Υιοθετώντας ένα κατοικίδιο ζώο στη Γερμανία

Βρείτε έναν γούνινο φίλο σε ένα από τα Tierheims της Γερμανίας.

Όταν κινηθήκαμε για πρώτη φορά στο Βερολίνο , ήμουν απορίας άρεσε για τα πάντα που ο νέος αυτός κόσμος έπρεπε να προσφέρει. Τα ελεύθερα μουσεία , η ιδιοφυΐα , το φαγητό στο δρόμο ! Αλλά υπήρχε μια αξιοσημείωτη εξαίρεση από την ευτυχία μας. Είχαμε αφήσει πίσω μας μια γάτα και το διαμέρισμά μας απλά δεν αισθανόταν σαν στο σπίτι χωρίς έναν γούνινο φίλο.

Μετά το σκίσιμο και το σκάλισμα της γάτας από έναν ωκεανό (ναι - πραγματικά), ήρθαμε στην απόφαση να προσθέσουμε στο νοικοκυριό μας το πρώτο γερμανικό μέλος του, ένα κουνέλι.

Ποτέ για τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων ή τους κτηνοτρόφους, το πρώτο βήμα μου ήταν να βρω ένα καταφύγιο ζώων. Αλλά πριν από αυτό έπρεπε να βρω τη λέξη για καταφύγιο ζώων. Μια μικρή έρευνα μας έδωσε την απάντηση, Tierheim .

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε εάν θέλετε να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο ζώο στη Γερμανία.

Γερμανικά καταφύγια ζώων

Οι περισσότερες μεγάλες πόλεις έχουν ένα Tierheim που λειτουργεί επίσης ως Tierschutzverein (ένωση προστασίας των ζώων). Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο προσφέρουν φροντίδα για τα κοινά οικιακά κατοικίδια ζώα όπως οι γάτες και τα σκυλιά, αλλά παρέχουν ένα καταφύγιο για όλα τα ζώα που έχουν ανάγκη, μεταφέροντας περιοδικά οτιδήποτε από πιθήκους σε χοίρους.

Tierheims είναι το ιδανικό μέρος για να υιοθετήσουν ένα κατοικίδιο ζώο, αλλά γερμανικά καταφύγια ζώων παρέχουν επίσης υπηρεσίες για τα χαμένα και βρέθηκαν κατοικίδια ζώα, κάθισμα κατοικίδιων ζώων, εμβολιασμοί, αίθουσα έκτακτης ανάγκης για τα ζώα και ακόμη και τα νεκροταφεία κατοικίδιων ζώων.

Μπορούν επίσης να είναι ένα υπέροχο μέρος για να κάνετε μια βόλτα. Το Tierheim του Βερολίνου ήταν ακόμα το σκηνικό για την φουτουριστική ταινία Aeon Flux .

Άνοιξε το 2001, οι δημιουργοί εντυπωσιάστηκαν τόσο από το μοντέρνο σχεδιασμό του χώρου όσο και από το έργο του αρχιτέκτονα Dietrich Bangert, που βοήθησαν να χρηματοδοτηθεί η αύξηση για το καταφύγιο.

Το Βερολίνο εξυπηρετείται από ένα κεντρικό κέντρο υιοθεσίας που βρίσκεται έξω από την πόλη. Όχι το ευκολότερο ταξίδι με πολλαπλές μεταφορές, βγήκαμε από το λεωφορείο σε κάτι που έμοιαζε με τη μέση του πουθενά - γνωστός και ως γερμανική ύπαιθρος.

Μετά τις βασικές οδικές πινακίδες, βρήκαμε το τεράστιο σύγχρονο συγκρότημα. Όλες οι γιγάντιες εξαγωνικές κατασκευές τσιμέντου και οι διάσπαρτες διαβάσεις χαλικιού, βρήκαμε το δρόμο μας προς το σπίτι "Bugs Bunny". Περίεργα πρόσωπα κοίταξαν σε μας πίσω από παλιές θήκες από γυαλί και οι εργαζόμενοι μας αγνοούσαν ευγενικά ( γερμανική εξυπηρέτηση πελατών ) μέχρι να τους προσεγγίσουμε με ερωτήσεις.

Πώς να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο ζώο στη Γερμανία

Η διαδικασία υιοθέτησης είναι αρκετά απλή:

Δεν θα είναι διαθέσιμα όλα τα ζώα που εμφανίζονται στην οθόνη. Για παράδειγμα, ορισμένα ζώα θα περιμένουν να σπυρωθούν ή να στειρωθούν και θα είναι στη διάθεσή τους μόνο αργότερα.

Τι να σκεφτείτε πριν από την υιοθέτηση ενός κατοικίδιου ζώου

Η υιοθέτηση ενός κουνελιού ήταν μια εύκολη διαδικασία μιας ημέρας για εμάς. Ο Έρ Schmidt, αγαπημένο λαγουδάκι, είναι μέρος της οικογένειας.

Αλλά πριν υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο πρέπει να το εξετάσετε προσεκτικά. Η λήψη ενός ζώου στο σπίτι σας είναι μια σοβαρή δέσμευση, η οποία μπορεί να είναι δύσκολο να δεσμευτεί αν είστε στη διαμετακόμιση ή μόνο στη Γερμανία για μερικά χρόνια.

Ωστόσο, τα κατοικίδια ζώα που υιοθετήθηκαν στη Γερμανία έρχονται με διαβατήριο κατοικίδιων ζώων και μικροτσίπ, ώστε να είναι έτοιμοι να σας συνοδεύσουν, ανεξάρτητα από το πού πηγαίνετε. (Σε περίπτωση που ανησυχείτε για τη γάτα μας, εγκαταστάσαμε τελικά σε ένα μόνιμο διαμέρισμα και έκανε το μακρύ ταξίδι από τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ και τώρα ζει μαζί μας στο Βερολίνο).

Βρείτε ένα Tierheim στην περιοχή σας με τη λίστα των γερμανικών καταφυγίων ζώων. Αν χρειάζεστε πάντα επείγουσα περίθαλψη, μπορείτε να βρείτε υπηρεσίες κτηνιάτρων καλώντας το 030-11880. Για επείγοντα περιστατικά σε ανθρώπους, ανατρέξτε στις πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια στη Γερμανία .