Τι προκαλεί ομίχλη του Σαν Φρανσίσκο και πού να το δείτε

Βάζει την πόλη σε ποιητική απαλότητα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Σαν Φρανσίσκο, εκείνο το μέρος όπου σχεδόν όλοι (και ιδιαίτερα ο Tony Bennett) φεύγουν περίφημα από την καρδιά τους, είναι επίσης διάσημο για την ομίχλη του. Ίσως η ομίχλη είναι μέρος του λόγου. Όπως ο Carl Sandberg έγραψε στο γνωστό του ποίημα "Ομίχλη", "Η ομίχλη έρχεται στα μικρά πόδια της γάτας, κάθεται πάνω από το λιμάνι και την πόλη σε σιωπηλά κούρνια και στη συνέχεια κινείται". Ο Sandburg έγραψε αυτές τις υποβλητικές και αξέχαστες λέξεις όχι για το Σαν Φρανσίσκο, αλλά για το Σικάγο.

Αλλά περιγράφει πώς αισθάνεται η πάντα παρούσα ομίχλη στο Σαν Φρανσίσκο σε "Τ." Αν επισκεφθείτε το καλοκαίρι, είστε σίγουροι ότι θα δείτε αυτή την απαλότητα που σέρνεται πάνω από το λιμάνι και γύρω από τη γέφυρα Golden Gate. Μπορεί να το δείτε σε άλλες εποχές του χρόνου, αλλά το καλοκαίρι είναι το πιο πιθανό.

Τι προκαλεί ομίχλη

Η ομίχλη καλύπτει περίφημα το Σαν Φρανσίσκο το καλοκαίρι, όταν είναι ζεστό στην ενδοχώρα της Καλιφόρνιας, ανατολικά του Ειρηνικού. Αυτή η θερμότητα δημιουργεί χαμηλή πίεση στην κεντρική κοιλάδα της Βόρειας Καλιφόρνιας Καθώς ο θερμός εσωτερικός αέρας ανεβαίνει, ο βαρύτερος δροσερός ωκεάνιος αέρας από τον Ειρηνικό εισέρχεται για να τον αντικαταστήσει. Αυτή η ροή αέρα από τη ζώνη υψηλής έως χαμηλής πίεσης τραβά την ομίχλη μέσω της διόδου της Golden Gate και στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

Πότε και πού να βρείτε ομίχλη

Είναι κοινό να βλέπεις ομίχλη το καλοκαίρι, αλλά δεν μπορείς να το μετράς κάθε μέρα. Έτσι, αν ψάχνετε για μια ρομαντική περιπέτεια ομίχλης, να είστε αυθόρμητοι. Η πρωινή και η βραδινή ομίχλη κυλάει στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο αρκετά αξιόπιστα από τον Ιούνιο και διαρκεί μέχρι τον Αύγουστο.

Σπρώχνει το δρόμο του μέσα από τους πύργους της Γέφυρας Golden Gate, μετατοπίζεται και στροβιλίζεται πάνω από τα Marin Headlands και αγκαλιάζει τις ακτές της ακτογραμμής. Τις περισσότερες φορές, σταματάει μαγικά πριν περιβάλει την πόλη εντελώς. Είναι μια γραφική παράσταση της δόξας της φύσης που αλλάζει κάθε μέρα ανάλογα με τις αλληλεπιδράσεις της θάλασσας, του ήλιου και του ανέμου σε όλη την περιοχή του κόλπου.

Καλύτερα μέρη για προβολή ομίχλης

Όταν έρθει η παλίρροια της ομίχλης, ένας πρωταρχικός τρόπος να το δει κανείς, να βυθιστεί σ 'αυτό, είναι να περπατήσει στη Γέφυρα της Golden Gate . Αλλά αυτό είναι για την εγκάρδια και περιπετειώδη. Εάν δεν είστε εσείς, μπορείτε να πάρετε μια υπέροχη θέα της ομίχλης κατά μήκος του Crissy Field, του Golden Gate Promenade, της Marina Green και του Fisherman's Wharf, όπου η υγρασία και ο άνεμος μπορεί να είναι λίγο λιγότερο παγωμένα, αλλά θα χρειαστείτε ακόμα να συνδυάσει και να φέρει μαζί μερικά ζεστό ζεστό σοκολάτα.

Για μια κορυφαία εμπειρία, πάρτε τον εαυτό σας ψηλά πάνω από την ομίχλη πάνω από έναν από τους λόφους του Σαν Φρανσίσκο και κοιτάξτε κάτω από το σινιάλο της ομίχλης καθώς κατακλύζει την είσοδο του κόλπου. Κατ 'αρχάς ως μουντζούρες, στη συνέχεια σαν μια κουβέρτα από fleece, η ομίχλη καλύπτει μερικές φορές ακόμη και τις άκρες των πύργων της Γέφυρας Golden Gate και απλώνεται προς τα έξω στον κόλπο. Κοιτάξτε γύρω από τον ορίζοντα της πόλης, με τις αδιαμφισβήτητες σκιαγραφίες του Πύργου Coit και της Πυραμίδας Transamerica που φτάνουν προς τα πάνω. Μπορεί να νομίζετε ότι η λέξη γι 'αυτό είναι "μαγευτική", αλλά αυτό θα ήταν μια συγκρατημένη αντίληψη.