Μέλισσες: Το τελευταίο Buzz σε αυτά τα πολυτελή ξενοδοχεία

Τα πολυτελή ξενοδοχεία προσφέρουν τώρα καταλύματα που απευθύνονται σε μοναδικούς επισκέπτες: μέλισσες. Η μέλισσα έχει αντιμετωπίσει μια σοβαρή πτώση του πληθυσμού την τελευταία δεκαετία, θέτοντας δραστικά προβλήματα, καθώς οι μελισσές είναι υπεύθυνες για την επικονίαση 1 στα 3 τσιμπήματα των τροφίμων που τρώμε. Στην πραγματικότητα, τα μισά από τα προϊόντα της τοπικής σας ολικής τροφής θα εξαφανιστούν χωρίς αυτά τα πολυάσχολα μικρά πλάσματα να επικονώνουν καλλιέργειες, ένα ζωτικό μέρος για την παραγωγή.

Τι μπορεί να κάνει η ταξιδιωτική βιομηχανία γι 'αυτό; Αυτά τα μάρκα πολυτελών ξενοδοχείων έχουν ξεκινήσει τη δική τους κυψέλη για να βοηθήσουν στην ενίσχυση του πληθυσμού.

Το Fairmont Hotels & Resorts είναι ένα παράδειγμα μάρκας πολυτελών ξενοδοχείων που έχει αναλάβει τη δέσμευσή τους για βιωσιμότητα στο επόμενο επίπεδο, εισάγοντας το πρόγραμμα "Bee Sustainable". 22 ιδιότητες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν εγκαταστήσει κυψέλες πάνω ή κοντά στην ιδιοκτησία τους ή έχουν αναπτύξει υπεύθυνα προγράμματα αγοράς μελιού. Το Fairmont Washington, DC, Georgetown έχει εγκαταστήσει τέσσερα "ξενοδοχεία μέλισσας" στην οροφή τους και τα αποτελέσματα έχουν δεχθεί καλά τις μέλισσες, τους πελάτες και ακόμη και τους τοπικούς φοιτητές! Εκτός από τις κυψέλες μελισσών, στεγάζουν μια κυψέλη μελισσών. Ενώ οι μέλισσες επικονίασης δεν παράγουν μέλι, επικονιάζουν 4 φορές ταχύτερα από τις μέλισσες, γι 'αυτό είναι ένα πολύτιμο πλεονέκτημα για το περιβάλλον.

Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου προσελκύουν το κοκτέιλ υπογραφής BeeTini στο μπαρ, το οποίο είναι μόνο μία από τις πολλές χρήσεις του μελιού που παράγει το ξενοδοχείο.

Άλλες νόστιμες επιλογές περιλαμβάνουν το ντόνατ "BeeMYHoney" και το ψωμί με μέλι. Το πρόγραμμα αυτό επέτρεψε επίσης στο ξενοδοχείο να δημιουργήσει ένα σημαντικό κοινοτικό δεσμό με ένα τοπικό δημοτικό σχολείο. δύο από τις κυψέλες τους φυλάσσονται από τους Junior Bee Keepers από το Δημοτικό Σχολείο του Hyde Addison μέσω εβδομαδιαίων επισκέψεων των μαθητών.

Περάστε πέρα ​​από τον Ατλαντικό στο Παρίσι για ένα άλλο παράδειγμα πολυτελών καταλυμάτων για τις μέλισσες, ή θα έπρεπε να πω 'abeilles'; Το Mandarin Oriental του Παρισιού εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι η πόλη είναι μια ζώνη απαλλαγμένη από φυτοφάρμακα γεμάτη από μια ποικιλία από λουλούδια, δέντρα και κήπους, γεγονός που την καθιστά μια αστική περιοχή όπου οι μέλισσες είναι σε θέση να ευδοκιμήσουν μόλις δημιουργήσουν κυψέλες. Η όμορφη ξύλινη κυψέλη του ξενοδοχείου φιλοξενεί 50.000 μέλισσες που είναι χαλασμένες με θέα στον Πύργο του Άιφελ. Στον κάτω όροφο, το Bar 8 προσφέρει ένα κοκτέιλ υπογραφής "Maya", το οποίο είναι ένα χυμώδες μείγμα από σπιτικό μέλι από την οροφή, βερίκοκο, λευκή κρέμα κακάου και σαμπάνια.

Το μέλι που παράγεται στο ξενοδοχείο εξυπηρετεί έναν άλλο σκοπό εκτός από την κατανάλωση του ακινήτου: οι επισκέπτες που επιλέγουν να συμμετάσχουν στο πράσινο ταξιδιωτικό πρόγραμμα της Mandarin, όπως η επιλεκτική αντικατάσταση κλινοσκεπασμάτων ή πετσετών, παίρνουν ένα βάζο με το ειδικό μέλι ως μια χειρονομία εκτίμησης για τη δέσμευσή τους το περιβάλλον.

Η μελισσοκομία, κάποτε θεωρημένη ως ένα αόριστο χόμπι που περιορίζεται στους κατοίκους της υπαίθρου ή στους αγρότες, έχει κάνει σαφώς ένα πρόσωπο, καθώς οι κυψέλες συνεχίζουν να αναδύονται σε πέντε στέγες σε όλο τον κόσμο. Ένα διασκεδαστικό συστατικό για τους σεφ και τους μπάρμαν, μια μοναδική κλήρωση για τους επισκέπτες και ειλικρινή χειρονομία για να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλό για τον κόσμο μας: τι δεν αγαπάς γι 'αυτό το buzz;