Πόσο συχνά οι τυφλοί χτυπούν τη Βόρεια Καρολίνα και τη Νότια Καρολίνα;

Δεδομένου ότι η Βόρεια και Νότια Καρολίνα βρίσκεται στην ανατολική ακτή, επηρεάζονται από τυφώνες - αν και τα δύο κράτη είναι ιστορικά σημαντικά λιγότερο ευάλωτα από τη Φλόριντα.

Ενώ η εποχή του Ατλαντικού τυφώνα το 2017 ήταν πιο ενεργητική από το κανονικό, οι Καρολίνες είχαν την τύχη να ξεφύγουν από τις άμεσες χτυπήματα από τυχόν τυφώνες αλλά και από βλάβες από τον άνεμο και πλημμύρες.

Σχεδιάζοντας μια απόδραση στις Καρολίνες; Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για την εποχή τυφώνα.

Πότε είναι εποχή τυφώνα; Η εποχή του τυφώνα του Ατλαντικού τρέχει από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Νοεμβρίου με την περίοδο αιχμής από τις αρχές Αυγούστου έως τα τέλη Οκτωβρίου. Η λεκάνη του Ατλαντικού περιλαμβάνει ολόκληρο τον Ατλαντικό Ωκεανό, την Καραϊβική Θάλασσα και τον Κόλπο του Μεξικού.

Τι φαίνεται μια τυπική εποχή τυφώνα; Με βάση τα ιστορικά αρχεία του 1950, η περιοχή του Ατλαντικού θα βιώνει συνήθως 12 τροπικές καταιγίδες με ανέμους 39 μιλίων / ώρα, από τους οποίους οι έξι μετατρέπονται σε τυφώνες με ανέμους που φτάνουν τα 74 mph ή μεγαλύτερα και τρεις μεγάλες τυφώνες της κατηγορίας 3 ή υψηλότερες ανέμους τουλάχιστον 111 mph. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους τυφώνες δεν φτάνουν στην ξηρά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πόσα τυφώνες χτυπούν συνήθως τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα; Κατά μέσο όρο, ένας ή δύο τυφώνες (ή πιο συγκεκριμένα, 1,75 τυφώνες) καθίστανται στην ξηρά στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ κάθε χρόνο. Από αυτούς, το 16 τοις εκατό έπληξε τη Βόρεια Καρολίνα και το 11 τοις εκατό έπληξε τη Νότια Καρολίνα

Από το 1851, 47 τυφώνες έχουν κάνει άμεσες επιτυχίες στη Βόρεια Καρολίνα και 31 έχουν κάνει άμεσες επιτυχίες στη Νότια Καρολίνα.

Υπάρχει ελάχιστη ή και καθόλου συσχέτιση μεταξύ του συνολικού αριθμού των καταιγίδων και αυτών που κάνουν την ξηρασία σε οποιαδήποτε δεδομένη εποχή. Για παράδειγμα, το 2010 ήταν μια εξαιρετικά πολυάσχολη εποχή, με 19 ονομασμένες καταιγίδες και 12 τυφώνες.

Ωστόσο, κανένας τυφώνας, και μόνο μια τροπική καταιγίδα, έκανε την ξηρά στις ΗΠΑ εκείνο το έτος.

Τι σημαίνει για τα σχέδια διακοπών μου; Σε γενικές γραμμές, στατιστικά, υπάρχει πολύ χαμηλός κίνδυνος ότι μια καταιγίδα θα επηρεάσει τις διακοπές σας. Ωστόσο, αν σκοπεύετε να κάνετε διακοπές στις Καρολίνες μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου, μπορείτε να εξετάσετε την αγορά ασφάλισης τυφώνων . Συνήθως, εάν το ταξίδι σας ακυρωθεί ή διακοπεί λόγω καταιγίδας, μπορείτε να σας επιστρέψουμε το όριο κάλυψης. Σημειώστε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, η ασφάλιση πρέπει να αγοραστεί περισσότερο από 24 ώρες πριν ονομάσουμε τον τυφώνα.

Πώς μπορώ να παραμείνω στην κορυφή των προειδοποιήσεων για τον τυφώνα; Εάν ταξιδεύετε σε έναν προορισμό επιρρεπής στον τυφώνα , κατεβάστε την εφαρμογή Hurricane από τον αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό για ενημερώσεις θύελλας και λίγες χρήσιμες λειτουργίες.

Ανασκόπηση της εποχής των τυφώνων του 2017

Η εποχή του Ατλαντικού του 2017 ήταν μια άγρια ​​δραστήρια, αδίστακτα θανατηφόρα και εξαιρετικά καταστροφική εποχή που κατατάσσεται μεταξύ των πιο άγριων από τότε που άρχισαν τα αρχεία το 1851. Ακόμα χειρότερα, η εποχή ήταν αμείλικτη, με τους 10 τυφώνες της εποχής να συμβαίνουν διαδοχικά.

Οι περισσότεροι παρατηρητές έχαναν το σημάδι, υποτιμώντας ελαφρώς ή σημαντικά τόσο τον αριθμό όσο και την οργή των καταιγίδων. Στις αρχές του έτους οι προβλέψεις προβλέπουν ότι θα αναπτυχθεί ένα El Niño, μειώνοντας τη δραστηριότητα των καταιγίδων.

Ωστόσο, το προβλεπόμενο El Niño απέτυχε να αναπτυχθεί και, αντιθέτως, οι ψυχρό-ουδέτερες συνθήκες που αναπτύχθηκαν για να δημιουργήσουν το La Niña για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μερικοί προπονητές προσαρμόζουν τις προβλέψεις τους υπό το πρίσμα των εξελίξεων, αλλά κανένας δεν κατανόησε πλήρως πώς θα ξεδιπλώσει η εποχή.

Λάβετε υπόψη ότι ένα τυπικό έτος φέρνει 12 ονομάζεται καταιγίδες, έξι τυφώνες, και τρεις μεγάλες τυφώνες. Το έτος 2017 είχε μια εποχή σημαντικά υψηλότερη του μέσου όρου, η οποία παρήγαγε συνολικά 17 ονομασμένες καταιγίδες, 10 τυφώνες και έξι μεγάλες τυφώνες. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο οι προπονητές έδωσαν τις προβλέψεις τους για τη σεζόν του 2017.