Τι είναι η Ζώνη Φυτών της Αριζόνα;

Τις ζώνες φύτευσης Phoenix από τον οδηγό Sunset Guide και USDA

Εάν σχεδιάζετε να κάνετε το εξωραϊσμό γύρω από το σπίτι σας, θέλετε να δημιουργήσετε έναν κήπο, ή αν θέλετε να αγοράσετε ένα μόνο εργοστάσιο για εσάς ή ένα αγαπημένο σας στο Φοίνιξ της Αριζόνα, τότε μπορεί να σας βοηθήσει να γνωρίσετε τη ζώνη των φυτών σας.

Τα φυτά της ερήμου που είναι καλύτερα κατάλληλα για ανάπτυξη στην περιοχή είναι αυτά που ταιριάζουν στη ζώνη 13, σύμφωνα με τον οδηγό περιοδικών Sunset ή στη ζώνη 9, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Υπάρχουν δύο τυπικοί χάρτες ζωνών που χρησιμοποιούνται σε όλες τις ΗΠΑ, ένας από τους οποίους καθοδηγείται από το USDA και άλλος από ένα δημοφιλές περιοδικό lifestyle.

Ηλιοβασίλεμα έναντι του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ

Το ηλιοβασίλεμα καθορίζει μια ζώνη που βασίζεται στο συνολικό κλίμα και άλλες μεταβλητές, όπως η διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, οι βροχοπτώσεις, τα χαμηλά και υψηλά επίπεδα θερμοκρασίας, ο άνεμος, η υγρασία, η ανύψωση και τα μικροκλίματα. Το USDA καθορίζει μια ζώνη που βασίζεται μόνο στα χειμερινά χαμηλά θερμοκρασίας.

Οι χάρτες Ζώνης ανθεκτικότητας του USDA σας δείχνουν μόνο πού ένα φυτό μπορεί να επιβιώσει από το χειμώνα. Οι χάρτες ζώνης ηλιοφάνειας σας βοηθούν να προσδιορίσετε πού μπορεί να αναπτυχθεί ένα φυτό όλο το χρόνο. Το περιοδικό Sunset και ο ιστότοπος απευθύνονται σε ζητήματα οικίας και υπαίθρου για 13 κράτη στη Δύση.

Το Φοίνιξ θεωρείται χαμηλότερη έρημο με βάση το ύψος του πάνω από τη στάθμη της θάλασσας και έτσι η ζώνη 13 είναι σωστή για το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής Phoenix.

Θα διαπιστώσετε ότι στο Phoenix και στο Scottsdale, τα τοπικά καταστήματα κήπων και φυτώρια ενδέχεται να προτιμούν να χρησιμοποιούν τη ζώνη Sunset αντί για τις ζώνες σκληρότητας USDA.

Είναι ακόμα χρήσιμο να γνωρίζετε τη ζώνη ανθεκτικότητας του Phoenix σε περίπτωση που παραγγείλετε φυτά ή σπόρους online ή από καταλόγους.

Περισσότερα για το Χάρτη Ζώνης Σκληρότητας USDA

Ο χάρτης ζώνης ανθεκτικότητας των φυτών USDA είναι το πρότυπο σε ολόκληρη τη χώρα, από το οποίο οι κηπουροί και οι καλλιεργητές μπορούν να καθορίσουν ποια φυτά μπορούν να επιβιώσουν σε μια τοποθεσία.

Ο χάρτης βασίζεται στη μέση ετήσια ελάχιστη θερμοκρασία χειμώνα, χωρισμένη σε ζώνες 10 μοιρών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον διαδραστικό χάρτη ζώνης USDA για να εισαγάγετε τον ταχυδρομικό κώδικα για να δείτε ποια ζώνη ανθεκτικότητας των φυτών ισχύει για εσάς. Αυτό είναι επίσης χρήσιμο εάν θέλετε να αγοράσετε ένα φυτό ως δώρο για κάποιον που βρίσκεται αλλού στις ΗΠΑ και πρόκειται να φυτευτεί σε εξωτερικούς χώρους. Χρησιμοποιώντας τον ταχυδρομικό κώδικα του παραλήπτη του δώρου σας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι στέλνετε ένα φυτό ή ένα δέντρο που μπορεί να ζήσει σε αυτό το περιβάλλον.

Ειδικές συνθήκες ανάπτυξης

Θέλετε να φυτέψετε μια γιγαντιαία sequoia ( να μην συγχέεται με ένα saguaro cactus ) ή δέντρο redwood στο τοπικό πάρκο ή στην αυλή σας; Δεν θα είναι καλό στην έρημο. Εάν ζείτε σε ένα τμήμα της κοιλάδας του Ήλιου που μειώνεται στους 20 έως 25 μοίρες το χειμώνα, θα χρησιμοποιούσατε τη ζώνη USDA 9a. Αν δεν πάει αρκετά κρύο, αλλά σε 25 ή 30 βαθμούς στις πιο κρύες μέρες, χρησιμοποιήστε τη ζώνη USDa 9b. Στα θερμότερα μέρη του Phoenix, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη ζώνη USDA 10.

Αφού τα δέντρα, τα λαχανικά, οι θάμνοι και τα λουλούδια φυτεύονται και αναπτύσσονται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κατάλογο μηνιαίων κήπων για έρημο για να δείτε τι δραστηριότητα κήπου συνιστάται για κάθε εποχή.