Τι να μην επιστρέψει από την Ολλανδία

Οι ταξιδιώτες συχνά θέλουν να γνωρίζουν ποια προϊόντα μπορούν να μεταφερθούν στην πατρίδα τους και τα οποία δεν θα το κάνουν πέρα ​​από την πόρτα. Τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τα λουλούδια μπορεί να είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή αναμνηστικά που οι τουρίστες θέλουν να εισάγουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί σε αυτά τα αντικείμενα.

Τρόφιμα

Καλά νέα: Τα περισσότερα από τα ολλανδικά τρόφιμα και τα συστατικά που επισκέπτονται και αγαπούν οι επισκέπτες στο ταξίδι τους επιτρέπεται να εισάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό περιλαμβάνει ψημένα αντικείμενα, όπως stroopwafels (γκοφρέτες σιροπιού)? γλυκά, όπως η κλασική ολλανδική σταγόνα (γλυκόριζα) και η σοκολάτα. βούτυρο φυστικοβούτυρου ή πεντακάσες . καφέ, από το σπάνιο και εξωτικό kopi luwak μέχρι τα αγαπημένα ολλανδικά σούπερ μάρκετ. και ακόμη και το τυρί. Το τυρί πρέπει να συσκευάζεται υπό κενό, μια υπηρεσία που τα περισσότερα καταστήματα τυριών προσφέρουν σε διεθνείς επισκέπτες. Απαγορεύεται το μη παστεριωμένο ή το νωπό τυρί γάλακτος, αλλά οι δημοφιλείς ποικιλίες τυριών στην Ολλανδία, όπως οι Gouda και Edam, είναι ωραία.

Άλλα απαγορευμένα αντικείμενα περιλαμβάνουν το κρέας (και τα προϊόντα που περιέχουν κρέας, επιτρέπονται όμως τα ψάρια), φρέσκα προϊόντα, αψέντι και γλυκά που περιέχουν αλκοόλ. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε το τελευταίο κεμπάπ και ολοκληρώστε τα ευρήματα της αγοράς του αγρότη σας προτού αναχωρήσετε.

Αλκοόλ

Οι ταξιδιώτες ηλικίας 21 ετών και άνω επιτρέπεται να εισάγουν μέχρι και ένα λίτρο αλκοόλ στην Αμερική, χωρίς δασμούς και φόρους. Αυτό δεν λαμβάνει υπόψη την περιεκτικότητα σε οινόπνευμα των ποτών. για τους σκοπούς των αμερικανικών τελωνείων, το κρασί, η μπύρα, το αλκοόλ και τα τυπικά ολλανδικά πνεύματα, όπως το jenever , οι kruidenbitters και οι advocaat, μετράνε το ίδιο για τον περιορισμό του ενός λίτρου.

Όποιος επιθυμεί να εισάγει περισσότερα από ένα λίτρο μπορεί να το κάνει. Ωστόσο, τα τέλη και οι φόροι θα επιβληθούν στα εν λόγω είδη. Σημειώστε ότι ορισμένα κράτη επιβάλλουν αυστηρότερα όρια από τον ομοσπονδιακό περιορισμό ενός λίτρου, οπότε φροντίστε να ελέγξετε τους νόμους της πολιτείας σας σε περίπτωση αβεβαιότητας.

Καπνός και μαριχουάνα

Εάν θέλετε να εισαγάγετε τον καπνό, μόνο 200 τσιγάρα (ένα χαρτοκιβώτιο) ή 100 πούρα μπορούν να εισάγονται στις ΗΠΑ χωρίς δασμούς και φόρους.

Ωστόσο, τα κουβανέζικα πούρα βρίσκονται ακόμα υπό εμπάργκο και επομένως απαγορεύονται. Ομοίως, η μαριχουάνα μπορεί να είναι δημοφιλής (και νόμιμη) στο Άμστερνταμ, αλλά σίγουρα δεν επιτρέπεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όσο περισσότερο μπορεί να θέλετε να επαναφέρετε ένα σουβενίρ που σχετίζεται με το κάπνισμα, είναι καλύτερο να αφήσετε το ζιζάνιο στις Κάτω Χώρες.

Λουλούδια

Τα προ-εγκεκριμένα άνθη επιτρέπονται στις ΗΠΑ, αλλά υπό αυστηρές συνθήκες. Αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν ένα αυτοκόλλητο που να αναφέρει: "Στην Υπηρεσία Προστασίας Φυτών των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά," καθώς και τη βοτανική ονομασία του άνθους και την ημερομηνία έκδοσης. Χωρίς έγκυρο αυτοκόλλητο, οι βολβοί δεν θα εκκαθαρίσουν την Τελωνειακή και Προστασία των Συνόρων των ΗΠΑ.