Πόσο είναι ο ελάχιστος μισθός στο Τενεσί;

Μάθετε πώς οι νόμοι του Tennessee συγκρίνονται με τις υπόλοιπες ΗΠΑ

Ερώτηση: Πόσο είναι ο ελάχιστος μισθός στο Τενεσί;

Απάντηση: Το Τενεσί είναι ένα από τα πέντε κράτη στις ΗΠΑ που δεν έχει τους δικούς του νόμους ελάχιστου μισθού. Ως αποτέλεσμα, ο ομοσπονδιακός ελάχιστος μισθός ισχύει για τους εργαζόμενους στο Τενεσί. Στις 24 Ιουλίου 2009, ο ομοσπονδιακός ελάχιστος μισθός (και κατά συνέπεια ο ελάχιστος μισθός του Τενεσί) καθορίστηκε σε 7,25 δολάρια ανά ώρα για τους μη μισθωτούς υπαλλήλους (και μερικές θέσεις φοιτητών). Ο ελάχιστος μισθός για υπαλλήλους με απόρριψη, όπως οι διακομιστές, είναι 2,13 δολάρια ανά ώρα, υπό τον όρο ότι οι συμβουλές θα φέρουν το συνολικό μισθό σε 7,25 δολάρια ή περισσότερο ανά ώρα.

Ο κατώτατος μισθός για εργαζόμενους, όπως οι σερβιτόροι, είναι 2,13 δολάρια ανά ώρα, υπό τον όρο ότι οι συμβουλές θα φέρουν το συνολικό μισθό σε 7,25 δολάρια ή περισσότερο ανά ώρα.

Το 2014, περίπου το 7,5% του εργατικού δυναμικού του Τενεσί, 117 000 άτομα, είχε ελάχιστες μισθωτές θέσεις εργασίας, καθιστώντας το κράτος με το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων του να καταβάλλει ελάχιστο μισθό. Τα άλλα κράτη που δεν έχουν νόμους για τους κατώτατους μισθούς είναι η Αλαμπάμα, η Λουιζιάνα, το Μισισιπή και η Νότια Καρολίνα.

Οι νόμοι για τους ελάχιστους μισθούς σε επίπεδο κράτους έχουν περάσει με την υποστήριξη των δύο χωρών και οι διαδηλωτές στο Τενεσί έχουν ζητήσει από τον νομοθέτη να περάσει εκεί έναν. Αλλά οι λογαριασμοί για την αύξηση του κατώτατου μισθού του κράτους απολάμβαναν λίγη υποστήριξη. Κάποιος δεν κατάφερε να αποσυρθεί από την επιτροπή το 2014 και ο κυβερνήτης Bill Haslam είπε ότι θα εκπλαγεί αν οι επόμενοι λογαριασμοί πέτυχαν.

Στο άλλο άκρο του φάσματος είναι η Μασαχουσέτη, η οποία αύξησε τον ελάχιστο ωριαίο μισθό σε 11 δολ., Από 1ης Ιανουαρίου 2017. Σε τοπικό επίπεδο, μερικές πόλεις ψήφισαν να θεσπίσουν ελάχιστους μισθούς ύψους 15 $ ανά ώρα.

Τελευταία ενημέρωση Σεπτεμβρίου 2017