Ένας οδηγός για το ποτό Ρομ στο Πουέρτο Ρίκο

Η Γαλλία έχει το κρασί της. Η Γερμανία έχει τη μπύρα της. Και το Πουέρτο Ρίκο έχει το ρούμι του. Όχι ελαφρώς αποκαλούν αυτό το μικρό νησί πρωτεύουσα του ρούμι του κόσμου. Το 70% του ρούμι που πωλείται στις ΗΠΑ προέρχεται από το Πουέρτο Ρίκο. είναι η κύρια εξαγωγή του νησιού.

Είναι επίσης μέρος της ιστορίας του νησιού. Ο Juan Ponce de Leon έφερε για πρώτη φορά τα κρεολικά υποκείμενα ζαχαροκάλαμου από La Española (Δομινικανή Δημοκρατία) το 1506. Ο πρώτος μύλος ζάχαρης ιδρύθηκε στο Añasco το 1517.

Η παραγωγή ρουμ άρχισε στη δεκαετία του 1650, ένα υποπροϊόν της βιομηχανίας ζαχαροκάλαμου στην οποία έφτασε νωρίς το Πουέρτο Ρίκο.

Ο χυμός ζαχαροκάλαμου ή το guarapo εξάγεται και βράζει σε υψηλές θερμοκρασίες. Η διαδικασία αποδίδει κρυσταλλωμένη ζάχαρη και ένα σιρόπι που ονομάζεται μελάσα. Οι εργάτες του ζαχαροκάλαμου ανακάλυψαν ότι η ανάμιξη μελάσσας με νερό και η ζύμωση του παρήγαγαν ένα αποσταγμένο αλκοόλ. (Παρεμπιπτόντως, η λέξη "ρούμι" προέρχεται από τα Μπαρμπάντος.)

Σήμερα, υπάρχουν μυριάδες μάρκες και είδη ρούμι. Ακολουθεί μια σύντομη εισαγωγή.

Φως Ρούμι (ή Ασημί / Λευκό Ρούμι)

Ένα προτιμώμενο ρούμι για κοκτέιλ και ανάμικτα ποτά, ελαφριά και λευκά ρούμια έχουν μια πιο λεπτή γεύση. Το πιο πανταχού παρόν παράδειγμα του ελαφρού ρούμι μπορεί να βρεθεί στο εξαιρετικά δημοφιλές mojito , ένα κουβανέζικο ποτό που έχει γίνει ένα τοπικό φαβορί στο Πουέρτο Ρίκο.

Χρυσό ή Κεχριμπάρι Ρούμι

Αυτή η γνωστή χρυσή καφετιά απόχρωση, πλούσια γεύση και πλήρες σώμα καθιστούν αυτή τη φυσική επιλογή για το τυποποιημένο ρούμι και τον οπτάνθρακα .

Οι ηλικιωμένοι σε ξύλινα βαρέλια έχουν μια ισχυρότερη γεύση από τα ελαφρά ρούμια.

Ξηροί Ρούμι

Συνήθως, μια χρυσή ποικιλία, αυτή η ποιότητα ρούμι παίρνει το όνομά της και τη γεύση της από τα πρόσθετα μπαχαρικά και, κατά καιρούς, καραμέλα.

Dark Rum

Μεγαλύτερη ηλικία σε βαρέλια βαριά καμένα, το σκοτεινό ρούμι έχει πολύ ισχυρότερη γεύση, υπαινιγμούς μπαχαρικών και ισχυρή μελάσσα ή καραμέλα.

Από την πληθώρα των ποτών με βάση το ρούμι που βρέθηκαν γύρω από το νησί για την πολιτιστική και ιστορική σημασία του ποτού στην επιχείρηση αποστακτηρίων (πάνω από το 70% του ρούμι που πωλείται στις ΗΠΑ προέρχεται από το νησί), το ρούμι είναι ένα τεράστιο μέρος του Puerto Rican εμπειρία.

Οι ντόπιοι είναι υπερήφανοι για το τρέξιμό τους, ακόμα και αν μερικές φορές αρρωσταίνουν από την πανταχού παρούσα Piña Colada. Το Πουέρτο Ρίκο είναι η μόνη χώρα που παράγει ρούμι για να τηρήσει έναν ελάχιστο νόμο για τη γήρανση του ποτού. Ακολουθεί μια σύνοψη του τι θα βρείτε στο νησί: