Το οχυρωμένο χωριό Hilltop του Seillans στο Var, στην Προβηγκία

Βρίσκεται στο Haute-Var (83) κοντά στο Fayence, το Seillans απέχει μόλις 30χλμ. Από τη δημοφιλή πόλη Grasse, Draguignan και Saint-Raphael στην ακτή της Cote d'Azur .

Να φτάσετε στο Seillans

Είναι ένα εύκολο ταξίδι από τη Νίκαια. Πάρτε το autoroute A8 προς Aix-en-Provence και σβήστε στην έξοδο 39 (Les Adrets de l'Esterel). Cross Lac de Saint-Cassien στο D37. Στρίψτε αριστερά στο D562 και συνεχίστε μέχρι να δείτε ένα σημάδι για το Fayence προς τα δεξιά.

Το D19 σας μεταφέρει στο Tourrettes στις Seillans.

Γιατί να επισκεφθείτε τους Seillans;

Το Seillans, το οποίο έχει οριστεί επισήμως ως ένα από τα " πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας " ( Plus Beaux Villages de France ), είναι χαρακτηριστικό της περιοχής που είναι γνωστή για τα "σκαρφαλωμένα" χωριά του. Μπορεί να πάρει το μερίδιο των τουριστών τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά υπάρχει αρκετή πραγματική τοπική ζωή στο χωριό για να κρατήσει τους Seillans απασχολημένους όλο το χρόνο, ώστε να είναι τόσο ευχάριστο στην εκτός εποχής, όπως είναι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Λόγω των στενών δρόμων (αυτά τα χωριά χτίστηκαν για άλογα και γαϊδουράκια όχι για αυτοκίνητα), παρκάρετε έξω από το χωριό και συνεχίστε με τα πόδια. Ξεκινήστε στο τοπικό τουριστικό γραφείο στην κορυφή της πόλης για έναν χάρτη και πληροφορίες. Το εξυπηρετικό προσωπικό μιλούν αγγλικά. Μπορούν επίσης να οργανώσουν περιηγήσεις με ξεναγό, οι οποίες εάν έχετε το χρόνο αξίζει να το πάρετε. Οι εκδρομές πραγματοποιούνται όλο το χρόνο τις Πέμπτες από τις 10 π.μ. έως τις 11 το πρωί και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και τις Τρίτες από τις 5.15 μ.μ. έως τις 6.15 μ.μ.

Εάν βρίσκεστε στο τουριστικό γραφείο το απόγευμα, μπορείτε να δείτε τα έργα δύο από τους πιο διάσημους κατοίκους της Seillans, Max Ernst (1891-1976), ένας από τους πρωτοπόρους του Dadaism and Surrealism, και η Dorothea Tanning (1910-2012 ), ο αμερικανός ζωγράφος, τυπογράφος, γλύπτης και συγγραφέας, καθώς και έργα άλλου διάσημου τοπικού καλλιτέχνη, Stan Appenzeller (1901-1980).

Τουριστικό γραφείο
Maison Waldbert
Place du Thouron
Τηλ .: 00 33 (0) 4 94 76 85 91
Ιστοσελίδα (στα γαλλικά)
Άνοιγμα 19 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου: Δευτέρα έως Σάββατο 10 π.μ. - 12:30 μ.μ. και 2.30 - 6.30 μ.μ.
9 Σεπτεμβρίου έως 17 Ιουνίου: Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ.-12:30 μ.μ. και 2.30-5.30 μ.μ., Σάββατο 2.30-5.30 μ.μ.

Μια μικρή ιστορία

Το παρελθόν των Seillans ξεκινάει στα Σκόκκινα χρόνια, όταν εγκαταστάθηκε εδώ η φυλή Σέλτικ Σέλενς. Ακολουθήθηκαν, αναπόφευκτα, από τους Ρωμαίους, τότε οι μοναχοί του Saint-Victor που εγκαταστάθηκαν σε αυτό το μοναχικό λόφο γύρω από τις αρχαίες οχυρώσεις. Κατά τη διάρκεια των αιώνων το χωριό αναπτύχθηκε αργά, τα απότομα λιθόστρωτα δρομάκια και οι σκιερές πλατείες που προσκολλώνται στην πλαγιά του λόφου.

Περιηγηθείτε στο χωριό

Από το Γραφείο Τουρισμού ένα έντυπο φυλλάδιο θα σας καθοδηγήσει στην απότομη διαδρομή Parfumerie , που πήρε το όνομά του από τον αναξιόπιστο κάτοικο Viscountess Savigny de Moncorps, του οποίου η αρωματοποιία, που ιδρύθηκε το 1881, έσωσε το χωριό από οικονομική καταστροφή. Φύτεψε γιασεμί, βιολέτες, τριαντάφυλλα, μέντα και γεράνια για τα έλαια και τα αρώματα που έγιναν στο κτήμα της. Ήταν επίσης μια τρομερή οικοδέσποινα, προσκαλώντας τους συγγραφείς Guy de Maupassant, τους αρωματοποιούς και τη βασίλισσα Βικτώρια στο château της.

Περπατώντας προς το Placet du Jeu de Ballon , περνάτε στο La Dolce Vita όπου ζούσαν οι Max Ernst και Dorothea Tanning.

Ήταν εδώ για ένα χρόνο πριν η Dorothea, κουρασμένη από τη ζωή του χωριού, έπεισε τον καλλιτέχνη να χτίσει το Le Mas St-Roch κοντά.

Συνεχίστε περπατώντας πέρα ​​από το Hotel des Deux Rocs , μια φορά ένα ιδιωτικό σπίτι που χτίστηκε τον 17ο αιώνα από το μάλλον απίθανο όνομα Sir Scipion de la Flotte d'Agout, τώρα ένα καλό ξενοδοχείο.

Πηγαίνετε λίγο πιο κάτω στη σιντριβάνι όπου τα ζώα έπιναν και οι άνθρωποι πλένονται σε λιγότερο θορυβώδεις ημέρες. Τα όπλα των Seillans εμφανίζονται στο σιντριβάνι με ένα στέμμα στην κορυφή που δείχνει σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την κατάκτηση ότι Seillans ήταν ένα οχυρωμένο χωριό.

Πάρτε το δικαίωμα και περπατήστε μέσα από το Porte Sarrasine του 12ου αιώνα που υπερασπίστηκε την πρώτη, εσώτατη οχύρωση. Είναι έτσι που ονομάζεται, όχι μετά από Saracens ( sarrasines ), αλλά μετά το ύφος της portcullis που κρέμασε προς τα κάτω. Στα δεξιά σας το château ανεβαίνοντας μια σκαλοπάτι στο βυθό του οποίου υπάρχει ένας δράκος από σίδερο και τοποθετείται πολύ προσεκτικά.

Κοιτάξτε προσεκτικά τον δράκο και πώς στέκεται για έναν ανατομικά ενδιαφέροντα τρόπο προβολής του νερού από τη βρύση.

Ακολουθήστε το στενό δρόμο γύρω από το αριστερό πέρασμα από το Placette Font-Jordany σε ποιο ήταν το δεύτερο προμαχώνα. Συνεχίστε γύρο στα δεξιά παρελθόν τη rue de la Boucherie (οδός Butcher). Οι κρεοπώλες σχημάτισαν μια αξιόλογη και πλούσια τάξη, αλλά έπρεπε να πληρώσουν μια χρέωση στο τοπικό συμβούλιο για το προνόμιο και να διατηρήσουν την τιμή του κρέατος ίδιες για εκείνο το έτος. Ως πρόσθετο επίδομα, οι κρεοπωλεία πούλησαν τα δέρματα στους βυρσοδέψες. Εάν έχετε βρεθεί κοντά σε ένα βυρσοδεψείο, θα αναγνωρίσετε την ιδιαίτερα αηδιαστική μυρωδιά του δέρματος που θεραπεύει, κάτι που αποτελεί ένα ξεχωριστό μειονέκτημα για τους κατασκευαστές γαντιών και παπουτσιών για τους πλούσιους. Έτσι, οι μαυριστές βυρσοδέψες της γειτονικής Grasse ανέπτυξαν αρώματα για να κρύψουν τη μυρωδιά του δέρματος. Τα σώματα των ανθρώπων ήταν ομοιόμορφα οσμή, έτσι το λογικό βήμα από εδώ ήταν αρώματα σώματος. Μέχρι σήμερα, ο Grasse παραμένει το κέντρο της βιομηχανίας αρωμάτων.

Αν θέλετε να επιστρέψετε στο Place du Thouron και τα εστιατόρια και καφέ του, περπατήστε μέχρι την Butcher Street. Διαφορετικά κατεβείτε τον αγώνα των βημάτων απέναντι από το δρόμο προς την οδό Mitan-Four και κρατήστε τα μάτια σας ανοικτά για τον κοινόχρηστο φούρνο ψωμιού. Συνεχίστε περπατώντας προς την οδό de la Vanade, η οποία αποτελεί το τρίτο, εξώτατο οχυρό, στη συνέχεια στρίψτε αριστερά πίσω προς την Πύρα Σαρασίνα και τον τόπο του Θουρόν . Η βόλτα πρέπει να διαρκέσει περίπου μία ώρα εκτός και αν παραμείνετε για να επωφεληθείτε από κάποιες πολύ φωτογενείς απόψεις.

La Chapelle Notre-Dame de l'Ormeau

Στο μικρό χωριό, και μόνο προσβάσιμο με ξενάγηση, το μικρό εκκλησάκι κατέχει ένα από τα πιο αξιοσημείωτα διακοσμημένα έργα τέχνης στην Προβηγκία, ένα υπόβαθρο που ανατέθηκε από τον Bernard Pellicot, τον Seigneur του Seillans και τον Μηχανικό στον Francois I. Είναι γλυπτό ζωγραφισμένο ξύλο και χρονολογείται από το 1539-1547. Επτά σκηνές είναι σκαλισμένες, το καθένα ένα επεισόδιο στη ζωή της Παναγίας. Στο κέντρο ένα εξαιρετικό δέντρο του Jesse κρατάει 19 φιγούρες, χαραγμένο από ένα κομμάτι καρυδιάς. Η αριστερή πλευρά του πίνακα έχει ένα γλυπτό που απεικονίζει την Λατρεία των Ποιμένων. το δικαίωμα είναι η Λατρεία των Μαγίων. Είναι ένα ισχυρό κομμάτι σκάλισμα ακόμα και σήμερα. στους αναλφάβητους αγρότες του παρελθόντος το αποτέλεσμά του πρέπει να ήταν εξαιρετικό.

Επισκέψεις κάθε Πέμπτη το πρωί στις 11.15 π.μ. στο παρεκκλήσι. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο υπάρχει επίσης περιοδεία στις 5.30 μ.μ. την Τρίτη.

Ψώνια

Υπάρχει μια ακμάζουσα κοινότητα τεχνών και τεχνών που παράγει πλακάκια από τερακότα, κοσμήματα, πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά και ξύλινα παιχνίδια. Το χωριό διαθέτει επίσης ένα εστιατόριο επίπλων και έναν μεταξοτυπικό εκτυπωτή που κάνει όμορφες ποδιές και παιδικά ρούχα. Πηγαίνετε στην Emilie Volkmar-Leibovitz στην 9 rue de l'eglise για να την δείτε στη δουλειά.

Που να μείνω

Hotel Restaurant des Deux Rocs
Τοποθετήστε το Font d'Amont
Seillans
Τηλ .: 00 33 (0) 4 94 76 87 32
Δικτυακός τόπος

Έξω από τους Seillans
Chateau de Trigance
Route du Château
Τριχόπτωση
Τηλ .: 00 33 (0) 4 94 76 91 18
Δικτυακός τόπος
Διαβάστε μια αναθεώρηση

Εκδηλώσεις

Σε αυτό το ακμάζον χωριό υπάρχουν πάντα πολλά πράγματα. Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα είναι το ετήσιο Φεστιβάλ Musique Cordiale που πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 6 Αυγούστου έως τις 18 ή 19 κάθε χρόνο.
Πληροφορίες Φεστιβάλ
Επικοινωνήστε με το τοπικό τουριστικό γραφείο για τοπικές αγορές και φεστιβάλ μέσα και γύρω από το χωριό.

Ενοικίαση αυτοκινήτων

Περισσότερα για να δείτε και να κάνετε στην περιοχή