Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο: Γνωρίστε πριν πάτε

Το κτήριο Beaux Arts είναι ψηλότερο από το αμερικανικό Καπιτώλιο

Για να πάρετε μια σε βάθος ματιά στο Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο, μπορείτε να πάρετε μια δωρεάν Περιήγηση Docent τις καθημερινές. Οι οδηγοί της πόλης του Σαν Φρανσίσκο προσφέρουν επίσης δωρεάν περιηγήσεις με τα πόδια που περιλαμβάνουν το Δημαρχείο και την περιοχή του Civic Center. Μπορείτε να παραλείψετε την περιοδεία και να περιπλανηθείτε χωρίς να μιλήσετε για να δείτε ακριβώς τι θα θέλατε. Στο ισόγειο του Δημαρχείου στεγάζονται συχνά εκθέματα τέχνης που παρουσιάστηκαν από την Επιτροπή Τεχνών του Σαν Φρανσίσκο. Ελέγξτε για τα εκθέματα των ρευμάτων. Τα τραπεζομάντιλα είναι μια μεγάλη υπόθεση εδώ και πιθανότατα θα δείτε ένα γαμήλιο πάρτι να τραβάτε φωτογραφίες μέσα και έξω από αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα.

Ιστορία και θριάμβους του Δημαρχείου

Το Σαν Φρανσίσκο είναι μια από τις μεγαλύτερες μικρές πόλεις στον κόσμο. Με συνολική έκταση σαράντα εννέα τετραγωνικών μιλίων και λιγότερο από ένα εκατομμύριο κατοίκους, ο θόλος του δημαρχείου είναι σχεδόν ψηλότερος από το κτήριο Capitol των Ηνωμένων Πολιτειών και θεωρείται ένα από τα ωραιότερα παραδείγματα κλασικής αρχιτεκτονικής στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια του σεισμού του Σαν Φρανσίσκο του 1906, το Δημαρχείο κατέρρευσε σε ερείπια. Στις 15 Απριλίου 1913, ο δήμαρχος "Sunny Jim" Rolph έσπασε το έδαφος στο έκτο Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο. Χρειάστηκαν τρία χρόνια και 3,5 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή. Το 1989, ένας μεγάλος σεισμός χτύπησε και πάλι. Αυτή τη φορά, το Δημαρχείο παρέμεινε στάσιμο, αλλά θεωρήθηκε σεισμικά ανασφαλές. Η πόλη ολοκλήρωσε αναβάθμιση ύψους 293 εκατ. Δολαρίων και σεισμική ανακαίνιση το 1998.

Το αναστημένο δημαρχείο ανοίχθηκε επίσημα στις 5 Ιανουαρίου 1999. Ενώ αποκατέστησε το κτίριο στην αρχική του ομορφιά, το έργο δεν ήταν μόνο μια αποκατάσταση καλλυντικών.

Για να το απομονώσει από το σοκ του επόμενου «μεγάλου», οι μηχανικοί εγκατέστησαν 530 μονωτήρες μολύβδου-καουτσούκ που λειτουργούν σαν τεράστιοι απορροφητές κραδασμών, κάνοντας το Δημαρχείο να είναι το μεγαλύτερο απομονωμένο κτίριο στον κόσμο. Κάθε χαρακτηριστικό γνώρισμα του κτιρίου, από τη στρογγυλή με την επιβλητική σκάλα και τη μαγγανική επένδυση από μαόνι, τα επιμελητήρια του επιτηρητή αποκαταστάθηκε στο αρχικό σχέδιο.

Πολλά γεγονότα που άξιζαν την είδηση ​​έγιναν στο Δημαρχείο, αλλά ένα από τα περίεργα συνέβη το καλοκαίρι του 1923. Ο Πρόεδρος Warren G. Harding ήταν στην Αλάσκα όταν έλαβε ένα μήνυμα που προκάλεσε μια βιαστική επιστροφή στην Ουάσινγκτον. Μετά την άφιξή του στο Σαν Φρανσίσκο αρρώστησε και πέθανε στις 2 Αυγούστου 1923. Η επίσημη αιτία θανάτου είναι άγνωστη επειδή η σύζυγός του αρνήθηκε να επιτρέψει νεκροψία. Κάποιοι λένε ότι ήταν καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο ή πνευμονία, αλλά μια από τις πιο πολύχρωμες θεωρίες είναι ότι η σύζυγός του είχε βαρεθεί με τις εξωσυζυγικές του υποθέσεις και τον δηλητηριάστηκε. Όποια και αν είναι η αιτία του θανάτου του, το σώμα του Χάρντιγκ βρισκόταν σε κατάσταση στο Δημαρχείο.

Πολλοί άνθρωποι παντρεύτηκαν εδώ, αλλά ένας από τους πιο διάσημους γάμους ήταν ο Joe DiMaggio και η Marilyn Monroe.

Το 1978, ο πρώην επιβλέπων της πόλης Dan White δολοφονήθηκε ο δήμαρχος Moscone και ο επιβλέπων της πόλης Harvey Milk. Μια μακρά πολιτική ιστορία που οδήγησε στη δολοφονία. Ο Harvey Milk ήταν ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος αξιωματούχος στο Σαν Φρανσίσκο και πολλά έχουν γραφτεί για τη σημασία της εκλογής του και του θανάτου του.

Μεταξύ άλλων, το Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο έχει εμφανιστεί σε αυτές τις ταινίες: "Μια θέα προς ένα σκοτώσει", "Κλασσική δράση", "Εισβολή των φονευτών του σώματος", "Τζάγκεντ άκρη", "Magnum Force", "Γάλα" Rock, "και" Ο σχεδιασμός του γάμου ".

Τι πρέπει να ξέρετε για το Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο

Ανοικτό για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας.Δεν εισπράττεται τέλος. Κρατήσεις δεν απαιτούνται. Αφήστε περίπου μία ώρα για περιήγηση. Οποιαδήποτε στιγμή είναι ανοιχτός είναι ένας πολύ καλός χρόνος για επίσκεψη, αλλά οι εκδρομές δίνονται με χρονοδιάγραμμα.

Πού είναι το Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο

Δημαρχείο Σαν Φρανσίσκο
1 Δρ. Carlton B. Goodlett Place
Σαν Φρανσίσκο, CA
Ιστοσελίδα του Δημαρχείου του San Francisco

Το Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται στην λεωφόρο Van Ness λίγα τετράγωνα από τη διασταύρωση του με την εμπορική οδό.

Χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πάρτε το λεωφορείο MUNI 19 ή πάρτε το BART στο σταθμό Civic Center.

Αυτό το άρθρο γράφτηκε σε συνεργασία με τη Μάρθα Μπέκερσιαν