Πώς να δείτε το Γερμανικό Μουσείο στο Μόναχο

Το Deutsches Museum von Meisterwerken der Naturwissenschaft und Technik (ή το Deutsches Museum Munich ή το γερμανικό μουσείο στα αγγλικά) βρίσκεται σε ένα νησί στον ποταμό Isar που διέρχεται από το κέντρο της πόλης του Μονάχου. Χρονολογείται από το 1903, είναι ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα μουσεία επιστήμης και τεχνολογίας στον κόσμο και διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή από πάνω από 28.000 ιστορικά αντικείμενα σε 50 τομείς επιστήμης και τεχνολογίας.

Κάθε χρόνο 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες διερευνούν την περιοχή.

Οι εκθέσεις του μουσείου περιλαμβάνουν τις φυσικές επιστήμες, τα υλικά και την παραγωγή, την ενέργεια, την επικοινωνία, τις μεταφορές, τα μουσικά όργανα και τις νέες τεχνολογίες. Μπορείτε να δείτε το πρώτο ηλεκτρικό δυναμό, το πρώτο αυτοκίνητο και τον εργαστηριακό πάγκο όπου χωρίστηκε για πρώτη φορά το άτομο.

Η συλλογή του Γερμανικού Μουσείου είναι τεράστια και μπορεί να είναι λίγο συντριπτική εάν αυτή είναι η πρώτη σας επίσκεψη. Συνιστάται να επικεντρωθείτε μόνο σε ορισμένα μέρη του μουσείου αντί να σπεύδετε και να προσπαθήσετε να τα δείτε όλα.

Καλό για τα παιδιά

Τα παιδιά σας θα αγαπήσουν να εξερευνήσουν και αυτό το μουσείο . Το μουσείο προσφέρει μια πληθώρα διαδραστικών εκθεμάτων για απασχολημένα χέρια και υπάρχει ένα ολόκληρο τμήμα αφιερωμένο στα περίεργα παιδιά. Στο «Kid's Kingdom», οι νέοι εξερευνητές μπορούν να καθίσουν πίσω από το τιμόνι μιας πραγματικής πυροσβεστικής μηχανής, να πετάξουν στον αέρα ή να παίξουν σε μια γιγαντιαία κιθάρα, για να αναφέρουμε μόνο μερικές από τις 1000 φιλικές προς το παιδί δραστηριότητες στο Γερμανικό Μουσείο του Μονάχου.

Άλλοι ιστότοποι

Εκτός από τη θέση του στο Museumsinsel του Μονάχου στο κέντρο, υπάρχει υποκατάστημα Flugwerft Schleißheim 18 χιλιόμετρα βόρεια. Η θέση του είναι μέρος του αξιοθέατου, καθώς βασίζεται στις εγκαταστάσεις μιας από τις πρώτες στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις στη Γερμανία. Τα στοιχεία της εποχής του ως βάσης εξακολουθούν να αποτελούν μέρος του χώρου όπως το κέντρο ελέγχου και ελέγχου αέρα.

Τα μαζικά αεροπλάνα αποτελούν επίσης μέρος της προσφυγής. Αυτό περιλαμβάνει το αεροσκάφος Horten του 1940 που φέρει πτερύγιο και μια σειρά μαχητικών αεροπλάνων του Βιετνάμ. Υπάρχουν επίσης κάποια ρωσικά αεροπλάνα από την Ανατολική Γερμανία , τα οποία ανακτήθηκαν μετά την επανένωση .

Ένα τμήμα του μουσείου στο Theresienhöhe άνοιξε πιο πρόσφατα και ονομάστηκε το Deutsches Museum Verkehrszentrum. Επικεντρώνεται στην τεχνολογία των μεταφορών.

Ένα υποκατάστημα του μουσείου υπάρχει επίσης στη Βόννη, που άνοιξε το 1995. Επικεντρώνεται στη γερμανική τεχνολογία, επιστήμη και έρευνα μετά το 1945.

Πληροφορίες επισκέπτη για το Γερμανικό Μουσείο στο Μόναχο

Διεύθυνση: Museumsinsel 1, 80538 Μόναχο
Τηλέφωνο : +49 (0) 89 / 2179-1
Φαξ : +49 (0) 89 / 2179-324

Να φτάσετε εκεί: Μπορείτε να πάρετε όλες τις γραμμές του S-Bahn προς την κατεύθυνση του σταθμού Isartor. υπόγειες γραμμές U1 και U2 στην Fraunhofer Strasse. λεωφορείο αριθ. 132 προς Boschbrücke. τραμ αριθ. 16 στο Deutsches Museum, το τραμ nr. 18 στο Isartor

Είσοδος: Ενήλικες: 8.50 ευρώ, παιδιά και φοιτητές 3 ευρώ (παιδιά κάτω των 6 ετών), Οικογενειακό εισιτήριο 17 ευρώ.

Ώρες λειτουργίας: ανοιχτό καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. πώληση εισιτηρίων από τις 9:00 π.μ. έως 4:00 μ.μ. Παιδικό Βασίλειο (χωρίς ενήλικες χωρίς παιδιά):
Για παιδιά μεταξύ 3 και 8 ετών.
Ανοιχτό καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ.

Ιστοσελίδα του Γερμανικού Μουσείου του Μονάχου