Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού στην Ασία

Τι να περιμένετε στην Ασία κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού

Όχι, δεν θα πεινάτε όταν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού στην Ασία!

Οι μη μουσουλμάνοι δεν αναμένεται να απέχουν από το φαγητό κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, αν και σίγουρα θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για τους ανθρώπους γύρω σας που μπορεί να είναι νηστείας.

Ανεξαρτήτως, το Ραμαζάνι θα μπορούσε να επηρεάσει το ταξίδι σας με διάφορους τρόπους. Οι επιχειρήσεις ενδέχεται να κλείσουν ή να γίνουν πιο απασχολημένες από το συνηθισμένο. Τα τζαμιά μπορεί να είναι εκτός ορίων για τους τουρίστες για λίγο.

Το πιο σημαντικό, πρέπει να ξέρετε πώς να συμπεριφέρεστε όταν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες εθιμοτυπίας.

Λίγο Σχετικά με το Ραμαζάνι

Ο Ραμαζάν, ο ισλαμικός ιερός μήνας, είναι όταν όλοι οι ικανότεροι μουσουλμάνοι αναμένεται να απέχουν από το σεξ, το φαγητό, το ποτό και το κάπνισμα από την αυγή έως την δύση του ηλίου. Μετά το ηλιοβασίλεμα, οι άνθρωποι συναντώνται συχνά σε μεγάλες ομάδες για να σπάσουν γρήγορα και να απολαύσουν την ευκαιρία.

Αν και η ενέργεια - και μερικές φορές η υπομονή - κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να είναι χαμηλή, το Ραμαζάνι είναι στην πραγματικότητα μια γιορτή με παζάρια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, παιχνίδια και ειδικά γλυκά. Τα εμπορικά κέντρα και τα εστιατόρια προσφέρουν πωλήσεις και εκπτώσεις. Οι τουρίστες είναι συχνά ευπρόσδεκτοι σε συγκεντρώσεις και γιορτές τα βράδια. Αντί να αποφύγετε ταξίδια κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, επωφεληθείτε από το χρονοδιάγραμμα και απολαύστε μερικές από τις γιορτές!

Πόσο καιρό είναι το Ραμαζάνι;

Το Ραμαζάνι διαρκεί από 29 έως 30 ημέρες, ανάλογα με την εμφάνιση της νέας σελήνης. Οι ημερομηνίες έναρξης για την εκδήλωση βασίζονται επίσης στη σελήνη και αλλάζουν ετησίως.

Ο τερματισμός του Ραμαζανιού είναι μια γιορτή γνωστή ως Eid al-Fitr "φεστιβάλ σπάσιμο του νησιού."

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού στην Ασία

Ανάλογα με το πού ταξιδεύετε, μπορεί να μην παρατηρήσετε καν ότι το Ραμαζάνι βρίσκεται σε εξέλιξη! Ακόμη και οι χώρες με πλειοψηφία των Μουσουλμάνων όπως η Μαλαισία και η Ινδονησία έχουν ένα τέτοιο μίγμα θρησκειών και εθνοτικών ομάδων που πάντα θα βρείτε εστιατόρια ανοιχτά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η περιοχή στην οποία ταξιδεύετε συχνά κάνει τη διαφορά (π.χ., ο νότος της Ταϊλάνδης έχει μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό από τον βορρά κ.λπ.).

Η Ινδονησία (η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο) έχει τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό. Από την άλλη πλευρά, ο κορυφαίος προορισμός του Μπαλί - Ινδονησίας - είναι κυρίως ινδουιστής. Το Μπρουνέι , το μικρό ανεξάρτητο έθνος που χωρίζει τον Σαραουάκ από τη Σαμπάχ στο Βορνέο , είναι το πιο παρατηρητικό του Ραμαζανιού στη Νοτιοανατολική Ασία. Ορισμένα κυρίως μουσουλμανικά νησιά στα νότια των Φιλιππίνων είναι επίσης ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πολλοί μουσουλμάνοι ταξιδεύουν σπίτι για να είναι με τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Ορισμένα καταστήματα και εστιατόρια μπορεί να κλείσουν μέχρι την δύση του ηλίου ή για διαδοχικές ημέρες . Οι μεταφορές σε μεγάλες αποστάσεις ενδέχεται να εκτελούνται με ασταθές ή τροποποιημένο χρονοδιάγραμμα λόγω της έλλειψης οδηγών και μεγαλύτερης ζήτησης. Τα καταλύματα σπάνια επηρεάζονται κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, οπότε δεν χρειάζεται να σχεδιάζετε μακρύτερα από το συνηθισμένο.

Καθώς ο ήλιος πλησιάζει τον ορίζοντα, μεγάλες ομάδες Μουσουλμάνων συναντώνται για να σπάσουν την ημέρα της ημέρας με ένα εορταστικό γεύμα γνωστό ως iftar . Ειδικά επιδόρπια, παραστάσεις και δημόσιες συναντήσεις είναι συχνά ανοικτές στο κοινό. Μην ντρέπεστε να περιπλανηθείτε για να πείτε γεια και να αλληλεπιδράσετε με τους ντόπιους . Οι εκπτωτικές τιμές για δώρα, γλυκά και αναμνηστικά μπορούν να βρεθούν στα παζάρια του Ραμαζανιού. Ακόμα και μεγάλα εμπορικά κέντρα οργανώνουν ειδικές εκδηλώσεις, ψυχαγωγία και πωλήσεις για το Ραμαζάνι. Ψάξτε τις μικρές σκηνές και ρωτήστε για ένα χρονοδιάγραμμα.

Οι ντόπιοι που παρατηρούν το Ραμαζάνι που δεν έχουν φάει όλη την ημέρα μπορεί λογικά να έχουν λιγότερη ενέργεια για το χειρισμό καταγγελιών ή αιτημάτων. Η αποχή από το κάπνισμα όλη την ημέρα μερικές φορές βάζει μια πίεση στα νεύρα. Να είστε λίγο πιο υπομονετικοί με τους ανθρώπους, ειδικά εάν εκφράζετε παράπονα για κάτι.

Θα πάω πεινασμένος κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού;

Οι μη μουσουλμάνοι δεν αναμένεται να επιταχύνουν, ωστόσο, πολλά καταστήματα, καροτσάκια για τρόφιμα στο δρόμο και εστιατόρια μπορεί να είναι κλειστά καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σε μέρη όπως η Σιγκαπούρη, η Κουάλα Λουμπούρ και το Penang όπου υπάρχουν μεγάλοι Κινέζοι πληθυσμοί, τα τρόφιμα δεν είναι ποτέ δύσκολο να βρεθούν.

Τα κινεζικά και μη μουσουλμανικά εστιατόρια παραμένουν ανοιχτά για φαγητό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μόνο σε πολύ μικρά χωριά με λίγα εστιατόρια θα προσπαθήσετε να βρείτε φαγητό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι εναλλακτικοί τρόποι επιβίωσης περιλαμβάνουν την προετοιμασία φαγητού και σνακ που μπορούν να τρώγονται κρύα κατά τη διάρκεια της ημέρας (π.χ. ψητά αυγά, σάντουιτς, φρούτα).

Οι γρήγορες διορθώσεις, όπως τα στιγμιαία νούγιες, μπορούν να σώσουν την ημέρα.

Να είστε διακριτικοί όταν απολαμβάνετε το γεύμα σας. Μην τρώτε μπροστά από τους ανθρώπους που νηστεύουν!

Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια μπορούν να οργανώσουν ειδικούς μπουφέδες και γεύματα από το Ραμαζάνι . Προγραμματίστε λίγο για το δείπνο - οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να βγουν νυχτικά για φαγητό και κοινωνικοποίηση κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Πώς να τρέχετε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού

Το Ραμαζάνι δεν είναι απλώς νηστεία. Οι μουσουλμάνοι αναμένεται να καθαρίσουν τις σκέψεις τους και να επικεντρωθούν περισσότερο στη θρησκεία τους. Μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας τον παραλήπτη τυχαίων πράξεων καλοσύνης και φιλανθρωπίας.

Κάντε μια πρόσθετη προσπάθεια να είστε προσεκτικοί από τους άλλους ενώ ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού:

Πότε είναι ο Ραμαζάν;

Οι ημερομηνίες για το Ραμαζάνι βασίζονται στον ένατο μήνα του ισλαμικού σεληνιακού ημερολογίου. Η έναρξη του Ραμαζανιού εξαρτάται από την παραδοσιακή θέαση της ημισελήνου με το μάτι.

Η πρόβλεψη των ημερομηνιών για το Ραμαζάνι με πλήρη ακρίβεια είναι αδύνατη εκ των προτέρων. μερικές φορές οι ημερομηνίες ποικίλλουν ακόμη και μια μέρα ή δύο μεταξύ των χωρών!