Απρίλιος Καιρός και εκδηλώσεις στην Ισπανία

Είτε επισκέπτεστε τη Βαρκελώνη στη βορειοδυτική Ισπανία είτε ταξιδεύετε στην νότια παραθαλάσσια πόλη του Γιβραλτάρ, ο Απρίλιος είναι μια σπουδαία στιγμή για να προγραμματίσετε διακοπές στην Ισπανία, αν και ο καιρός και τα γεγονότα ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή.

Ενώ η νότια ισπανική περιφέρεια της Ανδαλουσίας αντιμετωπίζει ελαφρώς θερμότερο καιρό από το βόρειο τμήμα της χώρας, η εποχή των βροχών ξεκινάει τον Απρίλιο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να περιμένετε να φέρετε αδιάβροχο και ομπρέλα μαζί με στρώματα για τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του μήνα, ταξίδι.

Μαζί με τους ζεστούς καιρικές συνθήκες - και παρά τις λίγες νύχτες της άνοιξης - μπορείτε επίσης να περιμένετε ότι οι πόλεις σε όλη τη χώρα θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενήσουν μια ποικιλία εποχιακών εκδηλώσεων, φεστιβάλ και πάρτι συμπεριλαμβανομένων των εβδομαδιαίων εορτασμών Semana Santa και Πάσχα (1 Απριλίου, 2018).

Όταν επιλέγετε πού να πάτε στην Ισπανία τον Απρίλιο , είναι πραγματικά κάτω σε αυτό που θέλετε να κάνετε και τι θέλετε να δείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Όλες οι καλύτερες πόλεις της Ισπανίας είναι σχετικά ζεστές αυτή τη φορά του έτους, αλλά θα πρέπει να είστε σίγουροι για να ελέγξετε τις τοπικές καιρικές συνθήκες προτού να πάτε.

Ισπανία Καιρός ανά περιοχή και πόλη

Ανάλογα με το πού μένετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Ισπανία, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε πολύ διαφορετικούς καιρούς, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που επισκέπτεστε. Ωστόσο, οι υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες για ολόκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια του Απριλίου παραμένουν κοντά σε 62 και 47 F και η Ισπανία βλέπει μόνο περίπου πέντε ημέρες βροχής κατά τη διάρκεια του μήνα, κατά μέσο όρο.

Υπάρχουν τρεις κύριες μετεωρολογικές περιοχές της Ισπανίας, καθένα με ελαφρώς διαφορετικούς μέσους όρους για τον Απρίλιο: Ανδαλουσία στο νότο, Βάση στο βορρά και Σαντιάγο στα βορειοδυτικά. Η Ανδαλουσία έχει τον πιο ζεστό και ξηρό μήνα με 68 F ως υψηλό και 52 F ως μέσο χαμηλό, ενώ η Χώρα των Βάσκων έχει υψηλά 63 και χαμηλά 46 F.

Εν τω μεταξύ, η βορειοδυτική Ισπανία βιώνει υψηλά επίπεδα 63 F και χαμηλά επίπεδα 46 F σε πόλεις όπως το Santiago de Compostela .

Αν ταξιδεύετε στη Μαδρίτη τον Απρίλιο , μπορείτε να περιμένετε ένα μέσο ύψος 63 F και χαμηλό των 43 F, αν και μπορεί επίσης να δείτε έντονες βροχές καθώς και μίνι καύσωνα αυτό το μήνα. Η Βαρκελώνη , από την άλλη πλευρά, είναι λίγο ξηρότερη καθ 'όλη τη διάρκεια του μήνα με την ίδια μέση υψηλή και ελαφρώς θερμότερη χαμηλή μέση θερμοκρασία 46 F.

Τι να ζήσετε: Εκδηλώσεις Απριλίου στην Ισπανία

Καθώς ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, ειδικά αργότερα τον μήνα, οι πόλεις γύρω από την Ισπανία φιλοξενούν ετήσιες και ειδικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της άνοιξης κάθε Απρίλη. Από τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα και του Σέμανα Σάντα μέχρι την έναρξη του μήνα για την ταινία και τα φεστιβάλ τέχνης για να ολοκληρωθεί ο Απρίλιος, αυτά είναι τα γεγονότα που μπορείτε να περιμένετε να βρείτε αυτή την άνοιξη στην Ισπανία:

Όπου κι αν πάτε, θυμηθείτε να ελέγξετε τον καιρό και να συσκευάσετε ανάλογα - θα χαρούμε να το κάνετε.