Ημέρα ανόητου Απριλίου στη Ρωσία

Ακριβώς όπως στη Δύση, η 1η Απριλίου στη Ρωσία είναι μια ευρέως γνωστή και "γιορτασμένη" εορτή στις αρχές της άνοιξης. Παρόλο που δεν είναι ευρέως γνωστό, οι Ρώσοι αγαπούν το χιούμορ, το γέλιο και τα ανέκδοτα και διαθέτουν μερικούς από τους καλύτερους και πιο ξεκαρδιστικούς κωμικούς στον κόσμο (αν και δεν συμφωνούν όλοι - ίσως πρέπει να είσαστε Ρώσοι για να το πάρετε πραγματικά) . Ανεξάρτητα από το αν παίρνετε το χιούμορ τους ή όχι, η 1η Απριλίου είναι μια μεγάλη μέρα για να είναι στη Ρωσία και να γιορτάσει την άφιξη της άνοιξης με την υπόλοιπη χώρα.

Ιστορία της Διακοπής

Όταν οι διακοπές γιορτάστηκαν για πρώτη φορά στη Ρωσία, ήταν πολύ πιο στενά συνδεδεμένες με την αρχή της άνοιξης από ό, τι τώρα. Ο Σλαβικός λαός θα φορούσε κοστούμια και μάσκες και θα πήγαινε στους δρόμους και τα χωράφια και θα έκανε πολλούς θόρυβους και κακό γέλιο για να τρομάξει το χειμώνα. Ο Πέτρος αρχικά αναγνώρισε επίσημα τις διακοπές ως Ημέρα του Πάθους του Απριλίου. Από εκείνη την εποχή, οι διακοπές είναι καλά αναγνωρισμένες στη Ρωσία ως ημέρα που προορίζεται για χαρά, γέλιο και ναι - πρακτικά αστεία.

Σε αντίθεση με πολλά μέρη στη Δύση, δεν υπάρχει κανένας κανόνας ότι η μέρα του Απρίλου διαρκεί μόνο μέχρι τις 12 μ.μ. Αν κάποιος το γιορτάζει, μπορεί κανείς να το γιορτάσει όλη την ημέρα - οπότε να είστε προετοιμασμένοι για πρακτικά αστεία παντού που πηγαίνετε στη χώρα την ημερομηνία αυτή.

Εορταστικές εκδηλώσεις

Ακριβώς όπως στη Δύση, τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες μερικές φορές συμμετέχουν σε φάρσες, από το ανόητο έως το ακραίο. Ωστόσο, κατά κανόνα, η 1η Απριλίου δεν αναγνωρίζεται ή γιορτάζεται στα γραφεία, στους χώρους εργασίας ή στα σχολεία (αν και ορισμένες τάξεις, σπάνια, το πληρώνουν λίγο προσοχή).

Τις περισσότερες φορές οι φάρσες που παίζουν οι Ρώσοι είναι μικρές και ως επί το πλείστον ακίνδυνες - είναι αρκετά σπάνιο κάποιος να ξοδεύει πολύ χρόνο να σχεδιάζει μια περίτεχνη φάρσα αυτή τη μέρα.

Συμμετέχουν επίσης ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δημοσιεύουν συχνά άρθρα για φάρσα και αστεία στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο. Φυσικά, σε μια χώρα όπου συμβαίνουν πολλά γελοία πράγματα σε καθημερινή βάση, μπορεί να είναι δύσκολο να το πεις από το μυθιστόρημα.

Για παράδειγμα, το 2008, ακόμη και οι δημόσιοι υπάλληλοι μπερδεύτηκαν για το αν ένα άρθρο (ψευδώς) ισχυριζόμενος ότι θα ήταν απαίτηση στο Ulyanovsk να παίξει τον εθνικό ύμνο σε κάθε νέο παιδί που γεννήθηκε (για να προωθήσει τον πατριωτισμό) ψευδής.

Στα θέατρα και σε άλλους δημόσιους χώρους, παρουσιάζονται κωμωδίες, improv και σκίτσο για το κοινό την 1η Απριλίου. Αυτά είναι εξαιρετικά δημοφιλή με τους Ρώσους και είναι συνήθως κωμωδία υψηλής ποιότητας. Εάν μιλάτε ρωσικά, θα πρέπει σίγουρα να προγραμματίσετε να ελέγξετε ένα εάν είστε στη Ρωσία για την Ημέρα του Πάθους του Απρίλη. Μερικές φορές στη Μόσχα ή στην Αγία Πετρούπολη , μπορείτε να βρείτε και κωμωδία στα αγγλικά.

Σημαντικές λέξεις και φράσεις του ανόητου Απριλίου

Ακολουθούν μερικά βασικά ρωσικά λόγια και φράσεις που πρέπει να γνωρίζετε πριν γιορτάσουν την Ημέρα του Πρίγκιπα Απρίλιο στη Ρωσία: