Γιατί τα φύλλα αλλάζουν το χρώμα κατά την πτώση;

Η Επιστήμη Πίσω από το Φθινόπωρο

Θέλετε να ξέρετε γιατί τα φύλλα αλλάζουν το χρώμα κατά το φθινόπωρο;

Η αλήθεια είναι ... τα φύλλα δεν κάνουν πραγματικά χρώμα. Τα χρώματα είναι εκεί όλοι μαζί!

Τα φύλλα παίρνουν το τυπικά πράσινο χρώμα τους από χλωροφύλλη, μια χρωστική που βρίσκεται στα φυτικά φύλλα που τους επιτρέπει να επεξεργάζονται το ηλιακό φως. Οι μικρότερες ημέρες πτώσης και οι ψυχρότερες θερμοκρασίες προκαλούν τη μετακίνηση της χλωροφύλλης από τα φύλλα στα κλαδιά, τον κορμό και τις ρίζες των δέντρων και οι κίτρινες και πορτοκαλί χρωστικές που είναι πάντα παρούσες γίνονται βαθμιαία ορατές.

Άλλες χημικές διεργασίες παράγουν τα λαμπρά κόκκινα, πορφυρά και χάλκινα παλέτα του φθινοπώρου. Στις ζεστές μέρες πτώσης, η ζάχαρη παράγεται στα φύλλα ορισμένων δέντρων και στη συνέχεια παγιδεύεται από την ψύχρα της νύχτας. Καθώς συσσωρεύεται ζάχαρη, τα φύλλα γίνονται πιο φωτεινά κόκκινα.

Παράγοντες που επηρεάζουν την ένταση του χρώματος πτώσης τα φύλλα θα φορούν κάθε χρόνο περιλαμβάνουν:

Εβδομάδες δροσερών, φωτεινών ηλιόλουστων ημερών και ψυχρών νυκτών (χωρίς παγετό) δημιουργούν τα φωτεινότερα χρώματα. Η πλευρά ενός δέντρου που εκτίθεται σε έντονο ηλιακό φως μπορεί να γίνει κόκκινη, ενώ η σκιερή πλευρά του ίδιου δέντρου μπορεί να γίνει κίτρινη. Και οι δροσερές, ηλιόλουστες μέρες του φθινοπώρου παράγουν φωτεινότερα χρώματα από το ζεστό, υγρό καιρό.

Εδώ είναι ένα περίεργο γεγονός που μπορεί να σας εκπλήξει: Τα δέντρα "κληρονομούν" τα χρώματα πτώσης τους, ακριβώς όπως κληρονομούμε το χρώμα των μαλλιών και των ματιών μας. Το χρώμα εξαρτάται από το μέγεθος του σιδήρου, του μαγνησίου, του φωσφόρου ή του νατρίου στο δέντρο και την οξύτητα των χημικών ουσιών στα φύλλα.

Εδώ είναι τα "κληρονομικά" χρώματα για μερικά από τα πιο κοινά δέντρα της Νέας Αγγλίας:

ΚΙΤΡΙΝΟ (που προκαλείται από το χημικό ξανθοφύλαιο)
Τέφρα, μπαστούνι, σημύδα, οξιά, βούρτσα, μπριζόλα, χόκερ, βουνό τέφρα, λεύκες, κόκκινα λουκάνικα, λειχήνες, ιτιά και μερικά σφεντάρια (βάζο, βουνό, ασήμι, ριγέ και ζάχαρη).

ΚΟΚΚΙΝΟ (που προκαλείται από τη χημική ανθοκυανίνη)
Ορισμένες βελανιδιές, μερικά σφεντάμια, σουμάκ και tupelos.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (που προκαλείται από το χημικό καροτένιο)
Ορισμένες βελανιδιές και σφεντάμια.

ΚΟΚΚΙΝΟ Ή ΚΙΤΡΙΝΟ
Ζάχαρη σφενδάμου, σκύλο, γλυκό κόμμι, μαύρη γόμα και ξινή ξυλεία.

Γιατί είναι η Νέα Αγγλία τόσο διάσημη για το φύλλωμα πτώσης;

Η Νέα Αγγλία απολαμβάνει μερικά από τα πιο κορεσμένα χρώματα πτώσης, χάρη στις σχεδόν καθαρές στάσεις ορισμένων τύπων δέντρων που αλλάζουν το χρώμα ταυτόχρονα. Δέντρα δεν είναι το μόνο πράγμα που συμβάλλουν σε ένα πολύχρωμο φθινόπωρο, όμως. Οι θάμνοι όπως ο θάμνος και το σουμάκ, ακόμα και τα ζιζάνια όπως ο δηλητηριώδης κισσός, μπορούν να ζωγραφίσουν τις οδικές αρτηρίες λαμπρά χρώματα το φθινόπωρο. Στο Maine, τα άνυδρα βατόμουρα μετατρέπουν ένα φαινομενικό φλογερό κόκκινο.

Για να εκτιμήσετε πραγματικά την πτώση στη Νέα Αγγλία, πάρτε το αυτοκίνητό σας και αποδράστε στη χώρα, περάστε τα γύρω βουνά και τους λόφους, κάντε μια κρουαζιέρα κάτω από ένα ποτάμι ή κατά μήκος της ακτής ή πάρτε το ποδήλατό σας και πετάξτε τους πίσω δρόμους. Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύετε στη Νέα Αγγλία και τόσο πιο κινητό είστε, τόσο πιο πιθανό είναι να βλέπετε τα χρώματα στο αποκορύφωμά τους .

Προγραμματίζοντας ένα Νέο ταξίδι πτώσης φύλλων της Αγγλίας; Εδώ είναι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε πότε θα επισκεφθείτε .