Αναρρίχηση στο όρος Kinabalu

Αναρρίχηση κορυφαία κορυφή της Μαλαισίας - Mount Kinabalu - στο Sabah, Borneo

Ο οδοντωτός ορεινός όγκος του όρους Κινάμπαλου που δεσπόζει πάνω από το Κότα Κινάμπαλου είναι ένας εντυπωσιακός τόπος. Στα 13.435 πόδια ψηλά, το όρος Kinabalu είναι το ψηλότερο βουνό στη Μαλαισία και η τρίτη ψηλότερη κορυφή στη Νοτιοανατολική Ασία. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι ετησίως έρχονται στο Sabah προτίθενται να αναρριχηθούν στο όρος Kinabalu - για καλό λόγο.

Η βιοποικιλότητα του πάρκου 300 τετραγωνικών μιλίων είναι εκπληκτική. πάνω από 326 είδη πτηνών, 4500 είδη φυτών και 100 διαφορετικά θηλαστικά καλούν την περιοχή στο σπίτι.

Η UNESCO έλαβε γνώση και κατέστησε την πρώτη περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς του Kinabalu Park Μαλαισίας το 2000.

Το όρος Kinabalu θεωρείται ιερό από τους ντόπιους για αιώνες. Πιστεύεται ότι τα πνεύματα νεκρών προγόνων κατοικούν στην κορυφή. Οι ορειβάτες κάποτε θυσίασαν κοτόπουλα για να κατευνάσουν τα πνεύματα κατά τη διάρκεια των αναρτήσεων.

Η αναρρίχηση στο όρος Kinabalu δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό ή εμπειρογνωμοσύνη αναρρίχησης - μια μοναδική σπανιότητα για μια τόσο μεγάλη σύνοδο κορυφής. Η καλή φυσική κατάσταση και η απόλυτη αποφασιστικότητα είναι τα μόνα απαραίτητα εργαλεία για να φτάσετε στην κορυφή!

Τι να περιμένετε ενώ ανεβαίνετε στο όρος Kinabalu

Πολλοί τουρίστες επιλέγουν να κλείσουν το ταξίδι τους στο Kinabalu μέσω τουριστικού γραφείου, είτε στο Kota Kinabalu είτε πριν φτάσουν στο Sabah. Είναι δυνατό να κάνετε ρυθμίσεις για να ανεβείτε στον εαυτό σας στο όρος Κινάμπαλου, ωστόσο η Sabah Parks συνιστά θερμά ότι οι ορειβάτες πρέπει τουλάχιστον να προσλάβουν οδηγό στα κεντρικά γραφεία του πάρκου.

Η αναρρίχηση στο όρος Kinabalu συνήθως διαρκεί δύο ολόκληρες μέρες , με μια διανυκτέρευση διατεταγμένη στο Laban Rata εκ των προτέρων.

Τα καταλύματα είναι εξαιρετικά περιορισμένα τους καλοκαιρινούς μήνες. να πάρει μια ημερομηνία θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητά σας.

Πρώτη μέρα

Ένα λεωφορείο είναι διαθέσιμο για μεταφορά από την είσοδο του πάρκου στην έδρα του πάρκου, εξοικονομώντας επιπλέον τρία μίλια περπατώντας κατά μήκος του δρόμου.

Το γρήγορο ταξίδι κοστίζει $ 2.

Η έδρα του πάρκου είναι ένα ενδιαφέρον μέρος για να εξερευνήσετε - πάρτε το χρόνο σας. Αφού πληρώσετε τα απαραίτητα τέλη και λάβετε την άδειά σας, η περιπέτεια σας ξεκινάει κοντά.

Η πρώτη ημέρα αποτελείται από τέσσερις έως πέντε ώρες απότομης πεζοπορίας για να φτάσετε στο Laban Rata, όπου θα βρείτε κοινόχρηστα ντους, τραπεζαρία και διαμονή. Μια πρώιμη εκκίνηση στις 2 π.μ. την επόμενη μέρα είναι απαραίτητη για να φτάσετε στην κορυφή πριν από την ανατολή του ηλίου.

Ημέρα δεύτερη

Η δεύτερη μέρα είναι η αναρρίχηση ανελέητων κλιμακοστασίων και ένα βραχώδες μονοπάτι στο σκοτάδι. πολλοί βρίσκουν την αναπνοή τους στο λεπτότερο αέρα. Το μονοπάτι ξεθωριάζει και οι ορειβάτες σκαρφαλώνουν στην κορυφή χρησιμοποιώντας ένα άσπρο σχοινί το οποίο σηματοδοτεί την ασφαλέστερη διαδρομή μέχρι το βουνό.

Το Sabah Parks συνιστά οι ορειβάτες να μην ξοδεύουν πολύ χρόνο στη σύνοδο κορυφής λόγω του κρύου και ισχυρού ανέμου. Χρειάζονται περίπου δύο ώρες για να κατέβει πίσω στον Laban Rata. ο χρόνος checkout είναι συνήθως 10 π.μ. Ορειβάτες τρώνε πρωινό και ξεκούραση πριν τελειώσει η κάθοδος - θεωρείται από κάποιους ότι είναι πιο δύσκολη από την ανάβαση - σε περίπου πέντε ώρες.

Συμβουλές για αναρρίχηση στο όρος Kinabalu

Τέλη και άδειες

Kinabalu Park Headquarters

Οι διανυκτερεύοντες επισκέπτες και οι ορειβάτες πρέπει να εγγραφούν στην έδρα του πάρκου που βρίσκεται σε υψόμετρο 5.000 ποδών στο νότιο όριο του πάρκου. Η έδρα είναι το κέντρο δραστηριότητας του εθνικού πάρκου. Εστιατόρια, εκθέματα και καταλύματα είναι διαθέσιμα, καθώς και φιλικοί κατασκηνωτές που θέλουν να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Καιρός για αναρρίχηση Mount Kinabalu

Το πάρκο Kinabalu εκτείνεται σε τέσσερις διαφορετικές κλιματικές ζώνες, αλλά αυτό που σίγουρα θα θυμηθείτε είναι το κρύο κοντά στην κορυφή! Λίγοι άνθρωποι έρχονται κατάλληλα προετοιμασμένοι για τις θερμοκρασίες που μπορούν να πέσουν κάτω από το πάγωμα. Μεγάλο μέρος του καταλύματος σε κοιτώνα του Laban Rata είναι χωρίς θερμότητα. προγραμματίζετε να περάσετε μια μικρή νύχτα τρεμούλας πριν προσπαθήσετε για ανατολή στην κορυφή.

Πολλοί από τους 40.000 ανθρώπους που προσπαθούν να ανέβουν στο όρος Kinabalu κάθε χρόνο γυρίζουν πίσω από τη βροχή. Λόγω του ενδεχόμενου ατυχημάτων στους κηλιδωτούς βράχους, οι οδηγοί θα αποσύρουν ένα ταξίδι στο μέσο της διαδρομής αν υπάρχει βροχή στη σύνοδο κορυφής.

Να φτάσετε στο όρος Kinabalu

Το όρος Kinabalu βρίσκεται περίπου 56 μίλια από την Kota Kinabalu στο Sabah. Το ταξίδι με το λεωφορείο διαρκεί περίπου δύο ώρες . το κόστος μίας διαδρομής μεταξύ $ 3 - $ 5 . Τα λεωφορεία που ταξιδεύουν δυτικά από το Sandakan διαρκούν περίπου έξι ώρες.

Τα λεωφορεία αναχωρούν από το Βόρειο Σιδηροδρομικό Σταθμό Inanam - έξι μίλια βόρεια της Kota Kinabalu. Για να φτάσετε στο βόρειο τερματικό, πάρτε ένα ταξί (περίπου $ 6) ή ένα λεωφορείο (33 σεντ) από το σταθμό των λεωφορείων δίπλα στο Wawasan Plaza στο νότιο άκρο της Kota Kinabalu.

Τα λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων που ταξιδεύουν στο Sandakan, Tawau ή Ranau περνούν στην είσοδο του εθνικού πάρκου. πείτε στον οδηγό ότι θα ταξιδέψετε μόνο μέχρι το εθνικό πάρκο.

Σημείωση: Αν είναι δυνατόν, κάθονται στην αριστερή πλευρά του λεωφορείου για μια όμορφη θέα της ορεινής προσέγγισης.

Μετά την αναρρίχηση Mount Kinabalu

Η επίσκεψη σε ένα από τα όμορφα νησιά στο πάρκο Tunku Abdul Rahman λίγο έξω από το Kota Kinabalu είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεπαγώσετε και να ξεκουραστούν τα πονεμένα πόδια μετά την αναρρίχηση!