Αναθεώρηση: Εστιατόριο L'as du Fallafel

Η τελειότητα σε ένα Pita;

Περπατήστε στη φημισμένη οδό Rue des Rosiers στην περιοχή Marais του Παρισιού σε ηλιόλουστο απόγευμα και σίγουρα θα συναντήσετε γραμμές που φτάνουν στο δρόμο και τελειώνουν σε ένα εστιατόριο με λαμπερή πράσινη και κίτρινη πρόσοψη. Γιατί λοιπόν οι γραμμές; Έχεις σκόνταψε σε ορδές των πεινασμένων τουριστών που θέλουν να φτιάξουν το φεστιβάλ που είναι το καλύτερο falafel στην πόλη.

Βρίσκεται στην καρδιά της παλέτλας ή της παλιάς εβραϊκής συνοικίας, το L'as du Fallafel είναι ένα από τα πολλά εστιατόρια του φαλαφέλ που συγκεντρώνουν το δρόμο και μοιράζονται την περιοχή με αρτοποιεία του Γίντι, εβραϊκά βιβλιοπωλεία, και, πιο πρόσφατα, μετά την επιτάχυνση της επιρροής της περιοχής, μπουτίκ μόδας και πολυτελείας.

Παρά τον ανταγωνισμό, η L'as φαίνεται να διατηρεί την ιδιότητά της ως κυρίαρχου πρωταθλητή του εικονικού μεσογειακού σάντουιτς. Δοκίμασα τις περισσότερες από τις άλλες εκδόσεις σε ανταγωνιστικά εστιατόρια στη Rue des Rosiers και πάντα καταλήγω να προτιμώ (και να χαζεύω) την έκδοση "L'As". Εδώ γιατί.

Το σάντουιτς

Ήταν πάνω από μια δεκαετία πριν ότι έχω δοκιμάσει το πρώτο μου "L'As" falafel, και από τότε έχει γίνει ένα βασικό σαββατοκύριακο δικής μου (ακολουθούμενη γενικά από μια βόλτα και αν έχω χώρο ή λαϊκή γενναιότητα διαθέσιμη, gelato). Δεν μπορώ να αρθρώσω γιατί ο τύπος εδώ είναι τόσο χρυσός, αλλά θα το κάνω ένα μαχαίρι: το σάντουιτς, που διαθέτει μια άκρως ζεστή, μαλακή και παχιά pita, διαχειρίζεται μια φαινομενικά τέλεια αναλογία τραγανό, φτιαγμένο προς παραγγελία φάλαινα μπάλες, τραγανό καρότο, κόκκινο λάχανο, ζεστές, απολαυστικά λιπαρές φέτες τηγανισμένης μελιτζάνας, και γενναιόδωρη θολερότητα ταχίνι, πικρό και πικάντικη σάλτσα (αν το επιθυμείτε). Ενώ το φαγητό αυτό το θαύμα της μεσογειακής ταχείας τροφής αποδεικνύει κάτι σαν ένα κατόρθωμα (είναι μια τέχνη που γενικά απαιτεί κάποια πρακτική αν θέλετε να αποφύγετε ντρίμπλα το ταχίνι κάτω από το πουκάμισό σας ή, χειρότερα, να χυθεί το περιεχόμενο της πίτας σας στο έδαφος) το σάντουιτς με ένα πιρούνι είναι χρήσιμο.

Η παράδοση είναι γενικά να μύριζε στις γωνίες του δρόμου ή να μιλάει κάτω από τις πόρτες για φαγητό. αυτό είναι ένα πραγματικό παριζιάνικο φαγητό στο δρόμο. Είναι νόστιμο, φθηνό και, για τα λαχανικά μεταξύ σας, θα χαρείτε να μάθετε ότι είναι μια "φυσική" βέγκαν ειδικότητα. Είναι επίσης εξ ολοκλήρου kosher, για εκείνους που τηρούν αυτούς τους κανόνες.

Τοποθεσία και πληροφορίες επικοινωνίας

Διεύθυνση: 34 rue des Rosiers, 4ο διαμέρισμα
Τηλ .: +33 (0) 1 48 87 63 60
Μετρό: St-Paul (Γραμμή 1)

Άλλος ναύλος στο "L'As"

Παραδέχομαι ότι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τα άλλα σάντουιτς και τα πιάτα που διατίθενται στο L'As, αλλά οι φίλοι έχουν αναφέρει ότι το shawarma αρνί, το κάρυ κοτόπουλο και άλλα σάντουιτς είναι επίσης νόστιμα. Σε γενικές γραμμές, αυτό που εκτιμώ για την L'As είναι ότι, σε αντίθεση με ορισμένους ανταγωνιστές, οι φάλαινες, τα μελιτζάνα και άλλα συστατικά γίνονται στην τάξη εδώ και αναπόφευκτα γεύση φρέσκια.

Τρώγοντας

Παραδέχομαι ότι ενώ έχω την τάση να συμφωνώ με την L'As 'υπερήφανη ισχυρισμός ότι κάνει το καλύτερο falafel στο Παρίσι, δεν είμαι ένας μεγάλος οπαδός του φαγητού εκεί. Η τραπεζαρία είναι περιορισμένη, ζεστή, και πληρώνετε πολύ περισσότερο για πολύ μικρή ατμόσφαιρα σε αντάλλαγμα. Έχω επίσης βρεθεί μάλιστα λίγο miffed στο παρελθόν από την αίσθηση ότι οι προστάτες προσπαθούν να βιαστούμε εκείνους που καταλαμβάνουν τραπέζια να τρώνε γρήγορα και να φύγουν ώστε να μπορούν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. Δεν είναι μια ιδιαίτερα χαλαρωτική εμπειρία. Αν θέλετε να φάτε και να απολαύσετε ένα πιο επίσημο γεύμα από φαλαφέλ και άλλες σπεσιαλιτέ, προτείνω τον Chez Marianne ή τον Chez Hannah, και οι δύο προσφέροντας άριστο φαγητό και πολύ κοντά. Η ατμόσφαιρα σε αυτά τα δύο εστιατόρια είναι πολύ πιο χαλαρή.

Η κατώτατη γραμμή μου;

Αν ψάχνετε για ένα καλό φαγητό στο δρόμο του Παρισιού, το "L'as" είναι απαραίτητο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γεμίσετε με το απόγευμα την εξερεύνηση της πανέμορφης Μαρέ, ιστορικής εβραϊκής συνοικίας, ψώνια και περιπλάνηση. Σταματήστε εκεί κατά μήκος του δρόμου προς το κέντρο Πομπιντού ή το Μουσείο Καρναβαλέτ (Μουσείο Ιστορίας του Παρισιού) ίσως ή για μεσημεριανό γεύμα μετά.

Σαν αυτό? Περισσότερες επιλογές: Διαβάστε τον πλήρη οδηγό μας για τα καλύτερα falafels στο Παρίσι για περισσότερες ιδέες για το πού να προμηθευτείτε αυτό το εθιστικό σάντουιτς.