένο audioguide. Παρέχει διορατικό σχόλιο για την πόλη, τα κτίριά της και την ιστορία της κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής 20 λεπτών, 230 μέτρων, που ανεβαίνει στο θόλο. Διατίθεται σε έντεκα γλώσσες: Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά, Τουρκικά, Ολλανδικά και Κινέζικα. Ειδικά audioguides θα είναι επίσης διαθέσιμα για παιδιά και για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Reichstag Εστιατόριο

Το Βερολίνο Ράιχσταγκ είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κτίριο στον κόσμο που διαθέτει ένα δημόσιο εστιατόριο. Το εστιατόριο Kaefer και το roof garden βρίσκονται στην κορυφή του Reichstag, προσφέροντας πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο σε λογικές τιμές - εκπληκτική θέα.

Πληροφορίες επισκεπτών στο Ράιχσταγκ

Ώρες Λειτουργίας στο Ράιχσταγκ

Καθημερινά, 8:00 έως τα μεσάνυχτα
Σηκώστε τον γυάλινο θόλο: 8:00 π.μ. - 10:00 μ.μ.
Ελεύθερη είσοδος

Ώρες λειτουργίας στο εστιατόριο Reichstag

Τι άλλο να δούμε γύρω από το Ράιχσταγκ του Βερολίνου