Μάθετε να διακρίνετε μεταξύ ρολογιού Tornado και προειδοποίησης Tornado

Τα κράτη στο Tornado Alley και το Dixie Alley

Η διαφορά μεταξύ ενός ρολογιού και ενός προειδοποιητικού ανεμοστρόβιλου σηματοδοτεί τη διαφορά ανάμεσα στη λήψη μέτρων ή τη λήψη προφυλάξεων. Ένα ρολόι σημαίνει ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την εμφάνιση ενός ανεμοστρόβιλου. Μια προειδοποίηση σημαίνει ότι μια ανεμοστρόβιλος έχει δει ή ληφθεί από ραντάρ. Μια προειδοποίηση απαιτεί να λάβετε καταφύγιο και να στηρίξετε ένα πιθανό ανεμοστρόβιλο.

Κοινές Ζώνες για τον Τορνάδο

Υπάρχουν δύο γενικές ζώνες στις ΗΠΑ που είναι κοινές τοποθεσίες tornado Tornado Alley και Dixie Alley.

Το Tornado Alley είναι όπου οι ανεμοστρόβιλοι είναι οι πιο συχνές. Αυτοί οι ανεμοστρόβιλοι τείνουν να είναι ο πιο καταστροφικός. Είναι πολύ δυνατά, καλύπτοντας πολλά εδάφη και με υψηλές ταχύτητες. Αυτή η ζώνη περιλαμβάνει τις πολιτείες του Τέξας, της Οκλαχόμα, του Κάνσας, της Νότιας Ντακότα, της Αϊόβα, του Ιλινόις, του Μισσούρι, της Νεμπράσκα, του Κολοράντο, της Βόρειας Ντακότα και της Μινεσότα.

Το Dixie Alley είναι πιο επιρρεπές σε ανεμοστρόβιλους ανεμοστρόβιλους ή εκρήξεις πολλαπλών ανεμοστρόβιλων που αποτελούν μέρος του ίδιου καιρού. Η περιοχή που είναι γνωστή ως Dixie Alley περιλαμβάνει κυρίως νοτιοανατολικά κράτη, όπως το Αρκάνσας, Λουιζιάνα, Μισισιπή, Τενεσί, Αλαμπάμα, Γεωργία, Νότια Καρολίνα, Βόρεια Καρολίνα και Κεντάκι.

Πώς να αντιδράτε σε ένα ρολόι έναντι μιας προειδοποίησης

Τα ρολόγια και οι προειδοποιήσεις Tornado εκδίδονται στο κοινό βάσει διαφορετικών κριτηρίων. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν εκδίδεται ένα ρολόι ή μια προειδοποίηση.

Tornado Watch

Ένα ρολόι ανεμοστρόβιλος εκδίδεται για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για τη δυνατότητα ενός ανεμοστρόβιλου που αναπτύσσεται στην περιοχή σας.

Σε αυτό το σημείο δεν έχει παρατηρηθεί ανεμοστρόβιλος, αλλά οι συνθήκες είναι πολύ ευνοϊκές για τυχόν ανεμοστρόβιλους σε οποιαδήποτε στιγμή.

Σημάδια ότι ένας ανεμοστρόβιλος μπορεί να κατευθύνει το δρόμο σας μπορεί να περιλαμβάνει σκούρο πράσινο ή πορτοκαλί γκρίζο ουρανό, μεγάλα χαλάζι, μεγάλα, σκοτεινά, χαμηλού κλίματος, περιστρεφόμενα ή χωνιά σύννεφα ή ένα δυνατό βρυχηθμό παρόμοιο με ένα φορτηγό.

Τι πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια ενός ρολογιού
Κρατήστε επιφυλακή και προσέξτε για την αλλαγή των καιρικών συνθηκών
Ακούστε τοπικές αναφορές ειδήσεων και ενημερώσεις καιρού
Ελέγξτε το σχέδιο ετοιμότητας για την οικογένεια ή την επιχείρηση
Ελέγξτε το κιτ καταστροφής
Να είστε έτοιμοι να αναζητήσετε καταφύγιο σε μια ειδοποίηση στιγμών

Προειδοποίηση Tornado

Μια προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλο εκδίδεται όταν ένας ανεμοστρόβιλος έχει όντως παρατηρηθεί ή έχει ληφθεί σε ραντάρ στην περιοχή σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρετε αμέσως το καταφύγιο σε μια ασφαλή, ανθεκτική δομή.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία συνιστά να μεταβείτε σε ένα προκαθορισμένο καταφύγιο όπως ένα ασφαλές δωμάτιο, υπόγειο, κελάρι ή το χαμηλότερο επίπεδο του κτιρίου. Αν δεν έχετε ένα υπόγειο, καταφύγετε στο κέντρο ενός εσωτερικού χώρου στο χαμηλότερο επίπεδο, όπως ένα μπάνιο, ντουλάπα ή εσωτερικό διάδρομο που είναι μακριά από γωνίες, παράθυρα, πόρτες και εξωτερικούς τοίχους.

Τι πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια μιας προειδοποίησης
Πάρτε το καταφύγιο αμέσως? μην μένετε σε κινητό σπίτι
Ακούστε τοπικό ραδιόφωνο για ενημερώσεις
Κλείστε τα παράθυρα στο σπίτι ή την επιχείρησή σας
Εάν βρίσκεστε σε ένα αυτοκίνητο ή άλλο κινητό όχημα, βγείτε αμέσως και πηγαίνετε στο κοντινό κτίριο ή την καταιγίδα
Μην προσπαθήσετε να ξεπεράσετε έναν ανεμοστρόβιλο σε ένα αυτοκίνητο. μην παρκάρετε το αυτοκίνητο κάτω από ένα υπεραστικό αυτοκινητόδρομο ή μια γέφυρα (περισσότερα αεροσκάφη και ισχυρότεροι άνεμοι)
Αν βρίσκεστε έξω από το σπίτι χωρίς να έχετε καταφύγιο, ξαπλώστε σε ένα χαντάκι, χαράδρα ή κατάθλιψη και καλύψτε το κεφάλι σας με τα χέρια σας