Τι να παρακολουθήσετε στην εποχή Tornado του Τενεσί

Όταν συμβαίνουν twisters, πώς να μένετε ασφαλείς

Οι ανεμοστρόβιλοι εμφανίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερο από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Οι ανεμοστρόβιλοι είναι ένα τρομακτικό και θρυλικό μέρος της άνοιξης στις νότιες πεδιάδες, που έχει κερδίσει το ψευδώνυμο Tornado Alley επειδή αυτή η περιοχή παίρνει μακράν τον μεγαλύτερο αριθμό αυτών των καταιγίδων.

Το Τενεσί είναι μέρος αυτού που ονομάστηκε Dixie Alley , μαζί με τη Λουιζιάνα, το Μισισιπή, την Αλαμπάμα και τη Γεωργία. Η σεζόν άνοιξη ανεμοστρόβιλος χτυπά Dixie Alley σκληρά, αλλά παίρνει επίσης ανεμοστρόβιλους σε ελαφρώς διαφορετικούς χρόνους από το Tornado Alley επειδή είναι σε ένα θερμότερο τμήμα της χώρας.

Και γι 'αυτό είναι πιο πιθανή τοποθεσία για ανεμοστρόβιλους το Νοέμβριο, η οποία ονομάζεται δεύτερη εποχή ανεμοστρόβιλος.

Πώς φτιάχνουν Tornadoes

Οι ανεμοστρόβιλοι σχηματίζονται πάντα μέσα σε μια πολύ ισχυρή καταιγίδα. Αλλά πρέπει να υπάρχει αστάθεια και διάτμηση αέρα στην κατώτερη ατμόσφαιρα για να συμβεί αυτό το γεγονός τέρας τέρας. Εάν έχετε βρεθεί ποτέ σε μια τοποθεσία όπου υπάρχει ένα ανεμοστρόβιλο, δεν έχετε αμφιβολία ότι παρατηρήσατε ότι ήταν εξαιρετικά ζεστό και υγρό τότε. Αυτό ονομάζεται αστάθεια. Η διάτμηση του ανέμου σημαίνει ότι ο άνεμος αλλάζει κατεύθυνση και δυναμώνει ταυτόχρονα. Αυτές οι συνθήκες σχεδόν πάντα έρχονται μαζί καθώς προσεγγίζει ένα κρύο μέτωπο. Οι ανεμοστρόβιλοι συνήθως σχηματίζονται στα όρια μεταξύ των σκοτεινών σύννεφων που ανεβαίνουν ψηλά και των φωτεινότερων συννεφιά κάτω από αυτά. Αυτό καθιστά εύκολο τον εντοπισμό του χαρακτηριστικού σχήματος του περιστρεφόμενου.

Όταν συμβαίνουν Tornadoes στο Τενεσί

Οι ανεμοστρόβιλοι είναι απρόβλεπτες και μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου στο Τενεσί , παρόλο που σχεδόν το ήμισυ του μέσου αριθμού των ανεμοστρόβιλων του Τενεσίς το χρόνο, 29,1, συμβαίνουν γενικά τον Απρίλιο και τον Μάιο, με τον Απρίλιο να είναι 8 και να έχει κατά μέσο όρο 6,1 ανεμοστρόβιλους ετησίως USTornadoes.com.

Η πιθανότητα ενός ανεμοστρόβιλου πέφτει σημαντικά από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο, με εξαίρεση τον Νοέμβριο, όταν η πιθανότητα ενός ανεμοστρόβιλου στο Τενεσί είναι περίπου η ίδια με τον Μάρτιο, την αρχή της ανοιξιάτικης περιόδου. Και οι δύο αυτοί μήνες είναι κατά μέσο όρο 2,8 περιστροφές ετησίως.

Μεγάλη μουσική είναι η κύρια κλήρωση στο Νάσβιλ όλο το χρόνο, αλλά φτάνει σε ένα crescendo τον Ιούνιο με το Φεστιβάλ Μουσικής CMA, το Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών Bonnaroo και το Country Fest και το Bayou Country Superfest συμβαίνει τον Μάιο.

Και αν επισκέπτεστε το Νάσβιλ τον Μάιο, ίσως να θέλετε να οδηγήσετε λίγες ώρες και να πάρετε το Φεστιβάλ Μουσικής Street Street ή το Διαγωνισμό Μαγειρικής στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάρμπεκιου στο Μέμφις τον Μάιο.

Αν επισκέπτεστε κάποια από αυτές τις πόλεις για αυτά τα ειδικά ανοιξιάτικα γεγονότα, θα πρέπει να γνωρίζετε τον καιρό γιατί αυτή είναι η υψηλή εποχή του καταιγισμού, ειδικά για τις εκδηλώσεις του Μαΐου. Κρατήστε τα μάτια σας στον ουρανό και την εφαρμογή του καιρού του και ρυθμίστε τα σχέδιά σας όπως απαιτείται. Αυτές οι επικίνδυνες καταιγίδες περνούν γρήγορα και συνήθως δεν θα ενοχλούν περισσότερο από μερικές ώρες το πολύ.

Διαφορά μεταξύ ρολογιού και προειδοποίησης Tornado

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδίδει ρολόι ανεμοστρόβιλου, συνήθως για μεγάλη περιοχή, όταν υπάρχουν οι συνθήκες που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ανεμοστρόβιλου, αλλά ένας ανεμοστρόβιλος δεν απειλεί την περιοχή την εποχή εκείνη. Μια προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλο εκδίδεται όταν ένα twister έχει εντοπιστεί οπτικά ή είναι εμφανισμένο σε ραντάρ. Εάν υπάρχει προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλο, θα πρέπει να πάρετε αμέσως την κάλυψη.

Πώς να μείνετε ασφαλείς

Κάθε κράτος, συμπεριλαμβανομένου του Τενεσί, έχει προειδοποιητικές σειρήνες για ανεμοστρόβιλους που σβήνουν όταν η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει για ανεμοστρόβιλο. Αλλά για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε για μια προειδοποίηση και μπορείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή της, είναι έξυπνο να έχετε ένα ραδιόφωνο καιρού που λειτουργεί με μπαταρίες και επίσης μια εφαρμογή καιρού στο smartphone σας που έχετε ρυθμίσει να σας στείλει ειδοποιήσεις για κακό τον καιρό και τις προειδοποιήσεις.

Εάν υπάρχει προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλο, το καλύτερο μέρος για να καλύψετε βρίσκεται σε υπόγειο ή καταφύγιο καταιγίδας μακριά από τα παράθυρα. Αν δεν έχετε υπόγειο, πηγαίνετε στον κατώτερο όροφο του σπιτιού ή του κτιρίου και παραμείνετε στο κέντρο του δωματίου, μακριά από τα παράθυρα, τις πόρτες και τους εξωτερικούς τοίχους, μέχρι να περάσει η καταιγίδα. Μια εσωτερική αίθουσα χωρίς παράθυρα ή εξωτερικούς τοίχους όπως μπάνιο, ντουλάπα ή εσωτερικό διάδρομο είναι το ασφαλέστερο μέρος που πρέπει να έχετε αν δεν έχετε υπόγειο. Αν είναι δυνατόν, κατεβείτε κάτω από ένα βαρύ κομμάτι έπιπλα, όπως ένα γραφείο, και καλύψτε το κεφάλι και το λαιμό με μια κουβέρτα.

Εάν βρίσκεστε σε ξενοδοχείο, μεταβείτε στο κέντρο του κτιρίου στον χαμηλότερο όροφο. Αυτό είναι πιθανότατα η κεντρική περιοχή του λόμπι. Καλύψτε το κεφάλι και το λαιμό σας με τα χέρια σας και κατεβείτε κάτω από ένα βαρύ κομμάτι έπιπλα, αν είναι δυνατόν.

Εάν βρίσκεστε σε ένα κτίριο γραφείων, μεταβείτε στο υπόγειο ή σε ένα εσωτερικό διάδρομο που βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο του κτιρίου και καλύψτε το κεφάλι και το λαιμό με τα χέρια σας.

Εάν είστε σε εξωτερικούς χώρους, προσπαθήστε να μπείτε σε ένα κτίριο αν είναι δυνατόν. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, βρεθείτε σε μια τάφρο ή καταφύγετε στην πλευρά ενός ισχυρού κτιρίου και προστατέψτε το κεφάλι και το λαιμό με τα χέρια σας.

Εάν βρίσκεστε στο όχημά σας, προσπαθήστε να φτάσετε σε ένα ασφαλές κτίριο και να μπείτε μέσα. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, βρεθείτε σε ένα χαντάκι μακριά από το όχημά σας με τα χέρια να καλύπτουν το κεφάλι και το λαιμό σας. (Ένα ανεμοστρόβιλο μπορεί να πάρει εύκολα το όχημα και να το ρίξει.)