Γιορτάζοντας την Ημέρα της Μητέρας στην Ελλάδα

Η Ημέρα της Μητέρας στην Ελλάδα μοιάζει πολύ με την Ημέρα της Μητέρας παντού - μια δικαιολογία για να αγοράσετε λουλούδια, καραμέλες και άλλα δώρα για να τιμήσετε αγαπητή μαμά. Δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ από μια αμερικανίδα γυναίκα, Άννα Τζάρβις, που θέλησε να τιμήσει τη μνήμη της δικής της αποθανόντας μητέρας, ενός παλαιότερου σταυροφόρου για μια μέρα φιλίας της μητέρας, δημιουργώντας διακοπές για να υπενθυμίσει σε όλους να εκτιμήσουν τις μητέρες τους. Στην αρχή, ήταν μια ιδιωτική γιορτή, αλλά ο Jarvis αγωνίστηκε για να γίνει εθνική εορτή.

Η αιτία της άρχισε σύντομα και το 1914 κηρύχθηκε μια επίσημη ημέρα για να τιμά τις μητέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έκτοτε, το έθιμο της τιμής των μητέρων κατά την Ημέρα της Μητέρας έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Αλλά στην Ελλάδα, οι μητέρες ανέκαθεν κατέλαβαν θέσεις τιμής και μια από τις πιο διάσημες μητέρες, η Δήμητρα , είχε μέρες φεστιβάλ και εορτασμούς τον Μάιο, σημειώνοντας την επιτυχή ολοκλήρωση μιας πολύ περίπλοκης ιστορίας μητέρας-κόρης, της Απαγωγής της Περσεφόνης . Μερικοί παίρνουν την προέλευση των διακοπών ακόμα πιο μακριά, στη Ρέα , τη Μητέρα του Δία , και στη μητέρα-θεά που τιμά την κουλτούρα των αρχαίων Μινωιτών στο νησί της Κρήτης. Και η ιδέα μιας «σέξις μαμάς» μπορεί να προέρχεται από την ίδια την Αφροδίτη, τη μητέρα του Έλληνα θεού της αγάπης, τον Έρωτα, γνωστότερο με το όνομα Cupid όπως ονομάστηκε από τους Ρωμαίους.

Στην ελληνορθόδοξη πίστη, στις 2 Φεβρουαρίου, η παρουσίαση του Ιησού στο Ναό, μερικές φορές θεωρείται ως μια έκδοση της «Ημέρας της Μητέρας» χωρίς τα κοσμικά και εμπορικά συστατικά της.

Πώς να Ελληνική Εορτασμός της Ημέρας της Μητέρας σας

Μια ιστορία της μητέρας και των γιων του ταξιδιού στην Ελλάδα, αξίζει να διαβάσετε. Είναι μια γοητευτική ιστορία μιας μητέρας και ενός γιου και τα κοινά τους ταξίδια στην Ελλάδα, τόσο στις μικρές του μέρες όσο και αργότερα ως μεσήλικας.

Αν ταξιδεύετε στην Ελλάδα, τα μεγάλα διεθνή ξενοδοχεία που σερβίρουν αγγλόφωνους επισκέπτες προσφέρουν συνήθως δείπνα ημέρας και άλλες γιορτές της μητέρας. Ορισμένα ανεξάρτητα εστιατόρια μπορούν να κάνουν το ίδιο, αλλά δεν είναι πιθανό σε μικρότερες θέσεις. Είναι ακόμα μια δευτερεύουσα γιορτή και μια πιο πιθανό να γιορτάζεται από Έλληνες με συγγενείς στο εξωτερικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Αυστραλία. Φυσικά, με την ελληνική διασπορά να βάζουν περισσότερους Έλληνες εκτός της Ελλάδας από ό, τι μέσα στα σύνορά της, υπάρχουν μερικές από αυτές.

Και αν ταξιδεύετε στην Ελλάδα χωρίς τη μητέρα σας; Εδώ είναι πώς να καλέσετε στο σπίτι! Η ύπαρξη στην Ελλάδα δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην καλέσετε τη μητέρα σας την Ημέρα της Μητέρας.

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Βρείτε και συγκρίνετε πτήσεις προς και από την Ελλάδα: Αεροπλάνα Αθηνών και άλλων Ελλάδων - Ο κωδικός του ελληνικού αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Θα μπορούσες: