Μεγάλη Εβδομάδα στην Κολομβία και τη Βενεζουέλα: Semana Santa

Η Μεγάλη Εβδομάδα στην Κολομβία και τη Βενεζουέλα είναι μια από τις καλύτερες στιγμές για να επισκεφτείτε αυτές τις μεγάλες χώρες. Επίσης γνωστή ως Semana Santa, είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές, καθώς η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Ρωμαιοκαθολική.

Οι παραδόσεις είναι διαφορετικές από αυτές της Ιταλίας, της Ισπανίας και άλλων κατά κύριο λόγο καθολικών χωρών, καθώς αντικατοπτρίζουν την ιστορία και τον πολιτισμό στη Νότια Αμερική,

Μεγάλη Εβδομάδα στην Κολομβία

Στην Κολομβία, οι πιο διάσημοι εορτασμοί του Semana Santa λαμβάνουν χώρα στους Popayán και Mompox, όπου οι ισπανικές αποικιακές δυνάμεις έχτισαν έξι εκκλησίες και ένα παρεκκλήσι, όλες τις παρατηρήσεις του Semana Santa .

Τα γεγονότα ξεκινούν από το Mompox το βράδυ της Πέμπτης πριν την Κυριακή της Κυριακής. Εδώ οι εορτασμοί, με επικεφαλής τον Ναζαρένο ντυμένοι με τυρκουάζ ρόμπα, φτάνουν στην εκκλησία Inmaculada Concepción και ρίχνουν πέτρες ή χτυπούν τις πόρτες για να εισέλθουν. Όταν έρθουν στο εσωτερικό, οι ρόπες τους ευλογούνται σε μια μάζα, μετά την οποία οι συμμετέχοντες προχωρούν στην εκκλησία του Σαν Φρανσίσκο. Το επόμενο πρωί, τα γεγονότα αρχίζουν στις 4 π.μ. με μάζα στο Santo Domingo. Εκκλησία, ακολουθούμενη από περισσότερες τελετές στις εκκλησίες San Agustín και Inmaculada Concepción.

Η χριστιανική Κυριακή ξεκινά με μάζα σε αρκετές εκκλησίες, ευλογία των παλάμες στη Σάντα Μπάρμπαρα, στη συνέχεια μια πομπή, που τιμά την θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στην Ιερουσαλήμ, στην Inmaculada Concepción.

Από Δευτέρα έως Πέμπτη του Semana Santa έχουν προσληφθεί με θρησκευτικές πομπές, εκδρομές, κηρύγματα και άλλα εορταστικά γεγονότα. Την Πέμπτη, το Μυστικό Δείπνο επανεντάσσεται, ακολουθώντας τη σταύρωση της Βιρσενής Σάντο (Μεγάλη Παρασκευή) με μάζες και επίσημες τελετές.

Το Σάμπαντο ντε Γκλόρια , ή το Σάββατο, γεμίζει με προσευχές και ιεροτελεστίες, ιεροτελεστίες και θρησκευτική θάρρος. Το Domingo de Resurrección (Κυριακή του Πάσχα) είναι μια χαρούμενη μέρα με μάζες, ευχαριστιακές τελετές και πομπές.

Το Popayán είναι γνωστό ως The White City και υπήρξε θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο από τους αποικιακούς χρόνους.

Το Semana Santa είναι μια γιορτή. Σε μια πόλη γνωστή για την αναλογία των εκκλησιών προς τους κατοίκους, τα εβδομαδιαία γεγονότα περιλαμβάνουν θρησκευτικές πομπές και μάζες, με πολλούς κατοίκους να παίζουν τους πολύτιμους ρόλους των θρησκευτικών προσωπικοτήτων.

Το Φεστιβάλ της Ιερής Μουσικής συναντιέται ταυτόχρονα με ορχήστρες και χορωδίες αρκετών χωρών.

Μεγάλη εβδομάδα στη Βενεζουέλα

Οι θρησκευτικές παραδόσεις φαίνεται να είναι δευτερεύουσες του πνεύματος των διακοπών, καθώς οι άνθρωποι συρρέουν στις παραλίες για διασκέδαση. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν οι ίδιες πομπές, οι επαναστάσεις των τελευταίων ημερών και η θριαμβευτική χαρά του Domingo de Resurrección . Η προβολή του Πολιτισμού είναι η έκθεση μιας φινλανδικής μελέτης της αντίφασης μεταξύ των κοσμικών και θρησκευτικών πτυχών αυτής της εβδομάδας.

Αυτό το φεστιβάλ γιορτάζει τη σταύρωση του χριστιανικού Μεσσία και την επιστροφή από τους νεκρούς. Οι ηθοποιοί επαναλαμβάνουν τις δοκιμές και τα δεινά του Ιησού στην τελευταία του εβδομάδα. Την Τετάρτη ή την ημέρα του Culto del Nazareno, η ιερή εικόνα του Ναζωραίου παίρνει μια πομπή μέσα από την πόλη ενώ οι θιασώτες έρχονται να αποτίσουν φόρο τιμής και να ευχαριστήσουν για οποιεσδήποτε ευλογίες έλαβαν.

Το πιο δραματικό κομμάτι της εβδομάδας είναι η Via Crucis - μια εντυπωσιακά ζωντανή απόδοση του Ιησού στο σταυρό που είναι απολαυστικά ρεαλιστική.

Την Μεγάλη Παρασκευή, μια πομπή που φέρει μια αναπαράσταση του άψυχου σώματος του Ιησού μεταφέρεται μέσω της πόλης στο παγκόσμιο πένθος, και η πομπή από την Iglesia de San Francisco στο Καράκας είναι από τις πιο γνωστές σε όλη τη Βενεζουέλα.

Αυτός ο συνδυασμός θρησκευτικών εορτασμών και διακοπών είναι κοινός σε όλη την υπόλοιπη Νότια Αμερική και θα βρείτε ειδικές προσφορές για θέρετρα, περιηγήσεις και οικογενειακές διακοπές παντού.

Για να συμμετάσχετε σε αυτές τις εκδηλώσεις, ελέγξτε τις πτήσεις από την περιοχή σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση για ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Διαβάστε για το Semana Santa Celebrations:


Το άρθρο ενημερώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 από την Ayngelina Brogan