Αναθεώρηση: Εξαιρετικά φορητό τρίποδο Monoshot και αυτοκόλλητο

Ένα τρίποδο ελαφρύ, πολλαπλών χρήσεων που είναι ιδανικό για ταξίδια

Δεν υπάρχει έλλειψη τρίποδων, μονόποδων και αυτοκόλλητων ετικεττών στην αγορά, που κυμαίνονται από φθηνές, βασικές εκδόσεις για smartphones έως μοντέλα υψηλών προδιαγραφών που κοστίζουν εκατοντάδες δολάρια. Αυτό που δεν υπήρξε, ωστόσο, είναι προϊόντα πολλαπλών χρήσεων που καλύπτουν τα πάντα, από μικροσκοπικά GoPro έως βαριά DSLR, ειδικά όχι σε ένα προσιτό, ελαφρύ πακέτο.

Το Monoshot θέλει να αλλάξει όλα αυτά. Τώρα είναι διαθέσιμο για να αγοράσει στο λιανικό εμπόριο μετά από μια επιτυχημένη εκστρατεία Kickstarter, και έχω βάλει ένα μέσα από τους ρυθμούς για αρκετές εβδομάδες.

Ας δούμε πώς εξελίχθηκε.

Χαρακτηριστικά και προδιαγραφές

Για ένα τρίποδο που κοστίζει κάτω από $ 60, το Monoshot έχει ένα εκπληκτικά πλήρες σύνολο χαρακτηριστικών. Στον πυρήνα του, είναι ένα επεκτάσιμο μονόποδο - αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Μια ακίδα βιδώνεται στον πυθμένα για χρήση σε άμμο, γρασίδι και άλλο μαλακό έδαφος, όπως και ένα μίνι τρίποδο για σταθερότητα στις σκληρότερες επιφάνειες.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον μίνι-τρίποδο από μόνο του, τόσο με την κορυφή του μονοπώλου, όσο και με την τυπική βίδα 1/4 "που ταιριάζει στις περισσότερες κάμερες. Τα πόδια του τρίποδου διπλώνουν κάθετα για να εξοικονομήσουν χώρο, να επεκταθούν όταν χρειάζεστε επιπλέον ύψος, και μπορούν να ρυθμίζονται κατά 180 μοίρες κίνησης.

Μπορείτε επίσης να συνδέσετε ένα smartphone μέσω της παρεχόμενης βάσης ή ενός GoPro με το εξάρτημα για τη βάση τρίποδας. Υπάρχει ακόμη και ένα τηλεχειριστήριο Bluetooth, για να πυροβολήσει τη φωτογραφική μηχανή smartphone σας.

Το τρίποδο ζυγίζει 1,9 κιλά και ταιριάζει εύκολα στην εύλογα μικρή τσάντα που έρχεται μέσα. Το τρίποδο μετράει 19,5 "όταν αποσύρεται για το ταξίδι και στέκεται ψηλά 5'9" όταν εκτείνεται πλήρως.

Δοκιμές πραγματικού κόσμου

Πήρα το Monoshot σε ένα ταξίδι στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, χρησιμοποιώντας το σε καταστάσεις που κυμαίνονται από οικογενειακά πορτρέτα έως ορεινή πεζοπορία, με smartphone, GoPro, φωτογραφικές μηχανές compact και DSLR.

Η μεταφορά ήταν εύκολη - το τρίποδο πήρε λιγότερο χώρο από ό, τι αναμενόταν στις αποσκευές μου και ταιριάζει εύκολα σε ένα daypack ενώ περπατούσε γύρω.

Η εγκατάσταση έλαβε λιγότερο από ένα λεπτό, με το τρίποδο να επεκτείνεται γρήγορα και τα δύο πόδια και ο κεντρικός πόλος να κλειδώνουν σταθερά στη θέση τους και να το σπάσουν προς τα κάτω για αποθήκευση χρειάστηκε ακόμα λιγότερο χρόνο.

Με ένα τέτοιο ελαφρύ εργαλείο, η σταθερότητα είναι πάντα μια ανησυχία όταν χρησιμοποιείτε βαριές φωτογραφικές μηχανές. Ενώ το Monoshot ήταν γεμάτο ροκ με τηλέφωνα και μικρότερες κάμερες, το έκαμψε λίγο με ένα DSLR που ήταν συνδεδεμένο στη μέγιστη επέκταση. Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσετε μόνο το μίνι-τρίποδο ή το πλήρες κιτ να μην επεκταθεί περισσότερο από 50%, αν έχετε στο τέλος μια βαριά συσκευή.

Βρήκα ότι σε επίπεδο έδαφος, κλείνοντας κάθε ένα από τα πόδια τρίποδα σε γωνία 90 μοιρών παρέχοντας την πιο σταθερή βάση. Όταν όμως το έδαφος ήταν ανομοιογενές, ήταν εύκολο να αλλάξει ένα ή δύο από τα πόδια και, στη συνέχεια, να μετακινήσετε τον σφαιρικό σύνδεσμο στην κορυφή για να οριζοντίσετε τον ορίζοντα, όπως απαιτείται, πριν τον ασφαλίσει στη θέση του.

Το στήριγμα του smartphone κράτησε διάφορα κινητά τηλέφωνα κλειδωμένα στη θέση τους τόσο σε κατακόρυφη όσο και σε οριζόντια θέση, ακόμη και μέσα στις θήκες τους και το τηλεχειριστήριο Bluetooth απενεργοποίησε το κλείστρο της κάμερας χωρίς πρόσθετη ρύθμιση μετά την αρχική αντιστοίχιση.

Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με ένα GoPro - αφού το βύθισε στη θέση του και βεβαιώθηκε ότι ήταν επίπεδο, παρέμεινε σταθερά κλειδωμένο. Είτε ψάχνετε να κρατήσετε το μονοπώλιο στο χέρι σας για να πάρετε μια αυτοκόλλητη ετικέτα, είτε να χρησιμοποιήσετε το Monoshot ως παραδοσιακό τρίποδο, θα λειτουργήσει καλά με μικρότερες συσκευές.

Τελικό Λόγο

Το Monoshot είναι μια καλά κατασκευασμένη, έξυπνη προσθήκη στην υπάρχουσα γκάμα τρίποδων για ταξιδιώτες. Ψάχνω πάντα για εργαλεία ταξιδιού που είναι πολλαπλών χρήσεων, χρήσιμα και μπορούν να χειριστούν τις δυσκαμψίες του δρόμου και το Monoshot παραδίδει.

Είναι ένα κατάλληλο μέγεθος και βάρος για όλους, εκτός από τους ελαφρύτερους ταξιδιώτες, και παρέχει αρκετά χαρακτηριστικά για να το καταστήσει το μοναδικό τρίποδο που θα χρειαστούν οι περισσότεροι άνθρωποι για οποιοδήποτε ταξίδι. Συνιστάται.