Η εποχή των Τυφλών 2017 ήταν μία από τις πιο δύσκολες στην ιστορία

Σχεδιάζοντας μια απόδραση στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ ή την Καραϊβική ; Ίσως να ανησυχείτε για τον κίνδυνο ενός τυφώνα να διαταράσσει το ταξίδι σας. Εδώ είναι ένα αστάρι για εποχή τυφώνα.

Πέρυσι, οι εμπειρογνώμονες υποτίμησαν τον αριθμό των τυφώνων το 2017. Η εποχή αποδείχθηκε ότι ήταν μία από τις πιο άγριες και θανατηφόρες στην ιστορία.

Πότε είναι η εποχή του τυφώνα;

Η εποχή του τυφώνα του Ατλαντικού τρέχει από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Νοεμβρίου με την περίοδο αιχμής από τις αρχές Αυγούστου έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Η λεκάνη του Ατλαντικού περιλαμβάνει ολόκληρο τον Ατλαντικό Ωκεανό, την Καραϊβική Θάλασσα και τον Κόλπο του Μεξικού. Οι τυφώνες που προέρχονται από τον Ατλαντικό μπορούν να επηρεάσουν τις διακοπές στη νοτιοανατολική ακτή, όλη τη Φλώριδα, και κατά μήκος της ακτής του Κόλπου από το Florida Panhandle στο Τέξας.

Τι είναι τυπικό; Με βάση τα ιστορικά αρχεία του 1950, ένας τυπικός χρόνος θα φέρει 12 τροπικές καταιγίδες με συνεχείς ανέμους 39 μίλι / ώρα, από τους οποίους οι έξι μετατρέπονται σε τυφώνες με ανέμους που φτάνουν τα 74 mph ή μεγαλύτερα και τρεις μεγάλες τυφώνες κατηγορίας 3 ή υψηλότερες με συνεχείς ανέμους τουλάχιστον 111 mph. (Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον ορισμό των τυφώνων .)

Πρέπει να επικεντρωθούμε στον αριθμό των καταιγίδων; Ναι και ΟΧΙ. Οι μόνες καταιγίδες που οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να ανησυχούν είναι εκείνοι που πραγματικά κάνουν το landfall, το οποίο μπορεί να έχει ελάχιστη συσχέτιση με τον συνολικό αριθμό καταιγίδων σε οποιαδήποτε δεδομένη εποχή. Για παράδειγμα, το 2010 ήταν μια εξαιρετικά πολυάσχολη εποχή, με 19 ονομασμένες καταιγίδες και 12 τυφώνες.

Ωστόσο, κανένας τυφώνας, και μόνο μια τροπική καταιγίδα, έκανε την ξηρά στις ΗΠΑ εκείνο το έτος.

Μέχρι να τελειώσει η τυχερή σειρά του το 2016, η Φλόριντα ήταν χωρίς τυφώνα για μια δεκαετία. Ιστορικά, η Βόρεια και Νότια Καρολίνα έχει πολλά λιγότερα τυφώνες από τη Φλόριντα. Και περίεργα, η Γεωργία - που βρίσκεται ανάμεσα στη Φλόριντα και τις Καρολίνες - παίρνει τις λιγότερες από αυτές.

Τι σημαίνει για τα σχέδια διακοπών μου; Στατιστικά, υπάρχει πολύ χαμηλός κίνδυνος ότι μια καταιγίδα θα επηρεάσει τις διακοπές σας. Ακόμα, αν σκοπεύετε να κάνετε διακοπές στη Φλώριδα, στην ακτή του Κόλπου ή στην Καραϊβική κατά τη διάρκεια της εποχής τυφώνα, μπορείτε να εξετάσετε την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης ή να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο με εγγύηση τυφώνα . Συνήθως, εάν το ταξίδι σας ακυρωθεί ή διακοπεί λόγω καταιγίδας, μπορείτε να σας επιστρέψουμε το όριο κάλυψης. Σημειώστε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, η ασφάλιση πρέπει να αγοραστεί περισσότερο από 24 ώρες πριν ονομάσουμε τον τυφώνα.

Πώς μπορώ να παραμείνω στην κορυφή των προειδοποιήσεων για τον τυφώνα; Εάν ταξιδεύετε σε έναν προορισμό επιρρεπής στον τυφώνα , κατεβάστε την εφαρμογή Hurricane από τον αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό για ενημερώσεις θύελλας και λίγες χρήσιμες λειτουργίες.

Ανασκόπηση της εποχής των τυφώνων του 2017

Η εποχή του Ατλαντικού του 2017 ήταν μια άγρια ​​δραστήρια, αδίστακτα θανατηφόρα και εξαιρετικά καταστροφική εποχή που κατατάσσεται μεταξύ των πιο άγριων από τότε που άρχισαν τα αρχεία το 1851. Ακόμα χειρότερα, η εποχή ήταν αμείλικτη, με τους 10 τυφώνες της εποχής να συμβαίνουν διαδοχικά.

Οι περισσότεροι παρατηρητές έχαναν το σημάδι, υποτιμώντας ελαφρώς ή σημαντικά τόσο τον αριθμό όσο και την οργή των καταιγίδων. Στις αρχές του έτους οι προβλέψεις προβλέπουν ότι θα αναπτυχθεί ένα El Niño, μειώνοντας τη δραστηριότητα των καταιγίδων.

Ωστόσο, το προβλεπόμενο El Niño απέτυχε να αναπτυχθεί και, αντιθέτως, οι ψυχρό-ουδέτερες συνθήκες που αναπτύχθηκαν για να δημιουργήσουν το La Niña για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μερικοί προπονητές προσαρμόζουν τις προβλέψεις τους υπό το πρίσμα των εξελίξεων, αλλά κανένας δεν κατανόησε πλήρως πώς θα ξεδιπλώσει η εποχή.

Λάβετε υπόψη ότι ένα τυπικό έτος φέρνει 12 ονομάζεται καταιγίδες, έξι τυφώνες, και τρεις μεγάλες τυφώνες. Το έτος 2017 είχε μια εποχή σημαντικά υψηλότερη του μέσου όρου, η οποία παρήγαγε συνολικά 17 ονομασμένες καταιγίδες, 10 τυφώνες και έξι μεγάλες τυφώνες. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο οι προπονητές έδωσαν τις προβλέψεις τους για τη σεζόν του 2017.